Problém se spaním novorozence

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
506
21.2.19 19:03

zkusila jsi dudlík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25
21.2.19 19:05

@Daenerys91
Jj dudlik nemusi uz od narozeni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
21.2.19 19:08

Syn se taky chtěl kojit co půl hodiny, ale neblinkal to no :think: a zabavit ho nějak jinak? Houpat, strčit do kočárku a jezdit s ním klidně po bytě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
21.2.19 19:09

aha… :( u nás právě dudlík vyřešil problémy s uklidněním a usnutím. Jinak jsou dvě velikosti dudlíku, poprvý jsem synovi dala ten větší (to jsem ještě nevěděla, že je víc velikostí), ten nechtěl a dávil se s ním, až pak když dostal ten nejmenší, tak pohoda. Já bych se osobně bez dudlíku zbláznila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
21.2.19 19:10

@Lana234 načti si něco o růstovém spurtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
21.2.19 19:28

@Daenerys91 těmi velikosti myslíš, jak jsou podle věku nebo ještě něco jiného? Mě se dcera dáví dudlikem taky, koupili jsme 4 různé značky vše 0-6m a všemi se dáví :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
21.2.19 19:30

Je to normální, chce být u Vás. I to blinkání, některé děti to tak dočasně mají. Pokud je jen kojený, tak to není potřeba řešit. Ale pro zhodnocení Vaší situace je fajn si pozvat kvalitní laktační poradkyni (doporučuji z Mamily). Většina z nás proležela první týdny s dítětem u prsu v posteli :). Dudlík kojeným dětem nepatří (z více důvodů). Opravdu doporučuji dobrou LP, která má dlouhodobé zkušenosti, tady Vám každý poradí něco jiného. Pokud nechcete ležet v posteli, tak doporučuji šátek a můžete dělat téměř cokoliv :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
21.2.19 19:35

Rustovy spurt mozna, nemas satek? Ten by pomohl, perova zavinovacka je taky suprova nebo pevne zavinuti a bily sum…
Vyzkousej, co muzes, zkus kojeni co nejvic oddalit a vyzkouset uklidnujici metody a jiny dudlik, vyborny je difrax :palec: deti mi vzaly dudlik az tak kolem mesice.
Musi to mit ale ten kulaty tvar, maji vice typu.
 https://www.heureka.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.19 19:39

@flicek18 např DM má 0-2m a ten je fakt malinký - i MAM dělá menší tuším ;) 0-6m jsou vcelku velký všechny ty vzal první syn až tak okolo 3m :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.19 19:42

@Lana234 a co šátek na nošení? Mám dcerku (zítra měsíc) a ta je hodně kontaktní a přes den většinou nespí jinak než v šátku, nebo v kočárku (ale tam se dostane jen když je starší někde pryč). Nebo zkus koupit hacku na houpání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
21.2.19 20:04
@flicek18 píše:
@Daenerys91 těmi velikosti myslíš, jak jsou podle věku nebo ještě něco jiného? Mě se dcera dáví dudlikem taky, koupili jsme 4 různé značky vše 0-6m a všemi se dáví :nevim: :think:

myslela jsem 0-6m právě, ten vzal syn na milost. My jsme poprvé dostali takový velký od MAM, to mě ještě nenapadlo řešit velikost. Pak jsme koupili NUK 0-6m a super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
21.2.19 20:15

No jo, pamatuji na to období, stále jsem jen kojila a kojila a uspávala. Hodně u nás pomohlo zavinování, dokonce jsem zavinovala ručičky až do 4 měsíce. Často bez toho miminka špatně spinkají nebo se rychle probudí, takže zavinout a uhojdat ke spánku pokud neusne u kojení. Dudlík měla malá taky, docela taky pomohl, ale dala jsem ho až po šestinedělí, přeci jen tedka by mělo být hlavní prso :-) . Jo a bilý šum (vlny pacifického oceánu, déšť) , to taky prcky udolá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
21.2.19 20:19

U nás ještě pomáhá vysavač - jen co ho zapnu, dcerka okamžitě tuhá :D akorát se to teda nedá aplikovat v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
21.2.19 20:20

Rozhodně se neboj že by sis bilým šumem, chováním a tak podobně mimink rozmazlila, naše slečna byla zvyklá na dudlík, bilý šum, hojdání, tedka má 5 měsíců a všechno se to zlomilo, umí usnout v postýlce sama, jen ten bilý šum nám zůstal jako takový rituál, že je čas na spánek.. na tom pouštět bilý šum nevidím nic špatného. Miminka mají prostě takový 4 trimestr „těhotenství“, chtějí mít furt pocit jako v bříšku (těsno,šum), neustálý přísun jídla jako z pupeční šnůry… je to takové horší období do 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.2.19 07:19

kojenec se nedá rozmazlit. Kojenec má pár základních potřeb a buď je má naplněné a pak vyroste jako vcelku spokojený člověk a nebo je více či méně deprivová. Pak nějakou dobu zkouší připoutat pozornost hodně hlasitým pláčem a pak to vzdá a je ticho. To neznamená, že je dobře vychovaný, ale že je zlomený a že prostě rezignoval na důvěru v to, že mu rodiče a svět zajistí základní potřeby. A tohohle pohledu se pak prakticky nedá zbavit.

Čas na výchovu bude u batolete. V tuhle chvíli chápe jen - mám hlad/nemám hlad. Je tu někdo kdo je na mě hodnej? JSem tu v téhle chvíli sám, proč tu nikdo není? (a prostě neví že jsi vedle v pokoji a máš čas až za 5 minu) Bolí mě něco? Neboli? A mezi tím se snaží pochopit co se vlastně okolo děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí