Malá nespí mimo domov

1439
14.2.19 23:21

To je asi uplne normalni a dela to snad kazde dite. To je jasny, kdyz mela 4 měsíce, tak ji to bylo jedno, kde spi, hlavne ze je tam mama, ale cim je starsi, tim vic si to uvedomuje. I my dospělí mame taky nekdy potize usnout v cizim prostředí.. Nic moc se s tim asi delat neda. Dodrzovat ritualy pred spanim jako doma, i casove a vydrzet to :nevim: Nase holka to taky dela, ale nejdyl treti noc uz spi nekde na dovolené klidne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
14.2.19 23:26

Může mít jen takové období - růst zoubků, separační úzkost, která je v tomto věku normální. Navíc na dovolené může být přetažená, má spoustu zážitků a nemá úplně svůj klid. Můžete si dát postýlku hned k vaší posteli, když se malá probere, může ji žena pohladit a uklidnit dřív, než začne malá plakat. Z mé zkušenosti, malý mi na dovolené takhle se spaním zlobil tak první dva dny, pak si to sedlo, zvyknul si a po zbytek pobytu byl úžasný. Zase my jezdíme vždy tam, kde se s dětmi počítá a případný dětský pláč nikoho nevykolejí. Takže asi jedině trpělivost a občas někam vyjet a zkoušet zvykat. Navíc do léta bude dcerka zase starší a může se chovat úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
14.2.19 23:30

Je to normalni, roste a vic si uvedomuje svet okolo sebe. Byva to vetsinou jen obdobi, mam tri deti a dve z toho vyrostly. Treti ma teda neduveru v cizi lidi a v cizi prostredi. Loni jsme s nim byli poprve u more a prvni den na hotelu prorval, nemohla jsem ho dat z ruky, hrozne se tam bal. Na more si zvykal asi tri dny nez vubec do nej vlezl. Ale ma to tak se vsim, proste to tak beru, jak to je

• Citovat
  • Upravit
2539
14.2.19 23:35

@Tatapapa Znám to od staršího syna. Jednou nám takhle prořval víkend na Slovensku. Vyřešili jsme to tím, že jsme do pokoje brali korbičku od kočárku, případně celý kočár a pak spal normálně. A některé děti nemají cestovní postýlky rádi, jak jsou nízko u země.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17007
14.2.19 23:37

Tak u nas to s prvnim bylo naopak, spal mimo domov lip nez doma, a uplne nejlip nekde pod stanem venku:),A mladsi je neco jako ta vase, na dovce nebo navstevach to stoji za houby - letosni silvestrovskou/novorocni pulnoc jsem stravila uspavanim v autosedacce-vajicku, to na ni jeste tak jediny platilo. Nezabrala nekdy ani u me v posteli. Znami sli na tu pulnoc ven koukat na rachejtle a ja se jen modlila, aby uz skoncil ten kraval a usnula. Takze fakt super. :/ Malej lip snasel I cestovani autem, mala kdyz nespi, tak rve. Trochu lepsi je to od te doby, co ma uz tu velkou sedacku po smeru jizdy a vidi ven. Mne by, sedet v aute obracene, jako jsou ve vajcu, bylo asi pekne zle. Kazdy dite je jiny. Pokud vam jeste jezdi ve vajicku, tak ji zkuste v nem uhoupat. Nekdy to pomuze, kdyz je boli brisko treba. Ale nase vopice zlobi v noci obcas I doma…to ji pak musi uspat tata, aby necitila to mliko ze me a nechtela porad cucat :mrgreen: Ale ji uz bude rok a pul, flasku nee. Tech 10-11 mes.ji bylo v lete a to ji hodne rostly zuby, takze to bylo I tim. Byli jsme tyden u tchanu na baraku a tam to teda stalo za to - mela I teploty, vedra na padnuti, nedivila jsem se ani, ze se ji moc dobre nespalo. Takze za me zkusit bud nekde na cestach uspat v tom vajicku nebo (a) ji zkuste uspat vy, a zena si odpocine a nebude z toho tak na nervy. Ony to ty potvory vyciti a tim spis nespi, to znam :lol:

Příspěvek upraven 14.02.19 v 23:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
14.2.19 23:40

Mě dcera v cestovní postýlce taky moc dobře nespala. TA postýlka je prostě jiná. Já to řešila tak, že třeba na návštěvě u ségry jsem s ní spala na jedný posteli. Na dovolený, když jí byl rok a půl, spala v postýlce, a když se vzbudila, vzala jsem ji k nám do postele a tam prostě zůstala až do rána. Někdy se stalo, že se nevzbudila, někdy jo. Taky jsem ještě kojila, večer a ráno. Ale nám nevadilo, mít ji u sebe, nebo spíš mezi sebou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17007
14.2.19 23:58

@PapeJ No mne takhle mala na dovce, kdyz se zadarilo, vychrupovala v manzelsky posteli klidne do 10 parkrat:) Tam byla tma jakv pytli kdyz se stahly zaluzie:D To ve meste nemas… :think: Nekdy takhle usne I doma, je to 50/50, ale jakmile tam je nastehovanej I starsi, to je konecna - toho jak zaregistruje, chce si s nim hrat, zacne po nem rajtovat a vzbudi I jeho :D :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
15.2.19 00:30

Nojo, já byla ta matka, co dítě v posteli neee. Takže synátor se mi nasáčkoval do postele, že v postýlce néééé. Takže jsme zhruba v devíti měsících postýlku zrušili, protože spal s náma v posteli :mrgreen: Teď jsme mu koupili normální postel, takže usíná ve svý posteli, ale když se vzbudí, přijde k nám a to už ho nevyhazuju :mrgreen: Je mu 2,5. Ale s ním jsme ještě na dovče nebyli, ale asi bychom postýlku ani nezkoušeli, rovnou by byl se mnou, nebo s náma v posteli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
15.2.19 04:41

Dcera to samé :mrgreen: To je běžné - vlastní postel je vlastní postel, a to i ve skoro 3 letech… I hodně lidí v dospělosti to tak má. Jinak na dovolené taky děti často fungují trochu jinak - změna prostředí, jiný program (každodenní koupání, víc cestování autem,…). Ale ono se dá asi předem těžko zjistit, JAK vlastně se prckovi změní režim na té dovolené :nevim: Ono s malým prckem je lepší nechat všemu tak trochu volný průběh - mít více variant, co dělat. Např. pokud neusne do 2 odpoledne, uděláme si jen procházku po okolí, nepojedeme nikam dál. Nebo po obídku dáme do auta, usne tam (pokud pojedeme aspoň hodinu) a pak máme program na tom jiném místě. Ovšem nějaké velké plány na pevno se s malinkýma dětma moc dělat nedají :nevim: Můžou jí začít růst zuby, může dostat úpal (na to jsou děti docela citlivé) a tisíc dalších možností…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
15.2.19 08:33

Je to normalni, mala je cestovatel, ale taky se stavalo a obcas jeste stane, ze spi hur :) cestujte dal, dodrzujte casy ukladani a ritualy stejne jako doma, berte s sebou treba oblibenou hracku do postylky a moc se tim nestresujte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
15.2.19 10:15

Je to normální a chlapa,který by mi do toho kecal,bych hnala někam.Čím víc budete chtít,tím hůře to pujde. Mě nejmenší spí mimo domov dobře,vetsinou u me v posteli,jezdime casto vlakem a beru jen to nejnutnější. Ale bude to i tím,ze z toho neděláme vědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
15.2.19 10:28

To je normalni, uz je starsi,tak hodne vnima-jine misto,jine zvuky,pachy.. lepsi jsou delsi pobyty,treba tyden,aby si zvykla.U syna trvalo zvykani tak dva,tri dny.pak uz to bylo ok. Ale teda my jsme si pri dovolenych prave kvuli tomuto nikdy neodpocinuli,spis naopak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.2.19 21:42

Rituály dodržujeme, hračky, spací pytel a plíny z domova dycky máme a stejně ty problémy jsou.

Další věc je, že s námi v posteli zásadně spát neumí. Nikdy u nás neusnula.

Ono mi bychom z toho vědu nedělali, ale to by to muselo být ok :lol: . Já malou taky zvládnu uklidnit, ale většinou se mi stejně probudí :zed: . A žena, když hodinu v noci chodí a uspává, tak je bez sebe vzteky. Od porodu prošla změnou osobnosti, ale to už je trochu jiná kapitola… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí