Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, chci se tu podělit o něco, co pro mě vždy bylo a stále je ostudou. Vždy jsem byla hodně stydlivá, ale u prvního, druhého i třetího partnera sex nebyl problém. Ale čím jsem starší a čím víc vztahů za sebou mám, je to pro mě náročnější. Sex jako takový si neužívám, protože to beru bohužel jako povinnost, jako něco, co musím, aby vztah vydržel, ale jinak ho nepotřebuju. Beru antidepresiva, ty trošku snižují libido, nicméně to není ten problém co chci řešit, spíš jsem vás jen chtěla uvést do mého vztahu se sexem. Hlavní problém je ten, že mám úplně panické strachy z prvního sexu s kýmkoliv novým, je pro mě stále těžší někomu se ukázat, mým velkým problémem je, že se u toho cítím trapně, nedokážu se uvolnit, pořád řeším jak vypadám, jak reaguju, co si bude myslet atd. Teď se s někým vídám a dělá mi problém i líbání, asi potřebuju víc času, abych si získala důvěru, vídáme se asi tak měsíc a půl, ale pro mě je to vlastně pořád trošku cizí člověk, nebo jakoby, necítím se na to prostě. Hrozně mě to tíží protože ne každý muž má na tohle trpělivost a ja se cítím akorát jako nějaká trapka a vím, že s těmito začátky mívá problém asi spousta lidí, ale já mám kvůli tomu obrovské úzkosti a nedokážu si představit, že ani tenhle vztah nevyjde a budu si tím muset procházet znovu, je to pro mě opravdu těžké. Má někdo podobný problém? Nebo měl? A pokud ano, jak ho řešíte/řešili jste? Očividně mám z nějakého důvodu nějaký blok, ale nikdy se mi nestalo nic špatného, maximálně to, že na mě někdo vyvíjel velký tlak, možná to je ten problém, jsem totiž hypersenzitivní osoba a třeba mě to nějak „poznamenalo“? Opravdu nevím, už jsem opravdu zoufalá, dejte vědět jestli to někdo z vás zažil/zažívá.
Najdi si někoho kdo to má stejně jako ty. Nepotřebuje kontakt ani sex.
@JancaS84 píše: Více
Ale já mám kontakt ráda, ten já chci… a asexuální nejsem, teda alespon si to myslím
Navíc si moc přeju mít jednou rodinu…
A hlavně upřímně nevím kde bych měla hledat člověka co to má jako já, žádného takového chlapa neznám… vím, že existují, ale já na takového nenarazila a nevím kde hledat
Myslím, že je hodně lidí, kterým to takto vyhovuje. Jen je potřeba hledat.
@klarik999 píše: Více
Taky bych se nemusela dočkat… nevím kde hledat, navíc chci mít jednou rodinu a biologické hodiny tikají
Mám to podobně. Asi bych mu na rovinu řekla, jak to máš, jak se u toho cítíš. Můj přítel to chápal a nějak jsme společně pracovali na tom, abychom to překonali. My jsme se znali asi 2 měsíce, když jsme spolu začali uvažovat o chození.
Ale zažila jsem jednoho, který to nechápal a byla jsem podle něj akorát divná (s odstupem času vím, že mu vlastně na mně moc nezáleželo).
@Anonymní píše: Více
Já mu to řekla, že mám pomalejší tempo, že potřebuju víc času
A chápe to
Ale neříkala jsem mu jak to mám se sexem potom, že to beru jako povinnost a to mu ani říkat nehodlám
A po jak dlouhé době jste spolu spali jestli se mohu zeptat?
Podle toho, co píšeš, to vypadá, že nemáš dlouhodobé vztahy, kde je čas si vybudovat tu důvěru. Nebude problém právě to?
@Fee-bee píše: Více
No, moje vztahy většinou trvaly 1-2 roky… důvěru si asi stihnu potom vybudovat, ale když ji někdo zklame, pak už nedůvěřuju lidem
mám úplně panické strachy z prvního sexu s kýmkoliv novým - Najdi si někoho stabilního nadosmrti a nemusíš to už pak řešit.
@Jakub84 píše: Více
O to se snažím už pár let… Ale prostě to nevyšlo
@Chesterka píše: Více
Takže v podstatě těm chlapům celý vztah lžeš a nepriznas jim jak to máš se sexem?
@Chesterka píše: Více
Pokud nejsi asexuální, pak nerozumím, proč bereš sex jako povinnost? Ten má být, protože tě to k druhému táhne a chceš to. Protože cítíš přitažlivost. Nikde není napsáno, že po takové době má být pusa a po takové době sex. Je to pouze na těch dvou. A pokud se stydíš za nahotu, tak sex může proběhnout i potmě. Je to o tom přirozeném plynutí
@Kfětoslava píše: Více
Podle všeho asexuální nejsem… a vím, že to má jít samo, ale já se k těmto vecem dostanu až když k tomu člověku něco cítím a mám k němu důveru, jenže u mě to není po měsíci a půl… jako u jiných
@JancaS84 píše: Více
No těm kterým jsem to řekla, což byli zatím všichni, tak z toho byli nešťastní a vadilo jim to, takže ano, teď už bych raději lhala…