Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Maminky, já už nevím co si pocit.. Dcera má 16 měsíců. A spaní a usínání je horrora to doslova..
Vstava v 6.. Už v 10 je absolutně hotová, usne u psa a houpání za 10 minut.. Spí 40 minut.. A pak už jede ať do večera v 18:30 "koupu tak v 18:45 jsme v posteli vezmu ji do náruče a houpu. Zda se, že rychle usne ale po 20 minutách se začne kroutit odstěhovat mě, když ji položim, chvíli leží, ale pak leze pryč dělá blbosti, vezmu ji na ruce ale spojuje se, musím ji držet chvíli brečí pak.. Zas to vypadá, že usne a pořád dokola
Holky je to pro mě hrozný stres ji pevné držet u ústavníhodinu tak úspavam
Vyzkoušela jsem i metodu dát jí spat později, nic..
Ano jsou dny když usne za půl hodiny.. Ale většinou tak 50 min..
Před 3 měsíci jsem ss chtěla pokusit o estetika, poblila se od té doby se k postýlce nemůžeme ani přiblížit :/ v noci nevydrží spát víc jak 2 hodiny..už nevím
Kdyz se rano unavi za 4 hodiny, zkusila bych ji odpoledne uspat od probuzeni taky po 4 hodinach. Nebo vydrzet az do toho obeda, dat obed a nedat prso a uspat bez prsa. Prso pres den odbouras lip nez pred spanim v noci a je mozne, ze bez nej bude spat lip, musis vyzkouset.
Myslím, ze je unavená. Přidala bych ji spaní odpoledne.
Jinak ja jsem učila"vyrvanim"
K posteli si připravím pití a dudliky. S malou si lehnu do postele. Ona ke zdi, já na kraj. Zazpívám ukolébavku a řeknu dobrou noc, dám pusu. A pak jen ležím. Jednou rukou objímám ( držím) malou aby ležela. Když se hodně vykroutí, znovu položím a řeknu háji. Celou dobu ji hladím, držím za ručičku. Ale nedovolím zvednout.
Dokud jsem uspávala prsem, tak měli prso celou dobu k dispozici.
Jen teda z postele jsme starší dostali až v šesti. ![]()
@Anonymní píše:
Maminky, já už nevím co si pocit.. Dcera má 16 měsíců. A spaní a usínání je horrora to doslova..
Vstava v 6.. Už v 10 je absolutně hotová, usne u psa a houpání za 10 minut.. Spí 40 minut.. A pak už jede ať do večera v 18:30 "koupu tak v 18:45 jsme v posteli vezmu ji do náruče a houpu. Zda se, že rychle usne ale po 20 minutách se začne kroutit odstěhovat mě, když ji položim, chvíli leží, ale pak leze pryč dělá blbosti, vezmu ji na ruce ale spojuje se, musím ji držet chvíli brečí pak.. Zas to vypadá, že usne a pořád dokola
Před 3 měsíci jsem ss chtěla pokusit o estetika, poblila se od té doby se k postýlce nemůžeme ani přiblížit :/ v noci nevydrží spát víc jak 2 hodiny..už nevím
Souhlasím s holkama. Dobrý spánek ve dne = dobrý spánek v noci.
Proč malá nespí odpoledne? Moje dcera to měla jako Tvoje, v deset dopo byla tuhá, ale spávala i odpoledne: dva spánky měla do tří let. (Ale za to od půl roka doteď usíná v devět.) Proč nespí odpoledne? Neusne? A zkoušela jsi ji vzít do kočárku a uspat? Nebo třeba projet autem, jestli by neusnula tam?
Udělala bych něco, cokoli, aby si navykla dát si hodinku ještě odpoledne, a pak sice půjde večer spát později, ale zase to bude myslím víc v pohodě.
Ahoj, můj, za pár dní 16 měsíční, chlapeček je taky v uspavani problemista. Ráno vstává v 6:30, v noci se budi klidne i po hodině a řve. Dáme dudlika a většinou usne. Přes den spi uz jen jednou a to ve 12, kdy dam mliko a u nej usíná, ale uspavam většinou hodku a spí jak kdy, někdy hodku a pul, někdy 3 hodiny. A večer jde spat ve 20 hodin. A to samé dřív jak po 45 minutách mi neusne. Vždycky sedím u postýlky, držím za ruku, hladim, ale když dělá kraviny (stoupá, vyhazuje dudlik, kope do všeho, různě se zavesuje na postylku, směje se…) odejdu a nechám řvát. Pres den jsme ted hodne venku, klidně i 5 hodin, a ikdyz je pokaždé tak moc unavený, prostě neusne. Mám doma ještě miminko 3 a pul měsíční, a občas jsem na oba celý den sama…musím říct, ze mám před každým uspavanim poslední dobou takový nervy, jak to dopadne…nemůžu poradit co s tím, sama nevím. Jen můžu doufat, ze je to zubama, protože mu teď minimálně 4 rostou. Můžu ti jen popřát hodně štěstí a nervů, snad tohle období brzy odezní ![]()
@Anonymní píše:
Tak jak ses rozhodla?