Uspávání v 6ti měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
4.12.20 10:37

Uspávání v 6ti měsících

Ahojte.. od narození je malá plačtivá před každým spaním. Přes den jakš takš, ale hlavní večerní spaní hrůza. Uspávali jsme ji vesměs jen na rukách. Od nějakých 5 měs už brečela i v rukách a pořád se kroutila, tak jsme pochopili, že je čas to změnit. Začali jsme ji dávat do postýlky, že se teda naučí spát sama. I když vždy plakala, chodila jsem za ní ji uklidňovat a hladit a tak nějak do 20 minut tímto stylem usnula.
Teď bude mit 7měs, nastal zlom a je všechno špatně. Už jsem z toho nešťastná. Nechci ať pláče, ale každé večerní uspávání je pro mě už noční můra. Posledních 14dní se pořád převaluje, hrozně brečí. Trvá to i hodinu nebo dvě. Nepomáhá když za ní jdu, když jí chovám, když si s ní lehnu do postele a hladím ji.. nic. Ječí úplně nepříčetným způsobem. Vím, že jí nic nechybí, teplotu nemá, je přebalená, vykoupaná, najezená, jsem na ní hodná a jsem s ní… a ona i přesto ječí histericky přímo mě do obličeje..
nemáte prosím nějaké rady co s tím? Jak ji uspat aby byla spokojená?? :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20853
4.12.20 10:46

Co kdyz neni unavena? Davat ji spat pozdeji? Nebo upravit spani pres den? Nebyla by to cesta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.12.20 10:51
@Cenarius píše:
Co kdyz neni unavena? Davat ji spat pozdeji? Nebo upravit spani pres den? Nebyla by to cesta?

Pres den spi dopo cca 10-11:30 a pak usíná odpo cca po 14. A nenecháváme jí spát déle než do 17hod i za cenu toho, že ji v 17 vzbudíme.
Pak si hrajeme a po 19hod je koupačka a pak jídlo. Na spánek se snažím ukládat nejpozději do 20hod.
Fakt mě to strašně trápí. Vůbec nevím, proč je taková. Co dělám špatně. Určitě je to chyba moje, ale nevím, co změnit. Jde na ní vidět, že spinkat chce, ale nevyhovuje jí nic. Sama neusne, brečí tak, že ztrácí až hlas. A když ji chovám, hladím, ležím s ní.. je chvíli v poho zavírá očka ale po chvilce zase začne.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.12.20 10:56

Odpoledne spí si myslím hodně a není ještě unavená, nemoha by se více unavit? souhlas s @Cenarius

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20853
4.12.20 11:12

@edbe tak jestli v 17 vstava, tak si fakt myslim, ze jeste neni unavena. Zvlast, kdyz spi 3 hodiny. Schvalne zkuste ji dat spat az v 22. Stejne ty 2 hodiny ji na silu uspavate, tak ty dve hodiny aspon stravite pohodovym blbnutim a hranim. Nebo mozna postupny prestup na jeden spanek po obede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1932
4.12.20 11:17

Myslím, že problém je v odpoledním spánku spát od dvou do pěti a pak zase ukládat nejpozději v osm je moc brzo. Mala mi v šesti měsících spala 1 hodinu dopoledne a pak hodinku odpoledne. A to už od šesti měsíců běhala okolo nábytku a pořád byla v pohybu. Zkus omezit spánek nebo více unavovat. Nechodíme třeba plavat (teď je to omezené kvůli covidu), ale jinak to krásné unavuje a pak spí jak andílci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
4.12.20 11:18

V kolik vstává? dopolední spaní je bez problémů, usne a probudí se sama?
Asi bych to zkusila posunout, tak se trápíte všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.12.20 11:40
@bublinek píše:
V kolik vstává? dopolední spaní je bez problémů, usne a probudí se sama?
Asi bych to zkusila posunout, tak se trápíte všichni

Ráno vstává cca v 7hod. Dopo usínání je v 90% také s pláčem, ale usne během 5-10min.. když je velká protiva dám do nosítka a usne v nosítku.
V to odpoledne jsem to asi blbě napsala, nespí denně 3hoďky v kuse. My po té 14hod jdeme ven a to většinou usíná po chvíli v kočáru. Někdy spí hoďku a půl, někdy dvě a někdy i ty tři.. ale to málokdy. Většinou vydrží dvě. A to uspávání je takové teď pořád bez ohledu na to, jak dlouho odpo spí. Má čerstvě prořezanou jedničku nahoře, tak možná je to spojené i s tím..
Ale asi máte pravdu. Zkusím protáhnout tu večerní zábavu nebo přejít na jedno spaní po obědě, uvidím, co to udělá. Ale mám strach jí vynechat toho dopoledního šlofíka, ať pak není protivná.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.12.20 11:41

Jinak Vám všem MOC DĚKUJU za rady.. jsem ochotná zkusit vše, jsme z toho fakt hotová.. a je mi úzko z toho, že ona tak brečí a je nešťastná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25100
4.12.20 11:44

Prostřední dcera podobně. Zhoršení nastalo po očkováni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.12.20 11:50
@Aries6 píše:
Prostřední dcera podobně. Zhoršení nastalo po očkováni.

U nás byl spouštěč nemoc.. malá měla 1.11. salmonelu, byly jsme i v nemocnici. Od te doby je celý rezim nabouraný a ted posledních 14 dni to strašně graduje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25100
4.12.20 11:50

@karmen1 Každý dite je jiný. Nejstarší dcera spala 2× denne ještě v roce. Byla silne rezimova a jak se odpo nevyspala, čekala nás silena noc.
Sazela bych na zuby, možná očkováni. Možná by to chtělo nějaký rituál.
Zábavi se něčím? Jedna z dcer usinala krásné s leporelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
4.12.20 12:48
@edbe píše:
Ahojte.. od narození je malá plačtivá před každým spaním. Přes den jakš takš, ale hlavní večerní spaní hrůza. Uspávali jsme ji vesměs jen na rukách. Od nějakých 5 měs už brečela i v rukách a pořád se kroutila, tak jsme pochopili, že je čas to změnit. Začali jsme ji dávat do postýlky, že se teda naučí spát sama. I když vždy plakala, chodila jsem za ní ji uklidňovat a hladit a tak nějak do 20 minut tímto stylem usnula.
Teď bude mit 7měs, nastal zlom a je všechno špatně. Už jsem z toho nešťastná. Nechci ať pláče, ale každé večerní uspávání je pro mě už noční můra. Posledních 14dní se pořád převaluje, hrozně brečí. Trvá to i hodinu nebo dvě. Nepomáhá když za ní jdu, když jí chovám, když si s ní lehnu do postele a hladím ji.. nic. Ječí úplně nepříčetným způsobem. Vím, že jí nic nechybí, teplotu nemá, je přebalená, vykoupaná, najezená, jsem na ní hodná a jsem s ní… a ona i přesto ječí histericky přímo mě do obličeje..
nemáte prosím nějaké rady co s tím? Jak ji uspat aby byla spokojená?? :,( :,(

Ze je nakrmena, prebalena, vykoupana nic moc meznamena. Muze mit tisic dalších duvodu, proc nemuze usnout.. Muze se treba bat tmy nebo nejakych zvuku zvenku. Muze ji byt treba horko, zima nebo jednoduse potrebuje intenzivni kontakt s mamou.. Ale vsadila bych boty, ze to budou zuby. Jestli uz ma nahore jeden, druhy se bude klubat vzapeti. Jeste nemusi byt videt, ale uz muze bolet. A jak lezi a prokrvuje se ji vice hlava, tak to i vic boli. Mazala bych to preventivne Calgelem, pri hodne velkym rvani trochu Nurofenu. A jestli spi odpoledne do pěti, tak bych ji nemordovala pred osmou, ale zkusila dát o hodinu pozdeji.. Jinak asi nezbyva nez zkouset a vydrzet. Male miminko je jenom chvilku a za týden muze byt zase vsechno jinak. Hlavne bud s ni, utesuj, chovej, zpivej. Nechat urvat do bezvedomi ještě zadnemu diteti neprospelo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.12.20 16:44

Normálně bych ji šoupla na podložku večer k „posezení u televize“, nebo co večer děláte, ať si tam vegetí a dej ji spát ve 22.
V tom nosítku by neusnula?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.12.20 19:42
@Lucie_Sx píše:
Normálně bych ji šoupla na podložku večer k „posezení u televize“, nebo co večer děláte, ať si tam vegetí a dej ji spát ve 22.
V tom nosítku by neusnula?

V nosítku usne a ani v něm nebrečí. Mám ale strach, že když ji tam začnu denně uspávat, abych předešla těmto scénkám, tak že si na to za chvíli tak zvykne, že nebude schopná usnout nikde a nijak jinak než v nosítku.. tak se snažím to nosítkem řešit, až když vidím, že to prostě nemá cenu už zkoušet jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí