Jak se bránit při nařčení

Anonymní
12.1.13 14:11

Jak se bránit při nařčení

Dobrý den,
můžete mi poradit, nebo říci jak by jste řešil vzniklou situaci? Možná potřebuji i pohled nestranné osoby.
Jde o tuto záležitost.
Podala jsem si inzerát, že prodávám určitou věc. S kupující jsem se dohodla na ceně i na dopravě. Chtěla balík poslat na dobírku. Balík jsem zabalila a to velmi důkladně, protože obsahoval i 3křehké části. Ty křehké části byly zabaleny do kartonových krabiček a ty s ostatním příslušenstvím do další krabice. Následně jsem celý balík ještě zabalila do bublinkové folie a to nejměně 4× dokola. Poté jsem balík odeslala na dobírku (s tím že jsem úřednici sdělila že se jedná o křehké zboží) s pojištěním na 1000,–kč.
Jenže druhý den mi ona osoba napsala že zboží přišlo poškozené a chce po mě okamžitě vrátit peníze nebo že celou záležitost předá svému právníkovi :roll:
Bohužel paní je dost agresivní co se týče psaného slova. A domluva je s ní obtížná.
Nejdříve psala že má vše zdokumentované na fotografii, ale žádnou mi neposlala. O tom, že by poslala zboží zpět taky ani slovo.
Když jsem jí psala proč poškozené zboží přebrala, tak na to mi také neodpověděla. Takže já teď nemohu ani uplatnit pojištění, které jsem si na balík dala.
Pořád dokola píše, že za to mohu já, že zboží přišlo poškozené. A ještě ke všemu mi i napsala že jsem jí zboží poslala záměrně již poškozené.
Jsem z toho špatná, celou noc jsem nespala, pořád na to myslím.
Zdá se mi trochu vypočítavá, chce zaplatit plnou částku ale o zpětném poslání rozbitého zboží ani slovo.

Co mám dělat? Děkuji za případné rady.

Píši záměrně anonymě, nevím zda se ta osoba zde nepohybuje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
12.1.13 14:22

Pokud bylo zboží rozbité ihned po rozbalení, měla to jít okamžitě reklamovat na poštu. Jinak, těžko jí budeš vracet peníze, pokud nemáš zboží zpátky - to by taky paní mohla koupit přes net televizi za 20tis, následně nahlásit, že přišla prasklá a že chce zpátky peníze - bez toho, že by poslala zpět tu rozbitou televizi by se s ní nikdo nebavil. Takže ať to klidně dá svému právníkovi, protože to, co ti říká je nesmysl. Začni být taky rázná -…dokud mi nepošlete rozbité zboží, nemůžu vám vrátit peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
12.1.13 14:25

Peníze máš u sebe, ona má rozbité zboží. Je na ní, aby prokázala nárok na vrácení peněz. Neřeš to, nereaguj a ať si tě klidně žaluje, nemá šanci to z tebe dostat, pokud to převzala. Existuje právní postup, jak to z tebe vymlátit, ale ten ti tu psát nebudu, aby se ona osoba zde nepoučila.

• Citovat
  • Upravit
3429
12.1.13 14:30

Paní si měla zboží zkontrolovat na poště a v případě poškození nepřevzít. Asi to na tebe jenom zkouší, zboží nejspíš přišlo v pořádku a paní chce zřejmě ušetřit. Jinak by ti klidně poslala zboží zpět, nebo aspoň tu fotku. Ty náhodou fotku před odesláním nemáš?
Normálně bych jí napsala, ať si věc klidně předá právníkovi, bez toho, aby zboží poslala zpět bych se s ní odmítla dál bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
12.1.13 14:33
@Z.jev píše:
Paní si měla zboží zkontrolovat na poště a v případě poškození nepřevzít. Asi to na tebe jenom zkouší, zboží nejspíš přišlo v pořádku a paní chce zřejmě ušetřit. Jinak by ti klidně poslala zboží zpět, nebo aspoň tu fotku. Ty náhodou fotku před odesláním nemáš?
Normálně bych jí napsala, ať si věc klidně předá právníkovi, bez toho, aby zboží poslala zpět bych se s ní odmítla dál bavit.

nj, ale paní to může klidně rozbít dodatečně :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.13 14:43

@ynax to jsem jí psala hned ten den, proč převzala ten balík a hned to nereklamovala, ale na to mi neodpověděla.
@Táta Pavel prosím a nemohl bys mi to napsat do SZ abych byla připravena, kdyby přišlo na nejhorší, moc dobře mi z toho není
@Z.jev fotografii samozřejmě mám, z mě strany k pochybení nedošlo, zboží bylo řádně zabaleno a označeno, rozhodně jsem jí ho neposílala poškozené.

• Citovat
  • Upravit
5502
12.1.13 14:44

Řekla bych jí, že pokud mi nedodá fotky z doby převzetí, kde bude vidět poškození, tak se s ní nebudu bavit… že pokud zboží přišlo rozbité, je to chyba pošty a tudíž bys chtěla uplatnit reklamaci… a normálně natvrdo bych jí řekla, že pokud mě hodlá osočovat z toho, že jsem zboží poslala záměrně rozbité, tak bych to mohla přes právníka řešit já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
12.1.13 14:44

@estrea připlatila sis za to, že je křehké? Jestli ne a jenom si to tam napsala, tak to ti je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.1.13 14:47

Fotku nedodala, tím by to pro mě haslo a už bych nereagovala. Kdybych viděla podle netu, že převzala ten a ten den a ještě ten den mi přišla fotka třeba něčeho naprasklého, tak prosím, to se může stát i přes pečlivé zabalení, s balíky se občas dějou neuvěřitelné věci… Ale takhle, zřejmě něco třeba při sestavování té věci či jinou manipulací poškodila a ráda by se problému zbavila takto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
12.1.13 14:49
@K.Black píše:
nj, ale paní to může klidně rozbít dodatečně :think:

To mě taky napadlo, ale tipuju, že paní má zájem jak o zboží, tak o peníze, takže jenom zkouší, jestli se zakladatelka chytne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
12.1.13 14:52
@Anonymní píše:
@Táta Pavel prosím a nemohl bys mi to napsat do SZ abych byla připravena, kdyby přišlo na nejhorší, moc dobře mi z toho není

Mohl, ale to bys mi nejdřív musela poslat zprávu ty, tady jsi jako anonymní…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.1.13 14:55

@Gladys na to jsem myslela taky, že nešťastnou náhodou si to mohla při sestavování rozbít a teď zkouší zda jí to projde.

• Citovat
  • Upravit
18305
12.1.13 15:51

Zakladatelko - paní je asi zvyklá mít všechno v životě zadarmo. Takových lidí jsem jako obchodní cesťák potkal v minulosti habakuk… Nedomluvíš se s nimi, protože jejich logika nemá s lidskou logikou nic společného. Takže stát si za svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
12.1.13 16:46

Hele je to jednoduché, do 3 dnů musí reklamovat na poště. Pokud to bylo zabalené jak píšeš a zboží se poškodilo, tak s velkou pravděpodobností zaplatí pošta škodu. pokud to rozbila ona dáma, pak má smůlu. Ale ty si určitě počkej na vyjádření pošty. A jestli to do 3 pracovních dní nevyreklamuje, nebavila bych se s ní, proč? Ty jsi to pojistila a pokud to přepravce rozbil, pak uhradí škodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová