Problémy s příkrmy - 7m

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5575
14.2.14 22:16

@maritimka já své dítě nenechám řvát hlady byť by mělo mít nárok už jen na příkrm. Ať si každý dělá jak uzná za vhodné, já provozuju kontaktní rodičovství a jsem spokojená. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.2.14 10:58
@maritimka píše:
@arcanobacterium zvireci mama klidne necha sve mlade o hladu, pokud uz je cas… nerikam to same delat diteti, z niceho nic sebrat mliko a davat zeleninu, ale pokud je dite na prikrmech uz nejaky ten tyden a stale neji, asi je na case sebrat zakusek po jidle, coz v diteti mleko po jidle vyvolava…

Přesně tak. Dokud po každém příkrmu, nebo místo příkrmu bude dávat jako bonus mléko, nebude to dítě jíst příkrmy nikdy. Mléko už se v tomto věku musí pomalu stávat už pouze doplňkem stravy, ne aby bylo jako hlavní chod. Hlavní je odbourat dokrmování mlékem, jinak je to začarovaný kruh :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
15.2.14 11:42

@maritimka @krtek7489
nezhodneme se, protože já to nechávám na dítěti aby si uvědomilo o čem to jídlo je. Neuzánávám žádnou radikální metodu, ať je to sebrat prso a „řvi si co chceš - měla jsi sníst oběd“, nebo nechat vyřvat jako metodu náuky usínání a snažím se o jinou výchovu (nechci říkat, co je lepší, ale pro mně je to správná cesta).
U prvního to šlo hned, po necelém měsíci od začátku příkrmů už kojení po jídle vůbec nevyžadoval. U dcerky to trvalo déle a ještě před pár dny jsem kojila po svačině vždy a po obědě někdy, podle její potřeby. Ze dne na den nevyžaduje kojení ani po obědě a ve dne kojím 3×, v noci 2-3×.
Moje děti jsou nošené, druhá je bezplenkovaná, nenechávám vyřvat z jekéhokoliv důvodu, ač usínají v postýlkách, tak se každé ráno budíme ve společné posteli a prso dávám podle jejich potřeby a ne podle toho, co tvrdí tabulky, nebo okolí. Děti mám samostatné, šikovné a spokojené a všem nám to vyhovuje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.2.14 12:04

@arcanobacterium ale jo v pohodě. Já alternativní matka nejsem a myslím, že mé děti jsou také naprosto spokojené, takže v jídle, bezplenkové metodě, spaní ve společné posteli a vůbec v tom vše podřídit dítěti to určitě nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
15.2.14 12:30

@krtek7489 to taky netvrdím a nejsem alternativní matka ;) (mmch ten výraz z duše nenávidím, protože jen proto, že nejdu podle všech tabulek a doporučení to neznamená, že jdu alternativní cestou, doma máme vše BIO, oblečení jen háčkuju, ve svitu úplňku tančím se stejně smýšlejícími ženami a podobně :mrgreen: )
Jsem jenom máma, která chce vychovávat své děti ve vzájemné komunikaci = chci naslouchat jejich potřebám a snažit se je naplnit a nejednat jen z mé rodičovské autority. U prvního jsem nadělala hodně chyb, které se teď snažím eliminovat u druhého dítěte. Pro mně je prostě nepřijatelná věta: nesnědla jsi příkrm = TVOJE chyba, nic jiného nedostaneš. U dvouleťáka, který vymýšlí, že najdenou to co má na talíři nechce, ale chce čokoládu už to nemám problém udělat, ale to je dítě které už chápe proč a ne 7 měsíční mimino, které se teprve učí přijímat nové jídlo, konzistenci a chutě a jediná jeho jistota je to, že dostane pak mléko. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
15.2.14 12:37
@maritimka píše:
@arcanobacterium zvireci mama klidne necha sve mlade o hladu,pokud uz je cas… nerikam to same delat diteti, z niceho nic sebrat mliko a davat zeleninu, ale pokud je dite na prikrmech uz nejaky ten tyden a stale neji, asi je na case sebrat zakusek po jidle, coz v diteti mleko po jidle vyvolava…

coz teda v sedmi mesicich neni

• Citovat
  • Upravit
joaska
15.2.14 12:41
@arcanobacterium píše:
@krtek7489 to taky netvrdím a nejsem alternativní matka ;) (mmch ten výraz z duše nenávidím, protože jen proto, že nejdu podle všech tabulek a doporučení to neznamená, že jdu alternativní cestou, doma máme vše BIO, oblečení jen háčkuju, ve svitu úplňku tančím se stejně smýšlejícími ženami a podobně :mrgreen: )
Jsem jenom máma, která chce vychovávat své děti ve vzájemné komunikaci = chci naslouchat jejich potřebám a snažit se je naplnit a nejednat jen z mé rodičovské autority. U prvního jsem nadělala hodně chyb, které se teď snažím eliminovat u druhého dítěte. Pro mně je prostě nepřijatelná věta: nesnědla jsi příkrm = TVOJE chyba, nic jiného nedostaneš. U dvouleťáka, který vymýšlí, že najdenou to co má na talíři nechce, ale chce čokoládu už to nemám problém udělat, ale to je dítě které už chápe proč a ne 7 měsíční mimino, které se teprve učí přijímat nové jídlo, konzistenci a chutě a jediná jeho jistota je to, že dostane pak mléko. :mavam:

omlouvam se, za zbytečný komentař, tady je naprosto presne receno, co si myslim take

• Citovat
  • Upravit
5575
15.2.14 12:43

@krtek7489 a většinu věcí, které dělám, dělám kupodivu kvůli vlastnímu pohodlí, takže nepodřizuju celý svůj život dětem. Nosím v šátku i proto, že s 2,5 letým drakem bych to s kočárkem venku prostě nedala a taky mi to přináší radost a citové uspokojení. Bezplenkování je taky výhoda spíše pro mně, protože nemusím mýt špinavý zadek, ale jen vyklopím kyblík a hotovo. vaření domácích příkrmů dělám taky pro své finanční pohodlí. Děti si hrají společně, vydrží celkem dlouho samotné a já si u nich můžu číst, nebo dělat nějaké domácí práce a pod. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.2.14 13:33
@arcanobacterium píše:
Jsem jenom máma, která chce vychovávat své děti ve vzájemné komunikaci = chci naslouchat jejich potřebám a snažit se je naplnit a nejednat jen z mé rodičovské autority. U prvního jsem nadělala hodně chyb, které se teď snažím eliminovat u druhého dítěte. Pro mně je prostě nepřijatelná věta: nesnědla jsi příkrm = TVOJE chyba, nic jiného nedostaneš. U dvouleťáka, který vymýšlí, že najdenou to co má na talíři nechce, ale chce čokoládu už to nemám problém udělat, ale to je dítě které už chápe proč a ne 7 měsíční mimino, které se teprve učí přijímat nové jídlo, konzistenci a chutě a jediná jeho jistota je to, že dostane pak mléko. :mavam:

A kdyby to mléko to dítě nedostalo, tak ten příkrm příště sní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.2.14 13:37
@arcanobacterium píše:

Pod to bych se podepsala.:-) Souhlas.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
15.2.14 20:47

Tady je ale videt, ze kazde dite je jinaci. Nasi jsem zkousela prikrmy od 4.mesice a dokud mela po prikrmu mliko, snedla par lzicek a konec, protoze pak prislo mliko. Ale pak jsem dala na obed normalne mliko, asi 1,5 hodiny pote prikrm a nejdrive snedla malo, pak jsem ubrala mliko a snedla vice prikrmu. Kdyz byla na pulce davky mlika, dala jsem na obed misto mlika prikrm a svete div se, snedla toho dost na to, aby mela mliko az na svacinu.

A co se toho ostatniho okolo vychovy tyce, co tu zaznelo - ja taky delam veci z pohodlnosti takze jsem prikrmy zacala varit az kolem rou veku male, nebot do te doby mi je nechtela jist, jedla jen sklenicky s tim, ze jsem ji obcas dala domaci a kdyz nechtela, mela sklenicku. Jelikoz mam silne nadtabulkove dite, snedla denne 3× masozeleninu, 2× ovocnou presnidavku, jeden jogurt a 2× sunar. Nekojim, protoze nechci. Zkusila jsem to 8 tydnu a skoncila to, pohodlnejsi je pro me Sunar. Jezdim s malou hodne autem, nemam cestovani mhd rada a je to zdlouhave. Kdyz ma mala blbou naladu, bezi u nas televize pul dne a nehroutim se z toho. Malou klidne zavru do ohradky, kdyz delam neco, u ceho by nemela byt… dite jepro me vsim, ale ibtak chci zustat sama sebou a ano, verim, ze i hodne male dite se da vychovavat a pokud je rec o prikrmech, tak si myslim, ze pokud dite zkousi prikrmy 2-3 mesice bez jakehokoli uspechu, tak to chce asi zmenu taktiky hold to mliko nedat a nebo dat na zacatku trochu a pak zkusit prikrm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.2.14 22:32
@maritimka píše:
Tady je ale videt, ze kazde dite je jinaci. Nasi jsem zkousela prikrmy od 4.mesice a dokud mela po prikrmu mliko, snedla par lzicek a konec, protoze pak prislo mliko. Ale pak jsem dala na obed normalne mliko, asi 1,5 hodiny pote prikrm a nejdrive snedla malo, pak jsem ubrala mliko a snedla vice prikrmu. Kdyz byla na pulce davky mlika, dala jsem na obed misto mlika prikrm a svete div se, snedla toho dost na to, aby mela mliko az na svacinu.A co se toho ostatniho okolo vychovy tyce, co tu zaznelo - ja taky delam veci z pohodlnosti takze jsem prikrmy zacala varit az kolem rou veku male, nebot do te doby mi je nechtela jist, jedla jen sklenicky s tim, ze jsem ji obcas dala domaci a kdyz nechtela, mela sklenicku. Jelikoz mam silne nadtabulkove dite, snedla denne 3× masozeleninu, 2× ovocnou presnidavku, jeden jogurt a 2× sunar. Nekojim, protoze nechci. Zkusila jsem to 8 tydnu a skoncila to, pohodlnejsi je pro me Sunar. Jezdim s malou hodne autem, nemam cestovani mhd rada a je to zdlouhave. Kdyz ma mala blbou naladu, bezi u nas televize pul dne a nehroutim se z toho. Malou klidne zavru do ohradky, kdyz delam neco, u ceho by nemela byt… dite jepro me vsim, ale ibtak chci zustat sama sebou a ano, verim, ze i hodne male dite se da vychovavat a pokud je rec o prikrmech, tak si myslim, ze pokud dite zkousi prikrmy 2-3 mesice bez jakehokoli uspechu, tak to chce asi zmenu taktiky hold to mliko nedat a nebo dat na zacatku trochu a pak zkusit prikrm…

Asi tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
14.3.14 14:54

Ahoj všem… tak jsem se po čase vrátila přečíst si další typy.:-) A aspoň vám písnu, jak jsme na tom.:-)
Kaši dlabeme večer bez problému, ale to je v jídle zatím jediná jistota, kterou máme.:-)
Jinak obědy a ovocné svačiny jsou pořád velká loterie. Většinou nic, nebo hodně málo. Přestože jsem tomu moc nevěřila, zkusila jsem ho nechat bez mléka, když nechtěl baštit…ale teorie, že když bude mít hlad, nají se, nefungovala. Nakonec měl takovej hlad, že byl vzteky bez sebe a histerák jenom tu lžičku viděl. Takže fakt nebyl ve stavu se najíst. Když sní aspon neco, tak už nedokrmuju a nevadí mu to, do sváči vydrží. Zas tak na tom mléčném zákusku asi tedy závislej nebude.
Ale problém je, že už ted má jist i sváči a jak se poradne nenaji na obed, ma moc velkej hlad pred svacou, nasledne i pred kasi… ted mi treba krmeni kasi dvakrat prorval. Prestoze ji polykal a papal, mezitim pekne brecel. Az po tri ctvrte talirku se uklidnil…
Jidlo zkratka neni nas kamarad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
14.3.14 19:18

@KačkaNo neboj, to se zlepší :hug: :hug: Já se snažím po příkrmu prso nenabízet a někdy vydrží do dalšího, někdy po hodině pláče a tak dokojím. Většinou kojím 3× ve dne a 2× v noci, podle potřeby i více a malá má 8,5 měsíce. Teď jí asi lezou zuby, takže prso neomezuju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
17.3.14 08:24

@KačkaNo Tak jestli ti sní aspoň něco, že po jídle chvilku vydrží bez mlíka, je to OK. A jestli víš, že před kaší už má takový hlad, že ti jídlo pak prořve, dej mu klidně mlíko třeba hodinu před kaší. Tady jde o to, aby neměl jídlo lžičkou spojené s mlíkem tak, že když nebude lžička, bude mlíko.
Třeba u nás fungovalo, že jsem po jídle nedala mlíko, vydržela to párkrát a pak už normálně jedla, protože věděla, že mlíko prostě nebude. Ale u vás to evidentně nemá efekt, tak bych nedala mlíko hned jako „dokrm“, ale klidně uprostřed mezi jídly a nebo chvilku před dalším jídlem. Né celou dávku, aby ti pak jedl zase normálně lžičkou, ale třeba půlku dávky, možná bude stačit jen 50ml…
Držím pěsti a ono se to zlepší, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko