Problémy s chováním v první třídě

1168
4.10.17 06:54

Problémy s chováním v první třídě

Ahoj, prosím o radu. Včera jsem se na třídních schůzkách dozvěděla jiných maminek že syn bije jejich děti, že se jim posmívá apod. Paní učitelka jen dodala že je agresivn a lže ji do očí, ale že se to už posledních 14 dní zlepšilo. Byla jsem z toho v šoku. Syn nenosí domu žádné poznámky, nebo škaredé smailíky apod. Paní učitelka mi řekla, že syn je velice chytrý, jako jediný dostává 1* a že se ho snaží před dětmi chválit aby se na něj nedívali jen jako na toho zlobivého.

Doma jsem o tom s ním mluvila, nejprve začal hystericky plakat že nemá rád žádné lidi, pak mě a když se uklidnil tak ho prý ve třídě nikdo nemá rád, s nikým se nebaví ( jen s jedním klukem), prý se mu děti posmívají že je pokakánek a sedí jako jediný v lavici sám. Ve třídě jich je 11.

Ve školce s ním problém nebyl, občas teda dle učitelky zazlobil ale nikdy jsem to nemusela řešit. Má sourozence a občas se navzájem pokoušou, nebo zbijí, ale já to vždycky brala jako normální sourozenecké chování, rivalitu.

Nevím jak se mám teď zachovat. Nelíbí se mi že mi paní učitelka nic nedala za celý měsíc vědět a nechala mě konfrontovat rodiči na třídních schůzkách naprosto zaskočenou.

Ze synem jsme si ujasnili pravidla, zatím jen domluvou snad je bude dodržovat. Popř. když se to nezlepší, mám v plánu navštívit školního psychologa a také přemýšlím o nějakém kroužku na vybití té agrese…sport asi.

Měl to někdo prosím podobně, srovnalo se to? popř. mám to řešit nějak razantněji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76797
4.10.17 07:02

@admenL možná je problém v tom, že sedí sám - má dojem, že se s ním nikdo nechce kamarádit, dalo by se tohle nějak řešit s učitelkou? že by se třeba přesazovali, aby nikdo neseděl pořád sám
a pak proč mu říkají děcka pokakánek - stala se mu třeba ve škole nehoda tohoto druhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
4.10.17 07:23

Maminky problémových dětí si vždycky najdou něco, co se jim nelíbí na jednání učitele, ale aby si samy sáhly do svědomí, to už se jim až tak nechce. Viz - sourozenci se zbijí nebo pokoušou, pro mě je to normální. Ocenila bych, že se paní učitelka snaží dítě pozitivně motivovat, do kolektivu ho začlenit, i když se syn hezky k dětem nechová a že se snaží problém řešit nejdříve vlastními silami, než bude prudit rodiče, který ve škole stejně není. 11 dětí - to je nějaká speciálka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
4.10.17 07:29

No, píšu přípspěvek ve spěchu, tak snad to nebude úplně blbé,
co mě první zarazilo, proč sedí sám? Ten klučina by si za ním občas sednout nemohl, a být tam s ním, když se s ním baví, třeba by to tvému synovi pomohlov sebevědomí a začlenění do kolektivu, víš jak ve více se to lépe táhne, od učitelky je fajn, že snaží problém vyřešit a chválí, myslím si, že ti to neřekla, že si říkala, že daný problém nějak ukočíruje
no bití a kousání mě jako moc normální nepřijde, jako ano hádky, pošťuchování o hračky apod. jo, ale záměrně bití a kousání, to už je u mě na hranici :)
a proč 11 dětí, to je soukromá škola nebo nějak jinak speciální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
4.10.17 08:13

@admenL Zkus se domluvit s učitelkou na postupu, aby jste byly v základu sjednocené. Zkus i učitelce říci, jak to syn vnímá a zeptat se jí, zda by pro ni bylo náročné, aby se děti třeba po týdnu přesazovaly. Lichý počet není v tomto okamžiku dobrý. Také bych řešila to, že mu říkají pokakánek. Má s tímto problémy? Ví učitelka, že se mu děti posmívají? Protože ta agrese je dle mě i tímto vybuzená. Pokud se mu budou děti neustále posmívat, nezkončí to. Buď bude dále agresivní - bere to jako způsob obrany, nebo to může v sobě pod pohrůžkou trestu udusat a pak může jednou bouchnout. Také ho zkuste naučit jinou obranu, než jen bití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
4.10.17 08:14

@stinga o žádné nehodě neříkal. Také si myslím, že je problém v tom, že sedí sám…

@hanka.br. Není to žádná speciálka, normální státní škola, mají dvě třídy a v jedné je 19 dětí a v druhé 11…nechápu podle čeho to ředitel rozdělovat. Jinak já nehledám chybu v učitelce, ale nepřijde mi fér nic nedat vědět že se děje a pak mě nechat konfrontovat naprosto nepřipravenou. už jsem to mohla řešit dávno, třeba.
@tumpach no oni se doma zbijí právě kvůli hračkám, jeden druhého kousne a ten mu to vrátí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
4.10.17 08:18

Také si stěžoval, že když měl svátek a donesl dětem bombony, tak jediný ten jeho kamarád mu poděkoval. Prý ho to naštvalo, že jsou děti nevychované…tak jsem mu vysvětlila, že to ale nemůže řešit bitím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
4.10.17 08:19
@admenL píše:
@stinga o žádné nehodě neříkal. Také si myslím, že je problém v tom, že sedí sám…@hanka.br. Není to žádná speciálka, normální státní škola, mají dvě třídy a v jedné je 19 dětí a v druhé 11...nechápu podle čeho to ředitel rozdělovat. Jinak já nehledám chybu v učitelce, ale nepřijde mi fér nic nedat vědět že se děje a pak mě nechat konfrontovat naprosto nepřipravenou. už jsem to mohla řešit dávno, třeba.
@tumpach no oni se doma zbijí právě kvůli hračkám, jeden druhého kousne a ten mu to vrátí..

Případně se zeptat učitelky, zda by bylo náročné dát do obou tříd sudý počet dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76797
4.10.17 08:45

@admenL no určitě je chlapeček nešťastný, že sedí sám a vybuzuje to jeho agresivitu, tak to zkus řešit s učitelkou nebo i s ředitelem
ale kousat by se teda asi neměli ani doma, pak si zřejmě myslí, že je to docela normální chování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.10.17 08:50

Teda soucítím s Tvým synem, vyloženě volá o pomoc a neví si v nezvyklé situaci rady. V naší třídě je 25 dětí a hned mě napadlo, že 1 bude vždy navíc, ale naše učitelka je rozumná.
Pokakánek je jen oblíbené slovo, řekla bych.
A nejspíše bych se poradila se školním psychologem.
A synka přesvědčit, že po dobrém s dětmi bude lépe vycházet a přijmou ho do kolektivu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
4.10.17 09:01

Nemůže to být celé naopak? Třeba ho děti nemají rády právě kvůli tomu, jak se chová tvůj syn. Kousání a bití mu přijde normální už z domova, je agresivní a učitelce lže do očí. Kdyby se takhle choval každý, kdo sedí sám, nebo každý, komu se děti za něco posmívají, to by v těch školách pěkně vypadalo. Dobrý ale je, že se to snažíš řešit. Na bití ve škole ti neporadím, ale doma se mi osvědčuje tohle. Když třeba starší plácne mladší, tak mladší dostane nějaký bonbón. Zatím to funguje dobře, nic jiného nepomahalo. A ten sport je podle mě dobrý nápad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
4.10.17 09:03

Jako první bych se zeptala proč je tak divný počet rozdělení dětí ve třídách. Zda by bylo možné, aby mohl s někým sedět.
Ono to, že jediný sedí sám a jediný má samé jedničky, ho od dětí hodně izoluje.
Co se týče kousání a mlácení mezi sourozenci. Netrpěla bych to dál. Oni mají pak vžité, že se tak řeší konflikty. A neumí pak nic řešit bez agrese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
4.10.17 09:04

Mě jen napadá k tomu sezení.. Zkusit se domluvit s učitelkou, jestli by nemohly být lavice v půlkroužku… Všichni by seděli spolu a nikdo by nebyl odstrčený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
4.10.17 09:28

@elen-ka
Na to jsem se ptala už druhý den a bylo mi sděleno že v druhé třídě jsou děti, které spadají jako spádové a v naší všechny ostatní, které mají trvalé bydliště jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24181
4.10.17 09:47
@admenL píše:
@elen-ka
Na to jsem se ptala už druhý den a bylo mi sděleno že v druhé třídě jsou děti, které spadají jako spádové a v naší všechny ostatní, které mají trvalé bydliště jinde.

Aha :think:

Zkus si promluvit s učitelkou a zkuste najít přijatelné řešení pro vás obě. Každopádně syn tou agresí volá o pomoc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí