Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kriss3 je mu měsíc, teprve se na světě rozkoukává, dej tomu čas. Jednou se to zlepší, ale věř, že měsíční mimino nebude spát na povel.
V tomhle věku sem nechávala spát jak chtěl, přes den bych určitě nechala jak potřebuje. Náš snad do půl roku před půlnocí neusnul, pak se to začlo upravovat…
@Kriss3 píše:
Zdravím všechny! Mám doma skoro měsíční miminko, a zatím se nám nedaří ho do 12 hodin večer uspat. Je na noc vždycky protivný, přes den klidné, hodné miminko. Nevíme si s ním na večer rady. Prdíky to nejsou, ty nás trápily na začátku, díky bohu nás to po kapičkách a každodenní péči přešlo. Příjde nám že se prostě jen vzteká. Přes den ho moc nenecháváme spát. Tak nevím čím to může být. Máte podobné zkušenosti? A co vám pomohlo?
Pořád je to novorozeně. Nějak násilně bych ho přes den nebudila, moźná večer nemůže usnout proto, že je přetažený a unavený.
Já bych mu do spánku nezasahovala. Vždyť je to úplný novorozenec. Jak jako, že ho přes den nenecháváte spát? To ho záměrně budíte a otravujete? Tak tam možná bude ten problém s tím večerním nespaním. Vždyť musí být úplně přetažený a vyčerpaný.
@Kriss3 píše:
Zdravím všechny! Mám doma skoro měsíční miminko, a zatím se nám nedaří ho do 12 hodin večer uspat. Je na noc vždycky protivný, přes den klidné, hodné miminko. Nevíme si s ním na večer rady. Prdíky to nejsou, ty nás trápily na začátku, díky bohu nás to po kapičkách a každodenní péči přešlo. Příjde nám že se prostě jen vzteká. Přes den ho moc nenecháváme spát. Tak nevím čím to může být. Máte podobné zkušenosti? A co vám pomohlo?
To bude asi ten problém, ze ho pres den nenechate spat ![]()
V tomhle veku mi deti vic spali nez byli vzhuru.. Dalo by se říct, ze se budili skoro jen na najedeni a prebaleni ![]()
Jak nenechate měsíční přes den spát? Vždyť mají spát až 18 hodin denne… jestli to nebude ten problem. U takových mrnat to nefunguje tak jak u větších ze když spí přes den nechtějí spát v noci. Mne dítě v 6nedeli spalo skoro pořad, ve dne i v noci.
@Kriss3 „Přes den ho moc nenecháváme spát.“
V tom bude možná zakopanej pes ![]()
Můj 2lety,pokud se stane,ze přes den nejde spát…je noc otřesná,spinka neklidně,často se budí,poplakava…tak malé miminko se nechává spinkat jak si samo uzná za vhodne,děti jsem nebudila ani jim nebranila ve spánku!!!mam pocit,ze je to pro ne dokonce škodlivé…
Je to male miminko a potrebuje spat kdy chce a ty holt musis byt máma na plno.ta pohoda kdy byl clovek svobodny a vyspal se kdy chce na par let konci.hlavne to mimco nechte proboha spát jak potrebuje.
@Kriss3 mam 3medicni a musim rict, ze nejaky pravidelnejsi rezim zacal kolem 2,5mesice. Davame spat cca po hodine a pul co je vzhuru. Do te doby take usinal kolem pul noci. Mesicni miminko je opravdu jeste hodne male. Co mozna muze pomoct tak je dodrzovani ritualu.
Ale no tak… Vždyť je malinkatý… takové děťátko se vztekat ještě neumí a dlouho umět nebude. V tomhle věku je za uplakaným dítětem VŽDY něco, co potřebuje, ne něco, co chce nebo se něco dokonce snaží vybrečet. Nechte ho spát jak potřebuje, ono nerozumí tomu, že je noc a vy chcete klid. Můžu vás ale ujistit, že se to zlepší. Náš měl ukázkový režim hned po šestinedělí. Nemusí to být tak rychle i u vás, ale dříve či později to přijde.
Příspěvek upraven 09.02.19 v 22:28
Přesně jak píšou holky, nech ho spát jak potřebuje.Dost možná je protivný, protože ho budíte během dne.
Určitě si to časem sedne.Pokuste se zavést rituály, stejný čas uspávání i koupání.Tak hodně zdaru a trpělivosti přeju ![]()
@Kriss3 Jinak nám když v noci miminko nespalo, tak jsme se s mužem střídali v nošení.
Pokud dítě nenecháváš spát podle jeho potřeb, zaděláš mu na pořádný problémy. Mozek nutně potřebuje spánek na regeneraci a zpracovávání vjemů. Když ho budíš a násilím udržuješ v bdělosti, nemůže mozek správně pracovat a rozvíjet se. Na nastavování režimu má dítě minimálně půl roku čas. Holt se musíš smířit s tím, že nějakou dobu budeš fungovat ty podle dítěte, ne dítě podle tebe. Do tří měsíců dítě nedokáže rozeznat den a noc. Zbytečně ho trápíš.
Já jsem takhle malá miminka vždycky měla u sebe. Sedla, nebo spíš pololehla jsem si na sedačku, mimčo si položila na hrudník, plácala jemně po zadečku, nebo pohupovala nahoru a dolů a za chvíli spinkaly. Občas tedy byly neodložitelný, ale tak já si odpočala, zkoukla pořad v televizi a pomuchlala si dítko. Oběma dětem se na mě moc hezky spinkalo ![]()