Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Holky máte nějaký osvědčený prostředek co vám zabral na akné? (krémy, doplňky stravy, čaje, vitamíny?) Tedy kromě antikoncepce kterou neberu, tak abych pořád nevypadala jak puberťák ![]()
Hlavně na to nesahat a nepitvat
jenže vydrž to…takže vypadám též jako puberťák ![]()
Sudocrem je docela dobrý. A syn začal brát pivovarský kvasnice-tablety. A docela žasnu jak to rychle zabírá. A to měl opravdu hodně a dlouho. Přibližně 5 let jsem hledala co. Až tohle mám zabralo.
Piju kopřivoví čaj (natrhaný v přírodě), pleť po vyčištění nastříkám hydrantem s levandule a po vstřebání namažu jitrocelovou mastí.. dohromady mě moje pleť měsíčně vyjde na cca 200Kč a fakt to jde znát..
![]()
@MambaJ Jak děláš ten kopřivový čaj a hydrant z levandule?
Já mám problémy s hrozně unavenou pletí a rozšířené póry čím dál víc… : ( Nic mi nepomáhá. Nemám ji mastnou, spíš sušší, hrozně se mi zhoršila po hormonální náloži několika IVF… Mám trošku atopický ekzém, ale ne v obličeji. Holky, co na rozšířené póry? Já už fakt nevím… ![]()
@Tinakaterina Kopřivový čaj- někde v lese, nebo kdekoliv v přírodě, kam moc nechodí lidi, si ho natrhej (kupovaný- není to ono)…pak si nachystej hrnec, dej tam tu kopřivu (nemusí být usušená) a horkou vodou to zalij a dej na to pokličku… Čaj pij 14 dní v kuse, je čistící, takže budeš chodit ze začátku hodně na záchod, jak na malou, tak na velkou, upozorňuji, že se z něj taky hodně hubne.
Hydrant jsem si koupila u nás v kozí farmě, kde levanduli pěstují a dělají z ní léčivé výrobky. Je to čistý hydrant. Levandule je známá svými hojícími a léčivými schopnosti, takže taky doporučuji. A jitrocelová mast je známa svoji hojivostí na akné, je léčivá a opravdu hustá mast. Vyšla mě v lékárně na necelých 40 kč…Tady nezáleží na tom, jak drahé vaše přípravky budou, ale jak šikovné…
@Tinakaterina On to není hydrant, ale hydrolát, taky používám levandulový místo pleťové vody a místo krému používám mandlový olej se silicí levandule.
@mag ano oprava, je to hydrolát a je prý taky dobrý, když si ho před spaním nastříkáš na krk a lépe se ti pak spí a rychleji usneš
![]()
@MambaJ píše:
@Tinakaterina Kopřivový čaj- někde v lese, nebo kdekoliv v přírodě, kam moc nechodí lidi, si ho natrhej (kupovaný- není to ono)…pak si nachystej hrnec, dej tam tu kopřivu (nemusí být usušená) a horkou vodou to zalij a dej na to pokličku… Čaj pij 14 dní v kuse, je čistící, takže budeš chodit ze začátku hodně na záchod, jak na malou, tak na velkou, upozorňuji, že se z něj taky hodně hubne.
Hydrant jsem si koupila u nás v kozí farmě, kde levanduli pěstují a dělají z ní léčivé výrobky. Je to čistý hydrant. Levandule je známá svými hojícími a léčivými schopnosti, takže taky doporučuji. A jitrocelová mast je známa svoji hojivostí na akné, je léčivá a opravdu hustá mast. Vyšla mě v lékárně na necelých 40 kč…Tady nezáleží na t qom, jak drahé vaše přípravky budou, ale jak šikovné…
Take mam problemy s pleti a rada bych vyzkousela ten caj
Muzu ho pit kdyz kojim?? ![]()
@verunB píše:
Take mam problemy s pleti a rada bych vyzkousela ten cajMuzu ho pit kdyz kojim??
určo můžeš, ale pij ho stále po dobu 14 dní, pak ho zase omez a za měsíc znovu ![]()
@MambaJ díky moc za info
A nevíš kde bych mohla sehnat ten levandulový hydrolát??
Mě se také hrozně zhoršilo akné poslední dobou, ani kožařka mi nepomohla.
Ale nakonec jsem ač skepticky nakoupila po přečtení recenzí něco v drogérii a světe div se akné je pryč. ![]()
2 x do týdne si dávám tuto masku: http://pletove-masky.heureka.cz/…angam-35-ml/
večer na ty nejhorší pupínky tento gel (také jsem nevěřila garnieru, ale dnes jsem běžela pro další tubičky, protože to pomalu mizí z drogérií.) http://problematicka-plet.heureka.cz/…ektor-10-ml/
Do rána je pupínek,,zralý,, takže kulturně vymáčknu, vyčistím místo lihem od lékařky a dočistím touto micelárkou: http://pripravky-na-cisteni-pleti.heureka.cz/…tion-200-ml/
Ve sprše se odličuji kosmetikou alverde a občas použiji peeling od alverde.
Akné fakt zmizelo. ![]()
Jo a.. z lékárny mi nic nepomohlo, akorát se mi po tom ucpaly póry, takže mám doba tunu věcí od biodermy a podobně a prd z toho, škoda peněz. ![]()
@Ma7 píše:
Mně a mojí kamarádce jediné co trochu zabírá na pubošskou plet je Garnier čistící gel se zinkem (modrá průhledná lahvička s bílou pumpičkou) a k tomu stejná řada taková tyčinky modrá, která vysušuje lokálně ty pupínky. (i pletový krém k té řadě prodávají). poznám, že to pomáhá podle toho, protože když už to vypotřebuji a než si koupím další várku a na tu chvílu použiju něco jiného co mám třeba ještě zbytek doma, tak se mi hned pusa vrátí do hrozného původního stavu. jako není to nikdy úplně 100%, protože těm rozhašeným hormonům vnitřně NEJDE nijak pomoct, ale povrchově alespon tohle a je to aspon takové menší zlo
Mě ten Garnier také překvapil, vždy jsem se k němu stavěla skepticky.
A teď..
Ale jen ten sos korektor, na pleťovku si netroufnu. ![]()
@verunB já ho kupuji u nás kousek v jedné vesnici za cca 120 kč, ale tady jsem ti něco našla na netu, až budeš mít čas, rkni na net a objednej si ho : http://www.yasminka.cz/…-250-ml.html
![]()