Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nelíbí se mi to, ale je to věc vkusu a jazykového citu. A taky záleží, jak jméno padne k příjmení.
Ale na druhou stranu - bylo by to trochu „originální“ - nikoho takového neznám a snad nehrozí ani masivní rozšíření tohoto jména jako se to stalo u jiných dívčích jmen.
Mě se líbí. Znám jen Samuel - mužské jméno. Samuela by mě ani nenapadlo, ale líbí se mi. Určitě to není obvyklé. Říkala bych jí Samy. ![]()
@sunnyho.motylek píše:
Nelíbí se mi, ale sebastian jo
Sebastianka ![]()
Mě se nelíbí, zní mi to skoro jako salmonela no
ale třeba zdrobnělina Samy to zní dobře, ale ten základní tvar
![]()
Nelíbí se mi to. Samuel pro kluka uleze, ale pro holku nee. Ale což, jsou i horší jména ![]()
Já kdyby se mi to líbilo (a otci) a nikomu jinýmu ne, ale mě jo, tak bych to stejně dala ![]()
@jn píše:
Mě se líbí. Znám jen Samuel - mužské jméno. Samuela by mě ani nenapadlo, ale líbí se mi. Určitě to není obvyklé. Říkala bych jí Samy.
Jakože holka Sebastiana
Nebo Sebastianie? ![]()
Mě se nelíbí Samuel, takže tím pádem ani Samuela moc ne. (Ale neodpustím si říct, že při výslovnosti mi to přišlo hrozně podobné slovu salmonela
)
Mám kamarádku co se tam jmenuje, říkají jí Samča, sedí to ní…neprijde mi to špatné ![]()
@stazinka09 píše:
Mě se nelíbí, zní mi to skoro jako salmonela noale třeba zdrobnělina Samy to zní dobře, ale ten základní tvar
![]()
@IvkaH píše:
Samuela se mi nelíbí, ale SAMANTA jo![]()
To je zas jak satan
![]()
Co říkáte na jméno pro holčičku Samuela?