Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ale my máme problém jen s dědou.. Babička je super.. Naši jsou úžasní.. Můj přítel je s něma skoro jako nejlepší kamarád.. Za ty dva roky co jsme tady s rodiči neměl jediný konflikt
*zakladatelka
Aha
A zkoušela sis o tom s dědou promluvit?
@Anonymní píše:
Ale my máme problém jen s dědou.. Babička je super.. Naši jsou úžasní.. Můj přítel je s něma skoro jako nejlepší kamarád.. Za ty dva roky co jsme tady s rodiči neměl jediný konflikt
*zakladatelka
No tak za ním zajděte a zkuste se ho zeptat…
Možná je to hloupost, ale nemůže dědovi začínat nějaká duševní stařecká nemoc? Je vzteklý jen na vás, nebo občas i na někoho jiného (třeba i cizí- např. postacka).
Aha, dočítám, že i na babičku. Myslíš, že by byl ochotný jít k doktorovi? Některé duševní, obzvlášť stařecké nemoci začínají vztekem a agresí. Samozřejmě to u vás tak být nemusí, ale kdyby jo, chtělo by to zjistit co nejdřív.
@Sexynohy píše:
Možná je to hloupost, ale nemůže dědovi začínat nějaká duševní stařecká nemoc? Je vzteklý jen na vás, nebo občas i na někoho jiného (třeba i cizí- např. postacka).
No právě že na cizí lidi je úplně hodný.. To se na ně usmívá a vykládá si s nimi.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky.. Ani asi se z toho potřebuji vypsat.. A možná i poradit.. Předem se omlouvám za anonym.
K věci..
S mým dědou jsem měla vždy krásný vztah.. Před 3 lety (to mi bylo 18) jsem se odstěhovala.. Chtěla jsem zkusit bydlet sama.. Po roce jsem se vrátila zpátky domů protože mi naši chyběli.
Když jsme se i s mým přítelem (kterého jsem si během toho roku co jsem bydlela sama našla) nastěhovali k mým rodičům, tak děda od té doby nás nemůže vystát.. Už tady bydlíme 2 roky a je na nás úplně hnusný, kolikrát nás ani nepozdraví a nebo nás úplně přehlíží..
Dnes za mnou přišel a začal po mě řvát že mu náš pes někde roznesl boty a že je mu mám najít.. Přitom to náš pes nebyl..Bylo to štěně od mých rodičů..
Když jsem to řekla svému příteli že po mě zase řval tak se sebral, šel za ním a řekl mu že proč se pořád do mě neváží.. A děda mu na na to odpověděl „neser se do mě)
Když jsem to řekla mamce, tak mi řekla že se dědovi ani nediví.. Že prý mu s ničím nepomáháme.. Jasně kdyby nám třeba řekl " pojďte mi pomoct“ nebo nás alespoň pozdravil tak mu pomůžeme.. Ale cokoliv já udělám, tak je špatně.. Zkrátka se mu obloukem snažíme oba vyhýbat abychom ho nemuseli vidět.
Příští týden má narozeniny a já nemám chuť mu jít ani popřát.. Asi mu jen tak ze slušnosti něco koupím a dám to mamce aby mu to dala za nás.. Co si o tom myslíte?
Odstěhujte se.
@Anonymní píše:
Babička je úžasná.. Řekla bych že lepší babička než ona není.. Zbožňuji ji.. I přítel ji má moc rád.. Ale i na babičku je děda kolikrát zlý![]()
- zakladatelka
Aha, takže ta jeho zloba není mířená jen na vás dva, starý člověk umí být někdy pořádně protivný. Až bude mít ty narozeniny, tak tam s přítelem jděte, popřejte mu a uvidíš no, třeba se to zlepší. Pokud ne, tak s tím asi moc nenaděláš, pouštěj to jedním uchem dovnitř, druhým hned ven a je klid.
Jako že se nastěhujete k dědovi do baráku, čekáte že vás starší člověk bude zdravit a ani vás nenapadne se zeptat jestli můžete s něčím pomoci? Platíte alesoň nějaké peníze na údržbu baráku a energie?
A ještě jste uražení, že vás děda za ty dva roky začal považovat za nevychované líné vyžírky? Evidentně jste ho zklamali.
Ano - děda to neřeší dobře, ale máslo je na vaší hlavě.
Buď se chyťte za nos a začněte fungovat jako ti nejmladší ve vícegenerační bydelní - tedy ti co mají dostatek sil na těžkou práci a nebo se odstěhujte do svého.
No ale ty pises, ze i tvoje maminka ti rekla, ze se dedovi nedivi!
Tak to mi neprijde, ze by proti vam byl jen deda. Mozna on je ten jediny, kdo to da najevo, ne?
@Ou píše:
Jako že se nastěhujete k dědovi do baráku, čekáte že vás starší člověk bude zdravit a ani vás nenapadne se zeptat jestli můžete s něčím pomoci? Platíte alesoň nějaké peníze na údržbu baráku a energie?A ještě jste uražení, že vás děda za ty dva roky začal považovat za nevychované líné vyžírky? Evidentně jste ho zklamali.
Ano - děda to neřeší dobře, ale máslo je na vaší hlavě.
Buď se chyťte za nos a začněte fungovat jako ti nejmladší ve vícegenerační bydelní - tedy ti co mají dostatek sil na těžkou práci a nebo se odstěhujte do svého.
Ale my bydlíme s mými rodiči v baráku.. Děda s babičkou bydlí přes dvůr ve svém domě.. A my fungujeme.. Pomáháme rodičům se vším.. Tak nechápu proč bych měla mít máslo na hlavě já.. Pracuji.. Nechodím nikde po hospodách.. Nejsem žádná feťačka..nic takového.. On nemá důvod být na nás hnusný.. BYDLÍME U NAŠICH RODIČŮ A NE U DĚDY.. Takže tak asi..
Zakladatelka
@Jana525 píše:
No ale ty pises, ze i tvoje maminka ti rekla, ze se dedovi nedivi!
Tak to mi neprijde, ze by proti vam byl jen deda. Mozna on je ten jediny, kdo to da najevo, ne?
Nemyslím si.. On si na nás vždycky něco najde.. A kdyby chtěl aby jsme mu pomohli.. Tak proč to neřekne? On je na nás zlý i když mu pomůžeme.. ![]()
@Anonymní píše:
Nemyslím si.. On si na nás vždycky něco najde.. A kdyby chtěl aby jsme mu pomohli.. Tak proč to neřekne? On je na nás zlý i když mu pomůžeme..
Tak proc to tvoje mama pak rika?
Hele ja se vam divim, na vasem miste bych se odstehovala. Nebo., kde je problem? Ze tam bydlite zadarmo?
@Anonymní píše:
Ale my bydlíme s mými rodiči v baráku.. Děda s babičkou bydlí přes dvůr ve svém domě.. A my fungujeme.. Pomáháme rodičům se vším.. Tak nechápu proč bych měla mít máslo na hlavě já.. Pracuji.. Nechodím nikde po hospodách.. Nejsem žádná feťačka..nic takového.. On nemá důvod být na nás hnusný.. BYDLÍME U NAŠICH RODIČŮ A NE U DĚDY.. Takže tak asi..
Zakladatelka
A platíme 4000,– měsíčně.. Pomáháme se dřevem.. Já v zimě pomáhám rodičům topit vozim uhlí.. Když přijdu z práce domů tak jim jdu hned pomoct.. Nejsme žádné líné lemry..
@Jana525 píše:
Tak proc to tvoje mama pak rika?Hele ja se vam divim, na vasem miste bych se odstehovala. Nebo., kde je problem? Ze tam bydlite zadarmo?
Nene platíme rodičům 4000,– měsíčně a (mamka po nás více nechce) ale já ji k tomu semtam dám ještě 1000,– ve stravenkách..
Já z tadyma už nechci jít pryč když si s našima tak rozumíme ![]()