Poplatek za zahraniční platbu?

3011
14.1.13 14:30

Poplatek za zahraniční platbu?

Po docela delší době jsem zadávala platbu v EUR do zahraničí /mám spořitelnu/. Dříve mi účtovali za platbu kolem 200 Kč, nyní k mému údivu + další poplatek od zahraniční banky téměř 400 Kč. Při platbě 100 EUR se to fakt vyplatí :twisted: :cert:. Dá se s tím něco dělat? Proč si účtuje banka tak šílený poplatek? Jsem fakt nas…á :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4466
14.1.13 14:34

Ježiši a jaká banka? no dělat s tím nemůžeš asi nic, teď skoro všichni měnili obchodní podmínky stylem „souhlas nebo tahni“ :roll:

edit: jo spořitelna, to jsou vydřiduši :roll:

Příspěvek upraven 14.01.13 v 14:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
14.1.13 14:43

Jj bohuzel to tak nektere banky maji…ja si pro tyhle pripade udelala euro ucet u Fio banky a za zahranicni platbu platim 2 eura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 14:46

Když zadáváš zahraniční banku určuješ, kdo platí bankovní výlohy. V prvním případě jsi volila, že ty platíš poplatek ČS, příjemce své banky - cena v tom případě byla 220 Kč (pokud zadáváš přes tel. nebo internet. bankovnictví).
Ve druhém případě jsi musela nastavit, že všechny poplatky platíš ty. Tzn. jak poplatek ČS, tak později je Ti zaúčtován poplatek banky příjemce a samotný příjemce neplatí nic.
Je to tudiž tvoje rozhodnutí. Proč ses nezeptala dřív, než platbu odklepneš nebo
nepodívala do sazebníku?
Pracuji v ČS.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.13 14:47

Jo a poplatek u zahraničních plateb se u ČS neměnil min. 4 roky.

• Citovat
  • Upravit
3011
14.1.13 14:48

Takže příště zvolím Sdílené poplatky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
14.1.13 14:53
@Katrinka píše:
Takže příště zvolím Sdílené poplatky?

Ne priste si zaloz FIO ucet - vse je zdarma a platba do EURO zony je nejlevnejsi na trhu a to 50,– kc - nakupuji casto na ebayi.de tak to mam i sama odzkousene!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 14:55

Ano, ale to si zase musíš uvědomit, že tomu příjemci nepříjde celá částka, ale bude právě ponížena o poplatek jeho banky.
To je oprvadu čistě na dohodě mezi Vámi a příjemce by měl správně uvádět i varinatu poplatku.
Protože pak je možné, že on si poplatek své banky už naúčtuje třeba do celkové ceny zboží a ty bys ho pak zbytečně platila 2×.
Ale z letité zkušenosti v bankovnictví se nejčastěji uvádí SHA - tedy sdílené.

• Citovat
  • Upravit
818
14.1.13 15:55

@Katrinka Kdyz delas tyto platby pravidelne, vyplati se ti (jak pise Ifka) nejaka banka jako FIO, nebo jsou ruzne spolecnosti, ktere to sprostredkuji a maji licenci od Narodni banky (Akcenta, Easychange…). Musis mit s nimi ale smouvu (i kdyz je zdarma)
Nebo neznas nejakyho slovaka, ktery by ti to udelal? Oni jak maji Euro, je to pro ne vlastne domaci platba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová