Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemůžeš jim tam brnknout a zjistit situaci? Tyto produkty jsou sjednávány individuálně, těžko říct jaké podmínky máte nastaveny…
Já to blbě napsala, účet je taky napsán na chlapa a já jako ta druhá, a pošta mu chodí sem, takže mě na ty lince nic neřeknou ![]()
@Anonymní píše:
Já to blbě napsala, účet je taky napsán na chlapa a já jako ta druhá, a pošta mu chodí sem, takže mě na ty lince nic neřeknou
jasně, ale pokud po tobě chtějí splátky (tak jsem to pochopila, že si ručitel a budeš to platit za něj), tak se s tebou někdo bavit musí. Ono je asi teda v tomhle případě lepší zajít přímo na pobočku…
Tak já si myslím, že pokud je účet muže a ty máš jen podpisové právo, nemusíš platit nic.
Stejně by přišel exekutor sem, tak to zaplatit musim.Jen by mě zajímalo jak dlouho to trvá nebo to banka nechá, než chtěj ten kontokorent celej. Protože 4 ledna mu sem došel dopis at to hned uhradí, jinak to budou chtít, ale já to můžu spovnat v ten pátek až ![]()
@neila pak by se s ní měli bavit
pokud s ní nemluví a zároveň je ručitel, tak tomu moc nerozumím.
K tomu účtu běžnýmu jsem měla jen disponibilní právo nebo co ![]()
@Anonymní píše:
Stejně by přišel exekutor sem, tak to zaplatit musim.Jen by mě zajímalo jak dlouho to trvá nebo to banka nechá, než chtěj ten kontokorent celej. Protože 4 ledna mu sem došel dopis at to hned uhradí, jinak to budou chtít, ale já to můžu spovnat v ten pátek až
myslím, že tě taky jako ručitele vyzvou. Pokud to nezaplatí, což říkáš, že nezaplatí, tak čekej obsílku z banky. Já bych to dřív, než by mě vyzvali neplatila, je možné, že ti spolu s výzvou přijde také nějaký jiný VS k té platbě. Exekutor nemůže přijít dřív než na základě soudního rozhodnutí, a to nemůže být vydáno, pokud banka nevymůže peníze všemi způsoby - tudíž, že osloví nejdřív tebe jako ručitele. Aspoň takhle to měl brácha. Není to tak dávno.
Když já mám strach jestli to už nezesplatnili a nebudou po mě pak vymáhat těch 30 tisíc, přeci jen už je ten účet měsíc a půl o těch 1800kč překročen
A tobě už přišel nějaký dopis kde banka kontokorent sesplatňuje? Pokud ano, tak musíš do banky a domluvit se s nima na splátkovém kalendáři, neměl by to být žádný problém. Pokud ne, tak je potřeba kontokorent splatit a pak ho zrušit, ale to ty jako ručitel nemůžeš, takže jedině dojít do banky a zeptat se jakým způsobem postupovat, ale teda pochybuju, že tě z toho banka vyváže
, tohle je ošemetná situace.
@Anonymní píše:
Když já mám strach jestli to už nezesplatnili a nebudou po mě pak vymáhat těch 30 tisíc, přeci jen už je ten účet měsíc a půl o těch 1800kč překročen
tohle ti fakt neřeknu, ale je zákonný postup, který musí i banka dodržet. Není to příjemná situace… Opravdu by bylo nejlepší, kdyby jsi se stavila na pobočce, vysvětlila jim situaci a poradila se. Určitě se s tebou bavit budou - kor pokud si disponent
Ty jsi ručitel toho kontokorentu? V tom případě ho budou chtít po tobě. Pokud překročil, tedy šel ještě pod ten kontokorent, tak těch 1800+urok z toho že je pod nulou. Ale jinak kontokorent se musí doplatit do roka. Ale dala bych si pozor v tu chvíli, kdy on zjistí, že jsi tam dala nějaké peníze, tak je vybere. Takže bych zašla na pobočku a domluvila se tam s němi, že chceš zrušit jeho práva a po té začít splácet. Je to hnusná situace a on je podle mě pěkný h.jzl. Určitě bych to ale řešila přímo s danou bankou na pobočce a nenechala se odbýt.
@Anonymní píše:
A to je v nepovoleném debetu? Tam nabíhá každý den úrok z prodlení a banka určitě poslala dopis s výzvou zaplacení nepovoleného debetu, ale nemyslím si že hned úvěr sesplatní, to záleží na smluvních podmínkách, koukni se tam. Určitě si dojdi na pobočku.
Ahoj vykašlal se na mě chlap a zůstal mi jako ručiteli dluh po něm, jelikož je někde v cizině tak to musím platit já. Mám účet u spořitelny který využíval jen on, byl na ně kontokorent 30 tisíc který ještě před odchodem vycucal a přesáhlo se to o 1800kč. Už to je měsíc a půl v minusu á já to můžu zaplatit až tak v pátek. Jak postupuje banka nebo budou ten kontokorent chtít hned?
Prosím ne žádný rejpaly, opravdu to nemám lehkou situaci a potřebuju to řešit. Na ty jejich lince mě nebyli schopný poradit.