Problémy s příkrmy - 7m
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nase ji vyborne ovoce a zeleninu par lzicek a zavre pusu, vcera mela prvni maso, snedla toho krapet vic, ale plnou davku mam pocit, ze nesni asi nikdy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KačkaNo dala bych prikrm cca hodinu po mliku, aby si zvykl na chut a pritom nebyl hladovy natolik, ze nevydrzi jist lzickou. Popripade zkus zamichat mliko do prikrmu, pokud si myslis, ze ma vylozene odpor k chuti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
7 měsíců, to je už dost velkýMusíš být trpělivá a stále to zkoušet. Každá lžička je úspěch. A hlavně bych ho nedokrmovala mlékem. Nechceš oběd? Tvůj problém a zkusila bych mu dát ten oběd později. Když bude mít hlad, nají se
![]()
Tak mimino v 7 měsících (po x měsících jenom na mléku) už je dostatečně inteligentní a ví že na oběd se má spořádaně sníst porce, protože jinak nic nebude ![]()
@KačkaNo neboj, naučí se. Moje první dítě baštilo příkrmy hned a bez problémů. Druhé dítě má nyní skoro 8m, příkrmy má od 5 měsíce a pořád občas bojkotuje a hlavně oběd. Tak zkouším různé varianty - konzistenci, teplo,… a pokud vysloveně nemá náladu, tak dokojím a nic se neděje. Nemůžu chtít od miminka, které do nedávné doby neznalo nic než mléko, aby se jako robot najedlo na povel a hned bez kojení/UM. Teď 2 dny mi malá jí oběd tak, že jí nechám se hrabat v misce, ona si to prstama dává do pusinky a já u toho lžičkou krmím a krásně otvírá pusinku. Jídlo pro děti musí být nějak zajímavé a hravé, aby je to zaujalo. Nedávám jí sice u jídla hračky, ale třeba lžičku ano a ať se patlá v misce se mnou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@olinka11 píše:
A když nic nespapá, tak mu dáš mlíčko?
Jojo, dám. Na to, abych ho nechala brečet hlady, mi přijde ještě malý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina píše:
A jak mu dáváš večer tu kaši? taky lžičkou? nedávej do flašky, at si na tu lžičku zvykne, já až když jsem dala malýmu kaši lžičkou, tak pochopil, že to je taky jídlo a rozjedl se i zeleninkou
Ahoj… kaši dáváme taky lžičkou. Je to o něco lepší než zelenina, ale dělám mu polovinu dávky a stejně mi z ní ještě polovina zbyde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KačkaNo píše:
Ahoj… kaši dáváme taky lžičkou. Je to o něco lepší než zelenina, ale dělám mu polovinu dávky a stejně mi z ní ještě polovina zbyde.
Některé děti kaše nechtějí vůbec (třeba můj syn nechtěl vůbec a vyzkoušela jsem x značek a příchutí a dcera jí zase má moc ráda). Já dávám kaši bez příchutě a do ní zamíchám nějaké ovoce, nebo sladkou zeleninu (včera měla s červenou řepou). Uvidíš, že to bude postupně lepší. ![]()
Příspěvek upraven 14.02.14 v 15:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@joaska píše:
Zkouset, zkouset, zkouset, nenutit, nenutit, nenutit
delas to dobre
pokud nehubne, prospiva, nic jineho stejne nevymyslis,
nekterym detem to proste trva dyl, o nic nejde
Dík, asi nám nezbyde nic jiného, než být trpěliví.:-) Teď jsem mu začala dávat do ruky lžičku opatlanou tím příkrmem… to ho baví, řechtá se u toho.:-) A občas mě nechá mu propašovat i jinou plnou lžičku až do pusy.:-) Tak si s tim proste asi budem takhle hrát a ono to snad půjde.:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
7 měsíců, to je už dost velkýMusíš být trpělivá a stále to zkoušet. Každá lžička je úspěch. A hlavně bych ho nedokrmovala mlékem. Nechceš oběd? Tvůj problém a zkusila bych mu dát ten oběd později. Když bude mít hlad, nají se
![]()
Nemyslim si, že by to takhle fungovalo… bude brečet hlady a to mi přijde zbytečný, na to je ještě malý. Až bude jíst jen pevnou stravu, tak ať si klidně jídlo vynechá, ale teď by to pro něj byl zbytečný stres. Který by možná stejně nepochopil. Nebo kdyby snědl aspoň něco, tak jo, není problém…ale nechat ho uplne hladovýho se mi tedy zrovna nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maritimka píše:
@KačkaNo dala bych prikrm cca hodinu po mliku, aby si zvykl na chut a pritom nebyl hladovy natolik, ze nevydrzi jist lzickou. Popripade zkus zamichat mliko do prikrmu, pokud si myslis, ze ma vylozene odpor k chuti.
Dávám mu lžičkou dřív než normálně, právě aby nebyl moc hladový, ale hodina po mlíku to není. To bych mohla zkusit.:-) Vyloženě odpor k chuti mi nepřipadá. Když mu v tom opatlám lžičku a sám si jí žužlá, tak mu to nevadí. Ale taky to zkusím.:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, díky moc všem.:-) Koukám, že učení se baštit zabere i jiným několik měsíců a že je to normální.:-) Tak se obrním trpělivostí a budem zkoušet a zkoušet.:-) Dík moc a ať máte krásná a zdravá miminka.:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KačkaNo jsi chytrá holka, starostlivá máma a své dítě znáš nejlíp na světě. sama víš, co bude správné. stačí se víc řídit intuicí a nenechat se stresovat tabulkami a jinými. ![]()
at se daří ![]()
- Citovat
- Upravit
@KačkaNo tak to nebude velkej jedlík
malýmu byly 4 měsíce a hned napoprvý snědl celou porci kaše, mohl se utlouct
tak nenut, nedá se nic dělat, snad se brzo srovná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arcanobacterium píše:
Tak mimino v 7 měsících (po x měsících jenom na mléku) už je dostatečně inteligentní a ví že na oběd se má spořádaně sníst porce, protože jinak nic nebude
@KačkaNo neboj, naučí se. Moje první dítě baštilo příkrmy hned a bez problémů. Druhé dítě má nyní skoro 8m, příkrmy má od 5 měsíce a pořád občas bojkotuje a hlavně oběd. Tak zkouším různé varianty - konzistenci, teplo,… a pokud vysloveně nemá náladu, tak dokojím a nic se neděje. Nemůžu chtít od miminka, které do nedávné doby neznalo nic než mléko, aby se jako robot najedlo na povel a hned bez kojení/UM. Teď 2 dny mi malá jí oběd tak, že jí nechám se hrabat v misce, ona si to prstama dává do pusinky a já u toho lžičkou krmím a krásně otvírá pusinku. Jídlo pro děti musí být nějak zajímavé a hravé, aby je to zaujalo. Nedávám jí sice u jídla hračky, ale třeba lžičku ano a ať se patlá v misce se mnou.
Tak myslím, že je natolik inteligentní, aby vědělo, že má hlad
I zvířátko pozná, že má hlad a jde se najíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krtek7489 píše:
Tak myslím, že je natolik inteligentní, aby vědělo, že má hladI zvířátko pozná, že má hlad a jde se najíst
Ano, ale tady mluvíme o miminku, kterého (skoro)jediným zdrojem potravy bylo mléko a najednou mu to mléko nedáme, protože MY jsme usoudili, že už MUSÍ jíst normální stravu. Porovnávat zvířecí mládě a lidské je trochu mimo a k tomu žádná zvířecí máma nenechá své mládě plakat hladem jen proto, že si prostě řekne, že mu nedá napít mléka. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arcanobacterium zvireci mama klidne necha sve mlade o hladu, pokud uz je cas… nerikam to same delat diteti, z niceho nic sebrat mliko a davat zeleninu, ale pokud je dite na prikrmech uz nejaky ten tyden a stale neji, asi je na case sebrat zakusek po jidle, coz v diteti mleko po jidle vyvolava…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit