Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Chesterka píše: Více
Takže to skončí buď velkými problémy u tebe, protože budeš mít sex nad svojí potřebu nebo problémy ve vztahu, protože nebude sex. To bude fungovat, určitě ![]()
@Diagnoza2 píše: Více
Kdybych se měla řídit sebou, tak budu do smrti sama, a to samozřejmě nechci
Snažila jsem se přijít na to proč to tak mám, snažila jsem se o tom s muži mluvit, snažila jsem se to vysvětlit a snažili jsme se vždy o nějaký kompromis
Víc pro to udělat nedokážu a do konce života sama být prostě nechci
Tak se prosím mírněte s tím sarkasmem
, píšu to sem, protože mě to trápí a nevím co s tím a uvedomuji si co to může nebo nemusí vyvolat ale jsem už opravdu zoufalá, protože mým životním cílem je mít rodinu, bez ní se budu plácat v prázdnotě ![]()
@Chesterka holt to budeš mít extrémně náročné při hledání partnera protože máš dost specifický nastavení kompatibility. Ale vztahy postavené na tom, že partnerům nechceš říct pravdu o poměrně zásadní věci, nebudou fungovat.
Jenže když jsem upřímná, tak to nefunguje, tak co je teda správně?
Žít s někým kdo sex nepotřebuje a kdyby bylo na něm, ho nemá, je pro člověka s běžným libidem náročné, resp. je to náročné pro oba. S problémy ve vztahu se to zesiluje. Nakonec to vede k nevěrám, rozchodům atd.
Za mě lepší upřímnost a hledat dokud nenajdeš někoho kdo třeba taky sex úplně nepotřebuje ale zároveň chce rodinu.
Asi ano… jenže to nemusím na nikoho narazit včas… nevím, strašně mě stresuje ta představa, že když už bych někoho takového našla, že už bude pozdě
Ale zase si říkám… moje mamka to má podobně jako já a vždycky měla, ale táta má normální libido a jsou spolu už skoro 30 let
Vím, jak to měli… prostě to bylo pro mamku taky náročné, asi ne tolik jako pro mě, ale zvládla to a je to zvládnutelné
Proc se libas nasilu? To nedelej. Neni obcanska poinnost se libat a neni obcanska povinnost mit sex a vztah. ![]()
Kdyz ti libani nic nerika a delas to nasilu, nepatrite k sobe, neni ten pravy. Podvedomi vnima, ze mu nemuzes duverovat, proto jses v kreci a stydis se, protoze se bojis, protoze v intimite mu davas pristup k tobe a jses zranitelna a bojis se, ze te ten chlap pozdeji zrani…co chlap, ktery miluje, neudela.
Potrebujes chlapa, ktery te pritahuje, muzes mu duverovat a ktery te miluje. Nejsi povinna lezt do postele s kazdym druhym joudou, co o tebe projevi zajem.
Laska se neda naplanovat, laska se stane a to nejde nasilu s kymkoli, s kym si trochu rozumis.
Do niceho se nesil, kdyz se ti nelibi libani, nedelej to… nech tomu spontannost a prirozenost.
@My Melody
No, právě, že jsem se nelíbala, nakonec mi druhý den řekl, že mu přijde, že se ho štitím a přitom jsem mu vysvětlila proč jsem nechtěla… Tak se cítím jako idiot
A já to mám takhle na začátku vždycky, protože mi hlava nedovolí se uvolnit… potřebuju ho jen víc poznat…
Přesně…
No je jenže láska není věčná…
Chci tomu dát čas a nechám to přirozeně plynout, jenomže ti chlapy nemají tu trpělivost… a i když jí mají, jsem napjatá protože vím, že na mě čekají
Ono to ani nemusi byt o tom chlapovi, muzes mit nejaky fyziologicky nebo psychicky problem a ani o nem netusis. Nebo muzes byt uplne v pohode, jen to opravdu chce extremni trpelivost a more casu. Doporucuju nic netlacit na silu, zajdi si k psychologovi a zkus si s nim o svych potizich promluvit, muze najit neco, o cem ani netusis, ze te v zivote brzdi a najednou se ti otevre uplne jiny, novy svet.
@Keron píše: Více
K psychologovi docházím každý týden
Docházela jsem také na skupinové terapie, nic nového jsem se nedozvěděla bohužel…
Tak zkus jineho, protoze dobry psycholog by ti mel minimalne rict alespon to, ze nemas nejake zapomenute trauma, nejaky blok, psychickou nemoc, cokoli, co by branilo intimite… A od toho se da odrazit a resit to dal.
@Chesterka píše: Více
Chlap, kteremu na tobe zalezi, cekat bude.