Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že je možné mít i verzi Antonína, ale to si teda nejsem jistá, zda by se vám líbilo. Ale Viola Antonie se mi líbí ![]()
Jinak náš Matýsek je též druhým jménem Antonín, po mém dědečkovi ![]()
Antonie nebo taky po česku Antonína
ale to tě asi nepotěší. Antonie je hezká! sama sem ji měla vybranou ![]()
Píšou tam, že ve starší generaci je i Antonie i Antonína. Jmeniny 12.6.
A neni to jedno? Vzdyt prostredni jmena se bezne nepouzivaji. Muzete ji dat Antonii, ale bezne ho ve styku neuvadet.. Nebo to byste za ni opravdu volali Viktorie Antonie ci jinymi dvema jmeny?
Dvěma jmény bychom na ní nevolali, ale domnívám se, že se bude muset na všech oficiálních příležitostech podepisovat oběma jmény (tak jako já mám 2 příjmení a musím do všech formulářů vypisovat obě) a psát tam Viktorie Antonie, to by mi jí bylo líto (taky to podle mého vyloženě svádí na to něco zaveršovat:)
O Antoníně jsem nevěděla, dík. Takže mi z toho zatím vychází buď Viktorie Antonína, nebo Viola Antonie…
Antonie je krásná! Sama bych ji ráda dala, kdyby někdy byla druhá holčička (a kdyby muž dovolil) ![]()
A taky myslím, že Viola Antonie je super. Antoinettu bych asi nedávala, přijde mi to takové hodně vznosné (kór s Viktorií, to je jako Viktorie Králová, kterou měli známí
).
Jedna holčina od nás z diskuze jí taky dala a malej říkají Tonička…a mě se to líbí ![]()
Marie Antoinetta… To mi tak problesklo hlavou
Tonička je krásná
Proč nedat jen Antonie?
Nám pokud se zadaří holka, chci jí dát druhé jméno po babičce, ale ne oficiálně, druhé jméno jí dáme při křtu. To jste třeba neuvažovali?
Jinak bych teda nechala verzi Antonie.
@Anonymní píše:
Dvěma jmény bychom na ní nevolali, ale domnívám se, že se bude muset na všech oficiálních příležitostech podepisovat oběma jmény (tak jako já mám 2 příjmení a musím do všech formulářů vypisovat obě) a psát tam Viktorie Antonie, to by mi jí bylo líto (taky to podle mého vyloženě svádí na to něco zaveršovat:)
O Antoníně jsem nevěděla, dík. Takže mi z toho zatím vychází buď Viktorie Antonína, nebo Viola Antonie…
Nevim, jak tohle je v CR, my zijem v zahranici, prvni dcera ma dve jmena, druha dokonce tri a muj drahy ma jmeno dokonce ve formatu jmeno-jmeno, ale pouziva jen to prvni i v jednani s urady a neni problem..
@Enie píše:
Tonička je krásnáProč nedat jen Antonie?
Protože máme předchozí 3 děti všechny od V, samotná Antonie by se mi k nim nehodila.
@Monika92
Děti pokřtěné nemáme. Já byla v kostele naposledy před 20 lety a manžel ani není křtěný, tak by nám je asi ani nepokřtili. Resp. možná jo, ale přišlo by mi to takové divné, jen kvůli obřadu a jménu, když je pak stejně nepovedeme ve víře.
Nejsem si jistá jestli se jména také vypisují. Příjmení ano, ale jména myslím, že ne. Ale to by sis asi někde zjistila. Jen jsem chtěla napsat, že jedna naše příbuzná takhle měla dvě jména. Do nějakých 30ti let používala to první a pak kvůli nějakým důvodům začala používat druhé. Takže jsme si museli zvyknout a přepsat kontakty. ![]()
Ale i to je možné. Takže určitě záleží i na výběru druhého jména.
Viola Antonie je krásná. ![]()
Ja nejak nevim na co je cpat to drhe jmeno, nestaci jedno? Antonea je krasne.
Ahoj,
předem se omlouvám za anonym u takhle „obyčejné“ otázky, ale zatím ani rodina neví, že čekáme přírůstek a nechtěla bych, aby se jim to doneslo od někoho jiného. Máme již několik dětí a všechna jejich jména začínají na písmeno V. Pro příští holčičku máme vybráno jméno Viktorie, další, co by přicházelo v úvahu je Viola. Jenže nám o vánocích zemřeli dva dědečkové, co se jmenovali Antonín a my bychom na jejich památku chtěli dát druhé jméno po nich. U kluka by to bylo jasné, ale u holky tápu. Viktorie Antonie dost dobře nejde. Tak říkal manžel Viktorie Antoinetta, jenže to je sice krásné jméno pro královnu, ale s naším českým příjmením by to znělo trochu jako Jessica Vopršálková. Tak jsem si říkala, jaké jsou ještě ženské varianty jména Antonín- nemáte některá Knappovou? Třeba Viktorie Antonella by mi znělo o něco méně exoticky…ale nevím, možná je to prašť jak uhoď. Nebo pak Viola Antonie, to by možná také šlo…co myslíte?