Problémy s příkrmy - 7m

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13
14.2.14 12:04

Problémy s příkrmy

Ahoj holky, nikdy jsem si nemyslela, ze budu prosit o radu na diskuzi, ale je to tady. Mám 7měsíčního chlapečka, v šesti měsících jsme začali s příkrmy… zeleninkou, pak jsme přidali maso a teď večer kaše. Ať dělám co dělám, malej to prostě nejí. Když má náladu, pár lžiček spolkne, ale někdy ani neochutná. Snažím se, aby byl na oběd vždy vyspaný, ale ne vždy to klapne. Nejsem žádnej nervák, tak si nemyslim, že bych to nějak hrotila a už mu to stihla zosklivit…parkrat to zkusim a kdyz nic, tak nenutim. Spis mi prijde, ze nema trpelivost na tu lzicku, mlicko prece jen tece samo a neni tolik rozdeleno do soust. Ale rikam si, aby mu mlicko vyzivove stacilo. Nemate nějake rady a triky, aby pochopil, ze ta divna hmota je k jidlu? A ze se me s lzickou skamaradit?
Omlouvam se, za dalsi otevrenou diskuzi…ale vsichni maji problem s prikrmy tyden a zlepsi se to… my uz bojujeme asi tak ž tydnu.
 Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1839
14.2.14 12:06

A když nic nespapá, tak mu dáš mlíčko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
14.2.14 12:07

A jak mu dáváš večer tu kaši? taky lžičkou? nedávej do flašky, at si na tu lžičku zvykne, já až když jsem dala malýmu kaši lžičkou, tak pochopil, že to je taky jídlo a rozjedl se i zeleninkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
14.2.14 12:14
@KačkaNo píše:
Ahoj holky, nikdy jsem si nemyslela, ze budu prosit o radu na diskuzi, ale je to tady. Mám 7měsíčního chlapečka, v šesti měsících jsme začali s příkrmy… zeleninkou, pak jsme přidali maso a teď večer kaše. Ať dělám co dělám, malej to prostě nejí. Když má náladu, pár lžiček spolkne, ale někdy ani neochutná. Snažím se, aby byl na oběd vždy vyspaný, ale ne vždy to klapne. Nejsem žádnej nervák, tak si nemyslim, že bych to nějak hrotila a už mu to stihla zosklivit…parkrat to zkusim a kdyz nic, tak nenutim. Spis mi prijde, ze nema trpelivost na tu lzicku, mlicko prece jen tece samo a neni tolik rozdeleno do soust. Ale rikam si, aby mu mlicko vyzivove stacilo. Nemate nějake rady a triky, aby pochopil, ze ta divna hmota je k jidlu? A ze se me s lzickou skamaradit?
Omlouvam se, za dalsi otevrenou diskuzi…ale vsichni maji problem s prikrmy tyden a zlepsi se to… my uz bojujeme asi tak ž tydnu.
Diky!

7 měsíců, to je už dost velký :think: Musíš být trpělivá a stále to zkoušet. Každá lžička je úspěch. A hlavně bych ho nedokrmovala mlékem. Nechceš oběd? Tvůj problém a zkusila bych mu dát ten oběd později. Když bude mít hlad, nají se :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
14.2.14 12:18

Zkouset, zkouset, zkouset, nenutit, nenutit, nenutit :)
delas to dobre
pokud nehubne, prospiva, nic jineho stejne nevymyslis,
nekterym detem to proste trva dyl, o nic nejde

• Citovat
  • Upravit
joaska
14.2.14 12:19
@krtek7489 píše:
7 měsíců, to je už dost velký :think: Musíš být trpělivá a stále to zkoušet. Každá lžička je úspěch. A hlavně bych ho nedokrmovala mlékem. Nechceš oběd? Tvůj problém a zkusila bych mu dát ten oběd později. Když bude mít hlad, nají se :mrgreen: ;)

to si prave u sedmimesicniho nemyslim :)

• Citovat
  • Upravit
207
14.2.14 12:20

Musí si na to zvyknout a chce to trpělivost. Starší mě začal jíst příkrmy až v 9 měsících. Nechutnalo mu to. Mladší není kojený tak jsme začaly už od 4.měsíce a chytil se až v 6.Nedokázal si poradit se lžičkou a posouváním jídla do krku.Ale neboj jednou to přijde. Chce to jen nabízet a nenutit. Já když to vyloženě nechtěli a navalovalo se jim z toho tak sem na pár dnů přestala a pak zase zkusila. A když sem viděla že mají špatnou náladu nebo je něco trápí tak sem je tím taky nestresovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
14.2.14 12:24

Zkouset - nic jinyho ani delat nemuzes.

Syn (ted 10.mesicu) se mi kolem 7.mesice taky seknul - pamatuju dny, kdy pil jen mliko a odpo vzal na milost jogurt - prejde to, dite ma de facto rok na to, aby umelo prijmout jidlo, takze se obrn a zkousej. A nepanikar - ucrite se to zlomi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
14.2.14 12:28

@ne-silenamatka
muj -taky ted 10m - ma takove dny doted. zavisi to u nej na zubech, dva dny slinta jak bernardyn, odmita cokoliv jineho nez mleko, blbe spi a kadi a kadi a kadi a kadi a pak je novy zub :pankac:

• Citovat
  • Upravit
6788
14.2.14 12:28

Příkrmy jsem malé „začala dávat“ v 5,5 měsících a teprve před pár dny (je jí téměř 8 měsíců) opravdu pár lžiček snědla. Do té doby jsem mohla zkoušet cokoliv ale do pusy nevzala prostě nic.
Jinak je plně kojená a prospívá velice dobře, proto jsem to nijak extra nehrotila, občas nabízela a nakonec se povedlo :palec: :) Chce to vytrvat, ale zase nenutit, aby se to malému nezprotivilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
14.2.14 12:30

Dcerka nejedla, kdyz rostly zuby---pak zas jo…no a pridalsich zubech nee… kolem roku/spicaku/chtela jenom prso asi mesic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
14.2.14 12:30
@joaska píše:
@ne-silenamatka
muj -taky ted 10m - ma takove dny doted. zavisi to u nej na zubech, dva dny slinta jak bernardyn, odmita cokoliv jineho nez mleko, blbe spi a kadi a kadi a kadi a kadi a pak je novy zub :pankac:

No tak jidlo a zuby uz neresim: Nutrilon je jeho (jediny!) denni chleb. Hlady nepojdou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kies
14.2.14 12:45

Osobně mám jedlíka, který ‚snědl‘ hnedka první příkrm, a jí rád, už i rád sám a ‚všechno‘, ale budeš muset holt zkoušet a vytrvat… Já to měla zase s mlíčkem, byl kojen a flašku vůbec nechtěl, takže jsem zkoušela rovnou na hrnek, z kterého se napil jednou, pak se napil 2×, 5× a dnes jsme na 150ml k snídani, takže trpělivost :kytka:

• Citovat
  • Upravit
97
14.2.14 12:51

@KačkaNo Chce to trpělivost. Dcera má příkrmy od 6 měsíců a pořádně se rozjedla až kolem roku, do té doby snědla zeleniny občas pár lžiček, občas nic, ovoce trochu víc, chutnala jí akorát kaše a jogurt. Byla kojená, po 8. měsíci už teda přibírala málo, ale pořád jakžtakž v normě, tak jsem se snažila to nehrotit. Maso nejedla a nejí doteď (je jí 1,5 roku). Pořádně se rozjedla až když mohla jíst sama rukama - kousky uvařené mrkve, těstoviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
14.2.14 13:40

Chce to vydržet, být trpělivý a hlavně nenutit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí