Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Odstehujte se. Vicegeneracni bydleni u vas nedela dobrotu a jeste kdyz jsou u vas 3 generace.
Příspěvek upraven 05.09.20 v 11:56
Zní to, že už vás žije po kupě moc.
Já si myslím, že víc generací pohromadě fungovat může, ale to očividně není váš případ.
K narozkám dědovi popřej.
@MrsNorris píše:
Zní to, že už vás žije po kupě moc.
Já si myslím, že víc generací pohromadě fungovat může, ale to očividně není váš případ.K narozkám dědovi popřej.
Zdravím.. My s přítelem bydlíme v baráku s mou mamkou a s taťkou.. Oni bydlí nahoře a my máme své bydlení dole..
A děda s babičkou bydlí přes dvůr ve svém domečku
*zakladatelka
@Majka6802 píše:
Zdravím.. My s přítelem bydlíme v baráku s mou mamkou a s taťkou.. Oni bydlí nahoře a my máme své bydlení dole..
A děda s babičkou bydlí přes dvůr ve svém domečku
*zakladatelka
To je jedno, máte společně prostory. Taky tak bydlime, máme bezproblémové vztahy, ale jdeme do svýho.
Odstehujte se. Společne vicegeneracni bydleni nedělá dobře v 98% případech.
A děláte tam něco? Pokud se ani mamka nediví… Však něco podělat na zahradě či tak můžete i bez toho aniž by vám to děda řekl.
@Anonymní píše:
Ahoj holky.. Ani asi se z toho potřebuji vypsat.. A možná i poradit.. Předem se omlouvám za anonym.
K věci..
S mým dědou jsem měla vždy krásný vztah.. Před 3 lety (to mi bylo 18) jsem se odstěhovala.. Chtěla jsem zkusit bydlet sama.. Po roce jsem se vrátila zpátky domů protože mi naši chyběli.
Když jsme se i s mým přítelem (kterého jsem si během toho roku co jsem bydlela sama našla) nastěhovali k mým rodičům, tak děda od té doby nás nemůže vystát.. Už tady bydlíme 2 roky a je na nás úplně hnusný, kolikrát nás ani nepozdraví a nebo nás úplně přehlíží..
Dnes za mnou přišel a začal po mě řvát že mu náš pes někde roznesl boty a že je mu mám najít.. Přitom to náš pes nebyl..Bylo to štěně od mých rodičů..
Když jsem to řekla svému příteli že po mě zase řval tak se sebral, šel za ním a řekl mu že proč se pořád do mě neváží.. A děda mu na na to odpověděl „neser se do mě)
Když jsem to řekla mamce, tak mi řekla že se dědovi ani nediví.. Že prý mu s ničím nepomáháme.. Jasně kdyby nám třeba řekl " pojďte mi pomoct“ nebo nás alespoň pozdravil tak mu pomůžeme.. Ale cokoliv já udělám, tak je špatně.. Zkrátka se mu obloukem snažíme oba vyhýbat abychom ho nemuseli vidět.
Příští týden má narozeniny a já nemám chuť mu jít ani popřát.. Asi mu jen tak ze slušnosti něco koupím a dám to mamce aby mu to dala za nás.. Co si o tom myslíte?
S čím chce pomoci?
@alena1995 píše:
A děláte tam něco? Pokud se ani mamka nediví… Však něco podělat na zahradě či tak můžete i bez toho aniž by vám to děda řekl.
Děláme tam více než dost bych řekla.. Sekáme zahradu, děláme dřevo.. Pomáháme se senem.. Venčíme psy.. Se vším rodičům pomáháme.. Takže naši nemůžou říct že nic neděláme..to opravdu ne ![]()
*zakladatelka
@Anonymní píše:
Děláme tam více než dost bych řekla.. Sekáme zahradu, děláme dřevo.. Pomáháme se senem.. Venčíme psy.. Se vším rodičům pomáháme.. Takže naši nemůžou říct že nic neděláme..to opravdu ne
*zakladatelka
Bydlení pohromadě prostě ve většině případů nefunguje…odstěhuj se a máš klid…
@Monchichik píše:
Bydlení pohromadě prostě ve většině případů nefunguje…odstěhuj se a máš klid…
Ale my máme problém jen s dědou.. Babička je super.. Naši jsou úžasní.. Můj přítel je s něma skoro jako nejlepší kamarád.. Za ty dva roky co jsme tady s rodiči neměl jediný konflikt
*zakladatelka
@Anonymní píše:
Děláme tam více než dost bych řekla.. Sekáme zahradu, děláme dřevo.. Pomáháme se senem.. Venčíme psy.. Se vším rodičům pomáháme.. Takže naši nemůžou říct že nic neděláme..to opravdu ne
*zakladatelka
Tak za dědou zajdi a zeptej se ho co mu navás tolik vadí. Nějaký důvod mít musí. Vycházeli jste spolu dobře a z ničeho nic jste takhle na nože? Babička je v pohodě?
@Anonymní píše:
*zakladatelka
Víš jak, kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
Evidentně nepatříte k tomu malému zlomku těch, kterým vícegenerační bydlení klape…
Opravdu bych zvážila stěhování.
@arinecka píše:
Tak za dědou zajdi a zeptej se ho co mu navás tolik vadí. Nějaký důvod mít musí. Vycházeli jste spolu dobře a z ničeho nic jste takhle na nože? Babička je v pohodě?
Babička je úžasná.. Řekla bych že lepší babička než ona není.. Zbožňuji ji.. I přítel ji má moc rád.. Ale i na babičku je děda kolikrát zlý ![]()
Ahoj holky.. Ani asi se z toho potřebuji vypsat.. A možná i poradit.. Předem se omlouvám za anonym.
K věci..
S mým dědou jsem měla vždy krásný vztah.. Před 3 lety (to mi bylo 18) jsem se odstěhovala.. Chtěla jsem zkusit bydlet sama.. Po roce jsem se vrátila zpátky domů protože mi naši chyběli.
Když jsme se i s mým přítelem (kterého jsem si během toho roku co jsem bydlela sama našla) nastěhovali k mým rodičům, tak děda od té doby nás nemůže vystát.. Už tady bydlíme 2 roky a je na nás úplně hnusný, kolikrát nás ani nepozdraví a nebo nás úplně přehlíží..
Dnes za mnou přišel a začal po mě řvát že mu náš pes někde roznesl boty a že je mu mám najít.. Přitom to náš pes nebyl..Bylo to štěně od mých rodičů..
Když jsem to řekla svému příteli že po mě zase řval tak se sebral, šel za ním a řekl mu že proč se pořád do mě neváží.. A děda mu na na to odpověděl „neser se do mě)
Když jsem to řekla mamce, tak mi řekla že se dědovi ani nediví.. Že prý mu s ničím nepomáháme.. Jasně kdyby nám třeba řekl " pojďte mi pomoct“ nebo nás alespoň pozdravil tak mu pomůžeme.. Ale cokoliv já udělám, tak je špatně.. Zkrátka se mu obloukem snažíme oba vyhýbat abychom ho nemuseli vidět.
Příští týden má narozeniny a já nemám chuť mu jít ani popřát.. Asi mu jen tak ze slušnosti něco koupím a dám to mamce aby mu to dala za nás.. Co si o tom myslíte?