Problematické usínání 15měsíční

169
25.9.14 12:45

Problematické usínání 15 m

Ahoj, naší holčičce je 15 měsíců. Doteď jsme výraznější problémy se spaním neměli, chodila spát s námi, do ložnice, ale do své postýlky. Zabalit do pytlíku, pusu tátovi, mámě, položit do postýlky, zhasnout, zazpívat ukolébavku a za chvilku spala. Přes den spává v obýváku, taky stačilo uložit a třeba povědět pohádku. Poslední cca týden ale nastala změna, Jitka se při usínání jakoby trhnutím celého tělíčka probudí, začne hrozně křičet a nepomůže ani dotek, slova, pochování, nic. Chvíli křičí, pak se zase uklidní, začne usínat a znovu. Tak se to opakuje cca půl hodiny, než zabere tak tvrdě, aby se nebudila. Nedošlo k žádné změně, ať už během dne, nebo při ukládání. Dělá to večer i přes poledne. Čím to může být? Děkuji za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
25.9.14 12:56

A nemela nejaky spatny zazitek? Nam se maly po setkani s carodejnici a vodnikem, kdy jecel tak silene, ze vyplasil vsechny lidi v dosahu snad kilometru, zacal v noci budit s placem a trvalo to tak tyden, dva, pak to samo odeznelo. Jinak je ukazkovy spac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
25.9.14 13:00

@michee Právě si toho vůbec nejsem vědoma, nedělo se nic extra, od dovolené už taky daleko. Doufám, že to brzy přejde, ten řev je hrozný. Navíc u nočních děsů a pod. všude píšou, že je to až po usnutí, ale ona jak zabere, tak pak spí až do rána, ale křičí při usínání. Ale svými pohyby se nebudí, nožky má ve spacím pytli, za ručky jsem zkoušela držet a nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
25.9.14 13:36

Nebyla ted nekdy ockovana?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
25.9.14 13:46
@valina1 píše:
Nebyla ted nekdy ockovana?

Očkovaná byla naposledy před měsícem, v půlce srpna. To už mi na reakci připadá dlouho. Jako rostou jí zoubky, ale nepláče přes den, nepláče v noci, jen při tom usínání vyloženě křičí. Když usíná přes den, mám dokonce pocit, jak kdyby měla otevřená očka, ale neviděla mě. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
25.9.14 13:46

Taky mě napadlo očkování :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
25.9.14 13:51

@Romily hm,rozhodne bych se zminila dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
25.9.14 13:54

Syn má taky problémy s usínáním od poslední Hexy :zed: Vždy usnul do 5ti minut a od toho očkování vydrží klidně i hodinu dokola vstávat a brečet, zavírá oči, cukne sebou a řve. Pomalu to začíná odeznívat, ale trvalo to několik měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
26.9.14 09:28

@Maky.p @kve-tinka @valina1 Ale že by až po tak dlouhé době po očkování? Byla to třetí hexa. Doktorce se zmíním, jdeme tam až v prosinci, nechci zase malou tahat po doktorech dřív, zatím počkám, jestli jí to nepřejde. Tak děkuju moc za rady a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
20.10.14 14:57

Ahojky, chtěla bych se s vámi poradit. Náš malý 15 měsíců se v noci měsíc budí, ale né pláčem ale doslova řvaním. :-( Nechce jít ke mě, nechce pít prostě jsem zoufalá. Jen řve, po chvíli se ke mě přitiskne a postupně se uklidní. Jenže někdy to celé trvá i hodinu a půl. Jsem nešťastná, kolikrát vzteklá a pak mě to vše mrzí. Jen podotknu, že spí s námi v ložnici od narození, vždy se budil cca 2× za noc. Poprvé na čaj podruhé mlíko. To poslední týden ani nechce.. hází po mě flašku. Můžete to souviset s očkováním? Co teď napravit, aby se to vrátilo aspoň na to klidné uplakané buzení dvakrát v noci? S usínáním problémy nejsou. Spí po o tak dvě hodinky a večer většinou vytuhne v 19,00 do 7,00.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
20.10.14 15:09

Tak s očkováním to souviset určitě může :)..A nerostou zoubky?…moje malá bude mít taky 15 měsíců..a nedávno nás budily právě ty zoubky a jediný co zas zabralo bylo mléko když už jsem byla zoufalá a nevěděla jak ji uklidnit dala jsem jí flašku a spala a to už byla zvyklá spát celou noc a bez mléka…až na vyjímky někdy dělám 1 za noc…každopádně u nás tento řev byl kvůli zubům rostly jí 4 stoličky naráz a pomáhalo jí to dudlání a teplé mléko…nechtěla ke mě ani k nám do postele nic…a ještě musím podotknou že malá spí už tak měsíc sama v pokojíčku strašně jsem se toho bála, ale líp jsem se nevyspala ani nepamatuju :)…spí i dýl večer jde spát 7:30 a vstává v 8 někdy 8:30…když spala snámi vstávala 6:30…přeji at se to za chvilku spraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí