Problém s kontokorentem

Anonymní
14.1.13 17:26

Problém v bance-poraďte

Ahoj vykašlal se na mě chlap a zůstal mi jako ručiteli dluh po něm, jelikož je někde v cizině tak to musím platit já. Mám účet u spořitelny který využíval jen on, byl na ně kontokorent 30 tisíc který ještě před odchodem vycucal a přesáhlo se to o 1800kč. Už to je měsíc a půl v minusu á já to můžu zaplatit až tak v pátek. Jak postupuje banka nebo budou ten kontokorent chtít hned? :(

Prosím ne žádný rejpaly, opravdu to nemám lehkou situaci a potřebuju to řešit. Na ty jejich lince mě nebyli schopný poradit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16186
14.1.13 17:29

Nemůžeš jim tam brnknout a zjistit situaci? Tyto produkty jsou sjednávány individuálně, těžko říct jaké podmínky máte nastaveny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 17:31

Já to blbě napsala, účet je taky napsán na chlapa a já jako ta druhá, a pošta mu chodí sem, takže mě na ty lince nic neřeknou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16186
14.1.13 17:33
@Anonymní píše:
Já to blbě napsala, účet je taky napsán na chlapa a já jako ta druhá, a pošta mu chodí sem, takže mě na ty lince nic neřeknou :nevim:

jasně, ale pokud po tobě chtějí splátky (tak jsem to pochopila, že si ručitel a budeš to platit za něj), tak se s tebou někdo bavit musí. Ono je asi teda v tomhle případě lepší zajít přímo na pobočku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
14.1.13 17:33

Tak já si myslím, že pokud je účet muže a ty máš jen podpisové právo, nemusíš platit nic.

• Citovat
  • Upravit
16186
14.1.13 17:34

@Timinka píše, že je ručitelka, tudíž platit bude muset…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 17:35

Stejně by přišel exekutor sem, tak to zaplatit musim.Jen by mě zajímalo jak dlouho to trvá nebo to banka nechá, než chtěj ten kontokorent celej. Protože 4 ledna mu sem došel dopis at to hned uhradí, jinak to budou chtít, ale já to můžu spovnat v ten pátek až :nevim:

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
14.1.13 17:36

@neila pak by se s ní měli bavit :nevim: pokud s ní nemluví a zároveň je ručitel, tak tomu moc nerozumím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.13 17:38

K tomu účtu běžnýmu jsem měla jen disponibilní právo nebo co :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16186
14.1.13 17:40
@Anonymní píše:
Stejně by přišel exekutor sem, tak to zaplatit musim.Jen by mě zajímalo jak dlouho to trvá nebo to banka nechá, než chtěj ten kontokorent celej. Protože 4 ledna mu sem došel dopis at to hned uhradí, jinak to budou chtít, ale já to můžu spovnat v ten pátek až :nevim:

myslím, že tě taky jako ručitele vyzvou. Pokud to nezaplatí, což říkáš, že nezaplatí, tak čekej obsílku z banky. Já bych to dřív, než by mě vyzvali neplatila, je možné, že ti spolu s výzvou přijde také nějaký jiný VS k té platbě. Exekutor nemůže přijít dřív než na základě soudního rozhodnutí, a to nemůže být vydáno, pokud banka nevymůže peníze všemi způsoby - tudíž, že osloví nejdřív tebe jako ručitele. Aspoň takhle to měl brácha. Není to tak dávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 17:41

Když já mám strach jestli to už nezesplatnili a nebudou po mě pak vymáhat těch 30 tisíc, přeci jen už je ten účet měsíc a půl o těch 1800kč překročen

• Citovat
  • Upravit
8939
14.1.13 17:44

A tobě už přišel nějaký dopis kde banka kontokorent sesplatňuje? Pokud ano, tak musíš do banky a domluvit se s nima na splátkovém kalendáři, neměl by to být žádný problém. Pokud ne, tak je potřeba kontokorent splatit a pak ho zrušit, ale to ty jako ručitel nemůžeš, takže jedině dojít do banky a zeptat se jakým způsobem postupovat, ale teda pochybuju, že tě z toho banka vyváže :think:, tohle je ošemetná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
14.1.13 17:45
@Anonymní píše:
Když já mám strach jestli to už nezesplatnili a nebudou po mě pak vymáhat těch 30 tisíc, přeci jen už je ten účet měsíc a půl o těch 1800kč překročen

tohle ti fakt neřeknu, ale je zákonný postup, který musí i banka dodržet. Není to příjemná situace… Opravdu by bylo nejlepší, kdyby jsi se stavila na pobočce, vysvětlila jim situaci a poradila se. Určitě se s tebou bavit budou - kor pokud si disponent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
14.1.13 17:47

Ty jsi ručitel toho kontokorentu? V tom případě ho budou chtít po tobě. Pokud překročil, tedy šel ještě pod ten kontokorent, tak těch 1800+urok z toho že je pod nulou. Ale jinak kontokorent se musí doplatit do roka. Ale dala bych si pozor v tu chvíli, kdy on zjistí, že jsi tam dala nějaké peníze, tak je vybere. Takže bych zašla na pobočku a domluvila se tam s němi, že chceš zrušit jeho práva a po té začít splácet. Je to hnusná situace a on je podle mě pěkný h.jzl. Určitě bych to ale řešila přímo s danou bankou na pobočce a nenechala se odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939
14.1.13 17:47
@Anonymní píše:

A to je v nepovoleném debetu? Tam nabíhá každý den úrok z prodlení a banka určitě poslala dopis s výzvou zaplacení nepovoleného debetu, ale nemyslím si že hned úvěr sesplatní, to záleží na smluvních podmínkách, koukni se tam. Určitě si dojdi na pobočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová