Uspávání v 6ti měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
4.12.20 19:57
@edbe píše:
V nosítku usne a ani v něm nebrečí. Mám ale strach, že když ji tam začnu denně uspávat, abych předešla těmto scénkám, tak že si na to za chvíli tak zvykne, že nebude schopná usnout nikde a nijak jinak než v nosítku.. tak se snažím to nosítkem řešit, až když vidím, že to prostě nemá cenu už zkoušet jinak..

Takhle jsem to nikdy nebrala, vždy jsem využila to, co fungovalo nejvíc. Stejně se to všechno pořád mění. Jsem „líná matka“ a nehodlám si přidělávat práci ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
6.12.20 22:24

Tak asi chce kontakt, když usíná spokojená v nosítku. Nevím, proč ji ho nedopřát, když to funguje. A nedávat spát, když spát nechce…unavit, zkrátit či posunout odpolední spánek. Držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.12.20 11:42

Taky si myslím, že přes den spí moc a potom prostě není unavená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
5.6.21 09:21

Nervy v kýblu z uspávání

Poslední dobou mám s tím spaním u dcery (5,5m) problémy. Vedle toho, že začala vstávat v těch 4 ráno (kde zdá se opravdu zabraly závěsy :dance: ), se stává hororem denní uspávání. Do teď spala 3-4× denně, dvakrát jí dávám do kočárku (kde není problém) a zbytek uspávám doma. Bydlíme ve 3. patře bez výtahu a každá cesta s kočárkem je pro mě celkem náročná, zabalit, nosit vložnou tašku po schodech, skládat kočárek, vytahovat ho z klece atd., no, prostě 4× denně se mi to podstupovat nechce. Nehledě na to, že jkdyž v kočárku usne, tak cesta do bytu jí většinou probere, takže spí kratší dobu, než v postýlce. (Na podzim se stěhujeme do RD :dance: ). Doma jsem uspávala kojením a celkem to fungovalo, ale nějak přestalo. Dcera nechce ani nosit, ani nosítko, houpat ne, jen tak do postýlky to už vůbec ne. Když nejde usnout, tak si říkám, asi není unavená a jdeme něco dělat, pást koníky, já jdu třeba něco šolíchat po domácnosti, aby na mě koukala, ale to vydrží jen chvilinku a pak kňourá nebo brečí, klade si hlavičku, mne oči, no prostě vypadá strašně unaveně. Takže jdu zas zkusit uspat, to nejde a takhle znova a znova. Tohle kolečko uspávání trvá poslední dny tak hodinu. Nabízelo by se dávat spát rovnou o hodinu dýl, ale to znamená hodinové pobrekávání, kňourání, rozhodně si nebude spokojeně hrát nebo koukat, je to náročné. Začínám mít nervy v kýblu. Včera to vyeskalovalo tím, že jsem už akutně potřebovala vyprat kočárek, takže do rána visel na balkóně a já uspávala jen doma. A přijde mi, že jsem celý den nedělala nic jiného. Co dělám spatně? Dávám jí spát spíš podle času, protože ona vypadá unaveně už za cca hodinu od vstávání (mne si oči), ale to na spaní rozhodně ještě není. Takže od narození spíš podle intervalu, do teď to krásně fungovalo. A teď už ne. Unikl mi přechod na dva až tři denní spánky? Nebo nějaký jiný režim? Nevím, prostě fakt nevím. :nevim: A nějaký tip, jak psychicky vydržet to kňourání?

• Citovat
  • Upravit
72725
5.6.21 09:27

@Kolicek95 osobně jsem pro to, abys prostě šla s tím kočárem. Pokud neusne jinde, moc možností nemáš.. Když vím, že mi prcek jinde neusne, nedám vyprat kočár :think: jako každé dítě jiné, k mému stačí si lehnout a plácat ho po dupce a je tuhý za minutu, ale líp spí v jedoucim kočáru, tak 3× denně vozím, no.. Za jakéhokoli počasí. Pro mě otrava, pro dítě fajn :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.6.21 09:30

Starší dítě mi usnulo jen v kočárku. Tak jsem prostě měla jeden houpací doma a spala tam. Na bazarech jich seženeš spoustu jen za odvoz. Doporučuju Roan maritu, je fakt velkej a houpe.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
5.6.21 09:38
@martina.se píše:
@Kolicek95 osobně jsem pro to, abys prostě šla s tím kočárem. Pokud neusne jinde, moc možností nemáš.. Když vím, že mi prcek jinde neusne, nedám vyprat kočár :think: jako každé dítě jiné, k mému stačí si lehnout a plácat ho po dupce a je tuhý za minutu, ale líp spí v jedoucim kočáru, tak 3× denně vozím, no.. Za jakéhokoli počasí. Pro mě otrava, pro dítě fajn :think:

No asi mi nic jiného nezbude. Ale s kočárkem jsem fakt musela. Jednak byl strašně ošmatlaný, ale hlavně poplivaný nějakou patrně zfetovanou obyvatelkou cejlu :cert: (bože, kde to bydlíme, tohle vědět dopředu :zed: :zed: ).

• Citovat
  • Upravit
72725
5.6.21 09:40
@Kolicek95 píše:
No asi mi nic jiného nezbude. Ale s kočárkem jsem fakt musela. Jednak byl strašně ošmatlaný, ale hlavně poplivaný nějakou patrně zfetovanou obyvatelkou cejlu :cert: (bože, kde to bydlíme, tohle vědět dopředu :zed: :zed: ).

Aha.. Tak to pak chápu.. Jinak si neumím prestavit, jak by takový prcek zaspinil kočár. Tak přes něj dávej nějaký igelit.. Jinak mě to taky úplně nebaví.. Ale třeba teď mi prcek spí v kočáru, došla jsem nakoupit a teď se hrabu v záhonu :mrgreen: občas do kočáru drknu, jinak by byl hned vzhůru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
5.6.21 09:42
@Janli píše:
Starší dítě mi usnulo jen v kočárku. Tak jsem prostě měla jeden houpací doma a spala tam. Na bazarech jich seženeš spoustu jen za odvoz. Doporučuju Roan maritu, je fakt velkej a houpe.

Marita je super, kdybych nepotřebovala kočárek s taškou místo korby, tak si jí pořídím. Ale sem do bytu se už fakt nevejde, navíc se za tři měsíce stěhujeme, tam už budu moct jezdit případně s kočárkem v zahradě.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
5.6.21 09:44
@martina.se píše:
Aha.. Tak to pak chápu.. Jinak si neumím prestavit, jak by takový prcek zaspinil kočár. Tak přes něj dávej nějaký igelit.. Jinak mě to taky úplně nebaví.. Ale třeba teď mi prcek spí v kočáru, došla jsem nakoupit a teď se hrabu v záhonu :mrgreen: občas do kočáru drknu, jinak by byl hned vzhůru :mrgreen:

No kdybych bydlela v baráku, tak to tak taky dělám, ale já s tím kočárkem musím někde chodit, dokud se neprobere, ani do toho vnitrobloku nemůžu zajet. Strašně neefektivní bydlet takhle v bytě. :zed: Už abychom byli pryč.

• Citovat
  • Upravit
72725
5.6.21 09:48
@Kolicek95 píše:
No kdybych bydlela v baráku, tak to tak taky dělám, ale já s tím kočárkem musím někde chodit, dokud se neprobere, ani do toho vnitrobloku nemůžu zajet. Strašně neefektivní bydlet takhle v bytě. :zed: Už abychom byli pryč.

Jo, je mi to jasné.. Taky někdy krouzim jak sup, pac vesměs nespí, když se zastaví :mrgreen: :lol: jsou ty radosti kolem, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.6.21 10:16

Cim vic jsem potrebovala neco udelat, tim spis dite neusnulo. Totalni prima umera.

Co mi prijde ze pomaha, zalezt s prckem do postele, predstirat spanek a pak usnout s nim. To spali dlooouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
5.6.21 10:17
@edbe píše:
Pres den spi dopo cca 10-11:30 a pak usíná odpo cca po 14. A nenecháváme jí spát déle než do 17hod i za cenu toho, že ji v 17 vzbudíme.
Pak si hrajeme a po 19hod je koupačka a pak jídlo. Na spánek se snažím ukládat nejpozději do 20hod.
Fakt mě to strašně trápí. Vůbec nevím, proč je taková. Co dělám špatně. Určitě je to chyba moje, ale nevím, co změnit. Jde na ní vidět, že spinkat chce, ale nevyhovuje jí nic. Sama neusne, brečí tak, že ztrácí až hlas. A když ji chovám, hladím, ležím s ní.. je chvíli v poho zavírá očka ale po chvilce zase začne.. :,(

Muj syn usinal. zasadne ve 21.00. Kdybych ho nutila driv, proste bude hodinu rvat. Mel takove vnitrni hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
5.6.21 10:21

@edbe Jinak v 7m cca zacina separacni uzkost a ze chce usinat v kontaktu a v leze s tebou neni nic spatneho. Kojenim uspavam v leze i trileteho. Takze bych ji to doprala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
5.6.21 11:11
@Dobrej_tym píše:
@edbe Jinak v 7m cca zacina separacni uzkost a ze chce usinat v kontaktu a v leze s tebou neni nic spatneho. Kojenim uspavam v leze i trileteho. Takze bych ji to doprala.

To já jí to dopřeju, spíš jde o to, že trvá tak hodinu, kdy ona je protivná, tváří se strašně ospale, nechce nic dělat, ale až za tu hodinu vezme na milost prso a usne. A ta hodina je o nervy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510