Problém se spaním - neumí usnout

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.9.16 20:22

Problém se spaním.. Neumí usnout

Maminky, já už nevím co si pocit.. Dcera má 16 měsíců. A spaní a usínání je horror :( a to doslova..

Vstava v 6.. Už v 10 je absolutně hotová, usne u psa a houpání za 10 minut.. Spí 40 minut.. A pak už jede ať do večera v 18:30 "koupu tak v 18:45 jsme v posteli vezmu ji do náruče a houpu. Zda se, že rychle usne ale po 20 minutách se začne kroutit odstěhovat mě, když ji položim, chvíli leží, ale pak leze pryč dělá blbosti, vezmu ji na ruce ale spojuje se, musím ji držet chvíli brečí pak.. Zas to vypadá, že usne a pořád dokola :( hodinu tak úspavam :(
Vyzkoušela jsem i metodu dát jí spat později, nic..
Ano jsou dny když usne za půl hodiny.. Ale většinou tak 50 min..
Před 3 měsíci jsem ss chtěla pokusit o estetika, poblila se od té doby se k postýlce nemůžeme ani přiblížit :/ v noci nevydrží spát víc jak 2 hodiny..

Holky je to pro mě hrozný stres ji pevné držet u ústavní :( už nevím :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1688
11.9.16 20:29

Myslim, ze je pretazena. Od tech 11 do 19 je hodne dlouha doba na takoveho prcka. Bud bych ji posunula spanek az na 12 a nebo jeden spanek odpo pridala.
Syn 20 mesicu vstava v 8 a chodi spat ve 13 nebo 14 a vecer ve 21.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
11.9.16 20:32

Neuspavat u prsa :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
11.9.16 20:34

Taky mi připadá, že je spíš přetazena, že by to chtělo ještě jeden spánek odpoledne. Dcera spala určitě do roka a půl dvakrát denne. Teď spí jednou na 2-3 hodiny a spát chodí mezi 21-22.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
11.9.16 20:34

Už nekojis? tohle dělají kojené děti ještě bCh ji v noci nabídla vodu jestli se nebudi žízní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
11.9.16 20:35

Ahoj a je dosti např. vyvětraná venku? nesní něco co jí třeba může nakopnout, když má jít spát? nebo jí ten čas zkusit posunout, jak píše paandatko.
Moje 22 měsíců: vstává v 7-7,30, pak jde spát až mezi 12-13hod. spí hodinu až dvě a pak až večer jde spát v 21hod. a usne až tak za cca 20-30 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
11.9.16 20:42

Taky jsme meli problém s uspavanim, i dve hodiny nekdy. Malymu je rok, zkusili jsme uz naprosto vyčerpání metodu jak naučit dite spat - trochu jsem si ji upravila (zlidstila), prisla mi moc krutá, ale změnu pochopil a po ctyrech dnech usina po pohádce sam. A v noci se mi budi méně. Dokonce i sam nekdy usne i v noci. Zkusila bych tedy neco nastudovat v knihách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
11.9.16 20:44

Zkuz pravidelné spánky a jeden bych určitě ještě odpoledne přidala spánek, prozačátek třeba jen ležte hodinku v posteli, ale v pravidelný čas. Přijde mi přetažená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
11.9.16 20:48

Jednak mi přijde přetažená, vysledovala jsem, že když děti spaly dobře přes den, tak pak spaly dobře i v noci. A druhá věc, je potřeba ji naučit samotnou usínat, na to tedy postup neporadím, já učila od nějakých 3 měsíců, to má tu výhodu, že nezdrhnou a když už jsou zdrhací, tak už to umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
11.9.16 21:08
@j.a.n.i1 píše:
Jednak mi přijde přetažená, vysledovala jsem, že když děti spaly dobře přes den, tak pak spaly dobře i v noci. A druhá věc, je potřeba ji naučit samotnou usínat, na to tedy postup neporadím, já učila od nějakých 3 měsíců, to má tu výhodu, že nezdrhnou a když už jsou zdrhací, tak už to umí.

Mohu poprosit o bližší informace? Uspávám v náručí a houpu na balónu, ale je to náročné… Dítě má 4 měsíce. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
11.9.16 21:18

@melinkam Můj postup byl naučit usínat v postýlce a samostatně, takže jsem si sedla k postýlce a nakojila, zpočátku jsem uspávala na ruce a pokládala až spící, ale postupně jsem pokládala stále více a více vzhůru, případně jsem je ještě v postýlce chvíli hladila, zas zpočátku do usnutí a postupně jsem odcházela zas dříve a dříve. Dostali jsme na nakojit, položit do postýlky a chrnět, v noci se mi budily dlouho, ale zas tím, že to i v noci bylo nakojit a položit, tak to bylo na chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
11.9.16 21:22

@j.a.n.i1 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
11.9.16 21:26

@j.a.n.i1 ha, díky za inspiraci, malá má 2 měsíce a zatím mi teda u kojení neusnula krom v noci nikdy a narozdíl od starší nechce dudlík, tý jsem ho vrazila a spala, tuhle uspávám zatím na rukou a taky jsem přemýšlela jak to budu dělat. Tohle je dobrý tip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85291
11.9.16 22:01

Bud bych ji zavedla jen jeden spanek po obede nebo naopak jeden spanek pridala odpoledne. Musi byt strasne pretazena.

Kde spi? Predpokladam, ze ted s Tebou v posteli, kdyz uz postylku po tom vyrvani nemuze ani videt. Ma na te posteli svuj prostor? Nerusis ji svymi pohyby? Kolik tam mate stupnu a v cem spi? Neni ji horko? Pripadne nepotrebuje kolem sebe perinu nebo neco mekkeho a podobne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85291
11.9.16 22:05
@j.a.n.i1 píše:
@melinkam Můj postup byl naučit usínat v postýlce a samostatně, takže jsem si sedla k postýlce a nakojila, zpočátku jsem uspávala na ruce a pokládala až spící, ale postupně jsem pokládala stále více a více vzhůru, případně jsem je ještě v postýlce chvíli hladila, zas zpočátku do usnutí a postupně jsem odcházela zas dříve a dříve. Dostali jsme na nakojit, položit do postýlky a chrnět, v noci se mi budily dlouho, ale zas tím, že to i v noci bylo nakojit a položit, tak to bylo na chvilku.

S tim souhlasim. Ja ji teda odmala ke konci odpojila, kdyz uz jen dudlala a dala dudlik. Casem se ale naucila, ze se napije a odpoji a pak usne sama, ja teda musim byt v mistnosti s ni, neodchazim. Dudlik uz davno nemame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí