Spánek batole

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1818
16.8.16 05:50

spánek batole

Už si nevím rady :,( můj 11m syn je vzhůru i 10× za noc. Už nevím, co s ním. Zuby to nejsou, trvá to už čtvrt roku. Spíše mi přijde, že v noci hledá dudlík, nevim. Strašně se vrtí, cestuje po postýlce, pořád se otáčí na bříško, zada. A ten dudlík mu samozřejmě vypadne. Chvíli spi bez něj, ale jak trochu procitne, tak řev. Je to několikrát za noc. Nemáte s tím některá zkušenosti, radu jak tohle odbourat. :nevim: Kdyby to tak bylo chvíli, ale už to trvá děsně dlouho :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4958
16.8.16 07:01

Napadá me jen odbourat dudlik. Nebo ho nechat spát v posteli s tebou. Ale některé děti se prostě budí. Třeba do tří let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
16.8.16 07:06

Je ideální čas na sebrání dudlíku, už nepotřebuje dudat a ještě nevznikla závislost, já jsem dětem také brala v tomto věku a bylo to bez problému. Jinak vzít s sebou do postele, může se třeba jen bát, má problém zpracovat zážitky z celého dne, tak špatně spí. Potřebuje se ujistit, že jsi na blízku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
16.8.16 07:13
@Adelka951 píše:
Je ideální čas na sebrání dudlíku, už nepotřebuje dudat a ještě nevznikla závislost, já jsem dětem také brala v tomto věku a bylo to bez problému. Jinak vzít s sebou do postele, může se třeba jen bát, má problém zpracovat zážitky z celého dne, tak špatně spí. Potřebuje se ujistit, že jsi na blízku.

Sebrat dudlík me taky napadlo :? Ale neumím si to představit. On bez něj opravdu řve :? Do postele jsem si ho brala, ale bylo to stejný. Furt se točil a budil a ja nespala, protože jsem se bála, ze mi slitne z postele :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
16.8.16 07:18

@mamina89 Hele asi Tě nepotěším, ale to klidně můžou být zuby - copak už jich má všech dvacet?! Ony se klubou postupně, a spánek to může narušovat celou dobu - prostě má spaní lehčí, je pro něj snazší se vzbudit.

Pokud by mu to pomohlo, můžeš zkusit vzít do postele, nebo v noci třeba dvakrát nakojit nebo dát mlíko, ale může se taky stát, že to prostě nepomůže a bude z toho muset vyrůst.

Já jsem ve 13m dcery po několika měsících tohohle byla už jako zombie, fakt echt vyšťavená - a u nás teda nakonec pomohlo, když jsem se odstěhovala ze společného pokojíčku: nebudily jsme se s dcerou navzájem převalováním, a až když byla opravdu nespokojená, tak jsem přišla (tak 2× za noc). Jinak s dudlíky jsme to dělali tak, že jich měla v posteli asi šest, takže když jí vypadl, tak vždycky nějaký nahmatala a vrazila si ho do pusy sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
16.8.16 07:21

Mam neco podobneho, i kdyz ne 10× za noc a netrva to tak dlouho zatim… Dcera ma taky 11 mesicu a naopak dudlik je ted u ni oblibeny..Casto si ho strci do pusy i jen tak, kdyz si treba hraje, takze jabych ji ho ted rozhodne nebrala…
Navíc jsem pohodlna a spat se s takovymhle cestovatelem fakt neda… a vytloukat jeden zlozvyk (dudlik) jinym zlozvykem (spolecne spani) mi neprijde dobry napad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
16.8.16 07:21
@Slečna Ferka píše:
@mamina89 Hele asi Tě nepotěším, ale to klidně můžou být zuby - copak už jich má všech dvacet?! Ony se klubou postupně, a spánek to může narušovat celou dobu - prostě má spaní lehčí, je pro něj snazší se vzbudit.

Pokud by mu to pomohlo, můžeš zkusit vzít do postele, nebo v noci třeba dvakrát nakojit nebo dát mlíko, ale může se taky stát, že to prostě nepomůže a bude z toho muset vyrůst.

Já jsem ve 13m dcery po několika měsících tohohle byla už jako zombie, fakt echt vyšťavená - a u nás teda nakonec pomohlo, když jsem se odstěhovala ze společného pokojíčku: nebudily jsme se s dcerou navzájem převalováním, a až když byla opravdu nespokojená, tak jsem přišla (tak 2× za noc). Jinak s dudlíky jsme to dělali tak, že jich měla v posteli asi šest, takže když jí vypadl, tak vždycky nějaký nahmatala a vrazila si ho do pusy sama.

Nevím, zubu má osm a teď poslední dobou mu žádný nenarostl. Dudlík do pusy si neumí sam dát :,( budí se i kdyzwv ložnici ještě ani nejsem :? Snad se to brzo zlepší, já jsem jak zombie teď :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
16.8.16 08:16

@mamina89 Ahoj me se syn budil takhle do 20 mesicu. A pak ze dne na den zacal spat celou noc. Jeste se stane, ze se v noci taky vzbudi a nemuze znova zabrat, ale to byva jen kolem uplnku nebo kdyz jeste rostou zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
16.8.16 08:16

Odbourat dudlík teď asi nepůjde. To jde až při lepších příležitostech. Ale myslím, že už by si ho měl umět dát do pusy sám a dát mu jich do postýlky víc, to mě taky napadlo, kamarádka to taky tak udělala. My jsme ale používaly dost drahý dudlíky, navíc jí nevypadával. A uměla si ho dát sama. Tohle musí být fakt mazec. A asi to můžou být zuby, nám to dělá problém už dva roky a ještě pořád není konec. Když je největší krize, dám dceři na noc Nurofen a spí klidně. Tak to schválně vyzkoušej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
16.8.16 08:21
@mamina89 píše:
Nevím, zubu má osm a teď poslední dobou mu žádný nenarostl. Dudlík do pusy si neumí sam dát :,( budí se i kdyzwv ložnici ještě ani nejsem :? Snad se to brzo zlepší, já jsem jak zombie teď :(

Taky to to vidím na zuby. v puse to třeba nevypadá, ale oni rostou v dasni a možná bolí. Jinak s tebou soucitim.mam doma stejne stare dítko a taky se vzbudi desetkrát za noc. nechce dudlík. Ale prso. prorezavaji se mu horní jedničky. tak to vidím jasne na zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
16.8.16 08:43

Holky, diky za povzbuzení. Dudlík mu zatím nechám. Neumím si představit mu ho ted vzít. To by byl řev ještě větší. Nevím, proč si ten dudlík sám nedá do pusy :nevim: Přes den ho nemá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
16.8.16 08:52

U nás to bylo divoké snění, pak se přidal i pláč ze spaní. Trošku pomohlo, když jsem 5 dni dávala Sedalii sirup. Pote se spaní zklidnilo, chodim uklidňovat jen tak 1-2× za noc, když pláče už moc. Synovi je 14 měsíců a divoké spaní trvalo od cca roku. Sirup jsem tedy zkusila až po více jak 3 měsících doufání, že to odezní a že to jsou zuby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.16 09:13

@mamina89 U nás odebrání dudlíku nepomohlo. Malá je od roku bez něj a špatně spí doteď - 1,5 roku. Zvládne být taky vzhůru 10× za noc. Já už asi začínám mít únavový syndrom. Zcela tě chápu, že si připadáš jako zombie. Já taky.
Zkoušeli jsme už spoustu věcí - novou postel, spaní s námi ve velké posteli, večerní rituály, uklidňující čaj. Kojíš? Z okolí vidím, že u kojených dětí je opravdu horší spánek. Já plánuju už odstavit. Ten sirup, co píše Mollify83 vypadá zajímavě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
16.8.16 09:16

@mamina89 Tak ho zkus nějak motivovat - třeba si přes den spolu hrajte hru, že bude dudlík chytat a strkat do pusy, mohlo by mu to v noci „docvaknout“ ;)

Jinak dcera měla neklidné spaní až do víc než dvou let, takže to nemusí odeznít hned tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
16.8.16 09:21
@Štrample obecná píše:
@mamina89 U nás odebrání dudlíku nepomohlo. Malá je od roku bez něj a špatně spí doteď - 1,5 roku. Zvládne být taky vzhůru 10× za noc. Já už asi začínám mít únavový syndrom. Zcela tě chápu, že si připadáš jako zombie. Já taky.
Zkoušeli jsme už spoustu věcí - novou postel, spaní s námi ve velké posteli, večerní rituály, uklidňující čaj. Kojíš? Z okolí vidím, že u kojených dětí je opravdu horší spánek. Já plánuju už odstavit. Ten sirup, co píše Mollify83 vypadá zajímavě. :)

Nene, nekojim. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401