Problémy s přítelem - nevím, jak řešit

Anonymní
29.7.15 10:11

problémy s přítelem - nevím jak řešit

Ahoj,

v poslední době mám uplnou averzi na přítele, jakoby se vytratilo vše hezké..je to cca poslední měsíc, i když některé věci mě štvaly už předtím, nicméně jsem nad tím vždy mávla rukou, pre to hezké převažovalo..ani nevím, kde začít..

Asi tím, že přítel přišel o práci a je už skoro měsíc doma a nulová aktivita v hledání (čekáme mimi, já na rizikovém)..dost mě to ubíjí jak je laxní, původně si chtěl dát voraz, což jsem chápala, měl mít zrovna dovču a už e ji nedočkal, říkala jsem si, at si týden dva vorazí a začne, jenže je to už měsíc a za tu dobu byl na jednom pohovoru a nehledá..prý začne v srpnu, no..jasně, proč to neodkládat, že..jen čekáme dítě a peníze z nemocenské a podpory jsou táák velké..minule mi řekl, že když bude nejhůř, že šáhneme do uspor, je tam asi 100 tis. ale rozhodně nejsou na tohle..jsou na ojete auto, na nové bydlení, složení kauce a na výbavu na mimi..tak mi řekl, at jsem v klidu, že kdyžtak půjčí jeho rodiče, no určitě si budeme půjčovat..no ale prý k tomu nedojde, pre v srpnu začne hledat a dává tomu max dva týdny než někde nastoupí..v jeho oboru je práce dost, ale stejně..nevěřím mu..je laxní..

a tady je větší problém, který mě štve a který je možná i příčina jeho lenosti..hodně hraje pc hry, dřív to nehrál, byli jsme dost aktivní, tak když už, tak vždy jen chvíli, ale nějak v posledních měsících tomu propadl, já jsem na ně dost alergická, ale když to má někdo jako odreagování, ok..ale u něj mi to přijde už jako závislost a jsme na nervy a strašně se hádáme..

první věc co udělá, když vstane, jde zapnout pc, pak do koupelny a hned k tomu sedne, že si jen musí vyřídit nějaké obchody (nějaká online strategie)..sedí u toho tak hodku, pak cigárko, pak zase pc, ani nejí..mně si všímá napůl..dřív to přes den zapnul max na tu hodku, ale ted..no jinak hraje tak do 4 do rána a vstává kolem 2 odpoledně, já vycházky od 13:00, tak mě štve, že spolu ani nikam nejdem..nepřijde mi normální hrát do 4 do rána, minule sám říkal, že začne hrát dřív a bude dřív chodit spát, aby nebyl tak protovný a měli jsme na sebe čas..no a dopadlo to, že místo v 10 hraje už od 7 od večera a do 2 do rána, čili nic se nezměnilo, jen hraje dřív..

když už spolu někam jdem, má tu hru na mobilu, na zastávce, v tramvaji, všude hnde něco řeší s kámoši, coto hrají..minule jsme byli v elektru vybírat nový vysavač, já mu ukazuji novou troubu, která by se nam časem hodila do nového bytu a otočím se a on mobil v ruce, nevnímá a se slovy, jojo, počkej, já musím dořešit tenhle obchod..a to je pořád ted..jsme na zahradce v restauraci a jakobych tam seděla sama, věčně na mobilu a ta hra! já už toho mám dost..minule jsme byli taky něco koupit a ríkám, je hezky, ne ta vedra, pojdme se projít, mám ještě vycházky a on, a kam? procházka, jsme myslel, že to koupíme a jdem, otráven že..a stejně musíme šetřit a já na to, priocházka něco stojí? a on no super, budu tu chodit jak blb..tak jsme se urazila a odešla sama, bylo mi jasné, že pospíchá domů zapnout pc..

to už přece není normální, ne? ani doma už nic nedělá, na vše je čas, potom, nemá přeci čas, že? hraje hru..říkám mu, můžeš dnes uvařit, šla jsme k doktorovi, přijdu domu v 1 a nic hotovo, já už naštvaná, říkám, to máš tolik práce, že ani neuvaříš, že ani nepoklidíš, celý den doma..a on, že ho furt komanduji, jistě..nic nedělá, jen dřepí u pc..pak se zvedl, že uvaří, ale stylem, že co pár minut od toho odházel ke hře, já už mám averzi na to a nemůžu odejít, když nemám vycházky..doma jen hádky..tak vařil omáčku, ani ji npřecedil, odpoved, to je zbytečné, je to jen pro nás, ok..ale proč, aby byl dřív u hry..vařit umí a nebylo to dobrý, pre to odbyl..jak vše, říkám poklid triochu, nevidíš, že uklízím jen já? má dělat kočkolit, máme kočku a kvůli toxoplazoze jsme se dohodli, že kočkolit bude dělat on, věčně někde nachcáno, pre milost pán to udělá jednou za čas a kočka, když tam toho má víc, tam nechce, já mu říkám, ty hovínka se musí vybrat vždy hned, ne jednou za čas a zas ty jen komanduješ..to samé, udělá si topinku, sedne na gauč a drobky na gauči a ja na to, budeš ty drobky uklízet ty a onaz as komanduješ a smete je na zem! já už naštvaná..a to je furt něco, drobnosti, co mě už vytáčí k nepřičetnosti..

ale nejvíc ta hra, minule mi bylo zle a říkám, je mi nějak blbě, bolí mě břicho (nakonec to byla gastritida, ale já se bála, pre křeče v břiše), přítel na pc a ani hlavu neotočí a říká, jo, to přejde, blbě je ti furt..nebo máme hledat nové bydlení, chceme od října do většího..já furt koukám na inzeráty, kdyby něco..minule mi říká, já se musím připojit na net, to bude chvilka..že má vyhlídlí byt..a jaá super, tak on hledá, aspon něco :)..no, byl to nějaký domek pro jeho online postavu v té imaginární hře! a já už černo před očima, na to čas má, ale ve skutečnosti na naše bydlení, ne? a zas hádka a on, že jsem posedlá a znuděná, že je to jeho koníček..at je, ale ted vše postupuje té hře, je jak kdyby měl vymytý mozek, vůbec ho nepoznávám a upřímně, začínám ho mít silně dost a nevím co s tím, kdyby už šel do práce, snad by se to zlepšilo, ale bojím se, že ta hra ho ovlibní i v tomhle..navíc jak se hádáme, furt mi říká, jak komanduju, že jsme jak jeho matka, že mu nedám prostor pro oníčky..tak jsme divná, myslíte, že to přeháním, ja už tady v tom bytě s touhle atmosferou šílím, je fakt, že už startuji na každou maličkost..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
29.7.15 10:22

Ne, nepřeháníš. Páníček si zvykl na servis a budoucnost neřeší. vrátil se do chlapeckých let a že někdo buzeruju, no tak jo, to je holt cena za to pohodlíčko, že nemusí do práce, že může pařit do rána a vyspávat…

ty jo, počítač by letěl!!!

Já vím, že je to nemožné, prostě vyhodit počítač. Ale taky jen sekýrování nepomůže. Tady je třeba na rovinu nastavit pravidla, tohleto prostě nejde. Chceš se flákat, OK, ale v tom případě za svý a příspěvek na provoz a od do na procházku s dítětem a hra teda dejme tomu od devíti do dvanácti večer… prostě natvrdo. Jo, bude nasr…, vezmeš mu hračku, budou doma hádky, budeš muset být fakt tvrdá a prostě mu to jídlo nedat a nevyprat… ale… to asi jinak nepůjde. :think: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
29.7.15 10:23

Tvé averzi se nedivím, kdyby takto fungoval nebo spíš nefungoval můj přítel, asi bych s ním už nebyla…
ten mobil bych mu asi spláchla do wc než bych se zbláznila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
29.7.15 10:23

No ta ten by šel! Buď do práce, nebo na léčení! Ještě když je tak nezodpovědný, když čekáte mimčo. Měla by sis s ním pořádně promluvit, aby se probral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
29.7.15 10:25

Zřejmě ho to těhotenství totálně zaskočilo a už tě nevidí jako milenku na sex, ale jako matku…někteří chlapi to tak mívají. Kolik je mu let? Prostě doma nějak zakořenil, či co…Já v pondělí čekala v čekárně na gyndě a byly tam dva páry mladých lidí - holka a přítel a všichni 4 doslova čuměli a cvakali do mobilu!
Opět jsem si uvědomila, jak už lidi nechtějí spolu komunikovat, jak jsme odcizení…
Co ti poradit? za sebe bych ti poradila „přitáhnout vopratě“, aby panáček hledal místo, jinak to nemá cenu a skončit to s ním. Ale při téměř 60% rozvodovosti tomu stejně nedávám moc šancí.
Narazila jsi na nevyzrálého blba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
29.7.15 10:28

No, tomuto se říká závislost na PC (či počítačových hrách). Doporučuju si s ním o tom promluvit, že to není normální. že žije ve virtuálním světě, místo normálního života s tebou. A upřímně - měl by s tou hrou přestat. Osobně jsem to zažila v 15cti - také jsem se přistihla, že v poslední době sedím na PC čím dál víc a hraju hry. Jenže jsem si to uvědomila sama, dřív než bylo pozdě, komp jsem prodala a za peníze za něj jsem si pořídila psa :mrgreen: A bylo:)
PC může být i únik od reálného světa, od problémů, člověk tam nemusí řešit bydlení, jídlo, peníze.. Tento problém má hodně lidí. Ale pokud to nepochopí, nepřestane s tím, nenajde si práci, tak bych s ním nebyla. To raději sama(s dítětem), než takový život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
29.7.15 10:28
@Emilie píše:
Ne, nepřeháníš. Páníček si zvykl na servis a budoucnost neřeší. vrátil se do chlapeckých let a že někdo buzeruju, no tak jo, to je holt cena za to pohodlíčko, že nemusí do práce, že může pařit do rána a vyspávat…

Já vím, že je to nemožné, prostě vyhodit počítač. Ale taky jen sekýrování nepomůže. Tady je třeba na rovinu nastavit pravidla, tohleto prostě nejde. Chceš se flákat, OK, ale v tom případě za svý a příspěvek na provoz a od do na procházku s dítětem a hra teda dejme tomu od devíti do dvanácti večer… prostě natvrdo. Jo, bude nasr…, vezmeš mu hračku, budou doma hádky, budeš muset být fakt tvrdá a prostě mu to jídlo nedat a nevyprat… ale… to asi jinak nepůjde. :think: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.15 10:30
@Emilie píše:

Já vím, že je to nemožné, prostě vyhodit počítač. Ale taky jen sekýrování nepomůže. Tady je třeba na rovinu nastavit pravidla, tohleto prostě nejde. Chceš se flákat, OK, ale v tom případě za svý a příspěvek na provoz a od do na procházku s dítětem a hra teda dejme tomu od devíti do dvanácti večer… prostě natvrdo. Jo, bude nasr…, vezmeš mu hračku, budou doma hádky, budeš muset být fakt tvrdá a prostě mu to jídlo nedat a nevyprat… ale… to asi jinak nepůjde. :think: :hug:

mně nejvíc mrzí, jak ho ta hra pohltila a jak ho mení pomalu a bojím se, kde to skončí..

on byl vždy zlatý, vím jak moc me miluje, vždy jsem byla pro něj na prvním místě..nikdy přehnaně neuklízel, já jsem větší pedant na pořádek, ale vždy se zeptal co má udělat a udělal, i když z mého pohledu napůl, ale neřešila jsme to, chlap a uklid, ale ted je uplně jiný, upln nkede mimo..když jsme se stěhovali a začínali spolu bydlet, našel si k práci ještě brigošku a měl dvě práce, abysme se sestěhovali co nejdřív a měli na kauci..takového ho neznám, jaký je ted za poslední měsíc a opravdu dávám vinu té hře..propadl imaginárnímu světu..

dsot ho vzalo to, že mu neprodloužili smlouv a dali mu to vědět dva dny před koncem..on tam hodně dřel, pomáhal, dělal přesčasy zadarmo, aby se firma rozjela a když, tak papa..chápu, že se ho to dotklo, trochu se uzavřel a asi tou hrou řeší to, že nemusí nadtím přemýšlet, ale už to překročilo unosnou mez a opravdu tomu propadl, me nrzí jak na něj ted pohlížím, nechci aby se nas hezký vztah vytratil, to co je ted mezi námi nikdy nebylo a vůbec se mi to nelíbí, ale někdy u mě převažuje taková averze na něj, že si říkám, nebyý ttěhu, snad odejdu..

já doufám, že se dá dohromady, zkuseli jsme si o tom promluvit jako dospělí, v klidu..zabralo to, ale vydrželo to 3 dny a šup, bylo to zas zpátky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.15 10:34
@Poustevnice píše:
Zřejmě ho to těhotenství totálně zaskočilo a už tě nevidí jako milenku na sex, ale jako matku…někteří chlapi to tak mívají. Kolik je mu let? Prostě doma nějak zakořenil, či co…Já v pondělí čekala v čekárně na gyndě a byly tam dva páry mladých lidí - holka a přítel a všichni 4 doslova čuměli a cvakali do mobilu!
Opět jsem si uvědomila, jak už lidi nechtějí spolu komunikovat, jak jsme odcizení…
Co ti poradit? za sebe bych ti poradila „přitáhnout vopratě“, aby panáček hledal místo, jinak to nemá cenu a skončit to s ním. Ale při téměř 60% rozvodovosti tomu stejně nedávám moc šancí.
Narazila jsi na nevyzrálého blba…

ale on takový nikdy nebyl, začalo to když přišel o práci, jako tu hru hrál i dřív, ale rozhodně to nebyl takový extrem, na mimi se těší, to zas jako jo, když jde spát, mám slabé spaní, vždy mě to vzbudí, i když dělám, že spím, vždy mi pohladí bříško a dá pusu, když se avíme o mimču je nadšený, nemyslím, že by ho to zaskočilo, já nevím co se s ním děje..upřímně jeho přerod nechápu, asi nějaká začínající závislost na pc hře a unik do jiného světa, je fakt, že je toho na něj ted moc, dítě, svatba, nové bydlení co musíme najít, uvažujeme o hypotéce časem, do toho ztráta zaměstnání, moje zdrav. problémy..není nevyzrálý, ale nikdy vyloženě neměl problém, y co by musel řešit..ted se toho na něj asi nakupilo moc a vše v uzkém časovém rozmezí a možná tou hrou hledal odreagování a propadl tomu, ale stejně..co s tím nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.15 10:37

Myslíte, že pomůže mu dát nůž na krk a říct, že prostě ted je živitel on, že tahle zodpovednost je na něm, že s nemocenskou a následnou mateřskou, jsem finančně závislejší na jeho příjmu a že prostě očekávám, že to dá dohromady..čili mu třeba říct, že jakmile do půky srpna nenajde práci či aspon neuvidím aktivitu, že sám hledáa chodí na pohovory místo vyseávání u pc, že nám tím ten vztah krachne?

• Citovat
  • Upravit
20518
29.7.15 10:37
@Anonymní píše:
mně nejvíc mrzí, jak ho ta hra pohltila a jak ho mení pomalu a bojím se, kde to skončí..

on byl vždy zlatý, vím jak moc me miluje, vždy jsem byla pro něj na prvním místě..nikdy přehnaně neuklízel, já jsem větší pedant na pořádek, ale vždy se zeptal co má udělat a udělal, i když z mého pohledu napůl, ale neřešila jsme to, chlap a uklid, ale ted je uplně jiný, upln nkede mimo..když jsme se stěhovali a začínali spolu bydlet, našel si k práci ještě brigošku a měl dvě práce, abysme se sestěhovali co nejdřív a měli na kauci..takového ho neznám, jaký je ted za poslední měsíc a opravdu dávám vinu té hře..propadl imaginárnímu světu..

dsot ho vzalo to, že mu neprodloužili smlouv a dali mu to vědět dva dny před koncem..on tam hodně dřel, pomáhal, dělal přesčasy zadarmo, aby se firma rozjela a když, tak papa..chápu, že se ho to dotklo, trochu se uzavřel a asi tou hrou řeší to, že nemusí nadtím přemýšlet, ale už to překročilo unosnou mez a opravdu tomu propadl, me nrzí jak na něj ted pohlížím, nechci aby se nas hezký vztah vytratil, to co je ted mezi námi nikdy nebylo a vůbec se mi to nelíbí, ale někdy u mě převažuje taková averze na něj, že si říkám, nebyý ttěhu, snad odejdu..

já doufám, že se dá dohromady, zkuseli jsme si o tom promluvit jako dospělí, v klidu..zabralo to, ale vydrželo to 3 dny a šup, bylo to zas zpátky

Závislost na počítači jsem si taky už zkusila. Dneska to řeším tak, že si připouštím a sama sobě dovoluji hraní třeba jen hodinku dopoledne, nebo anopak večer. Ono vůbec nejlepší je prostě mít co dělat a hlavně muset co dělat - protože pak to prostě nedje sedět imrvere přivazána k tomu kompjůtru. Proto vřele doporučuju nějakou činnost - pravidelnou povinnost, která když se ale neudělá, tak fakt se zboří svět. No, nedat najíst dětem, nepostarat se o ně, atd? To snad jde jednou a ještě to odfláknout? A hlavně, když už se teda rozhodneš ho zaúkolovat, tak jako díteti - musí vědět, že to musí udělat, nemůže a nesmí spoléhat an to, že to prostě stejně nakonec uděláš ty. nedělej z něho dítě, neutvrzuj ho v tom, že máma tady stojí, sice se bude vztekat, ale udělá. Dej mu úkol, který za něj neuděláš, nebo prostě bude seznámen s důsledky. Ideálně naplánovat celej den, aby se fakt k tomu počítači nedostal. znám to, znám. Povinnosti odfláknout, abych se k tomu počítači dostala co nejrychlejc. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
29.7.15 10:39

Pokud někdo tvrdne každý den na PC do 4 do rána, skoro nejí, nezajímá se o hledání práce, o nic jiného, jen aby už byl doma, tak to není žádná začínající závislost, ale závislost pořádně rozjetá. Pokud v tomto nebudeš tvrdá, tak opravdu máte vážný problém.. Zkus si promluvit po dobrém, ale když to nepůjde, tak pak i po zlém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.15 10:41
@Emilie píše:
Závislost na počítači jsem si taky už zkusila. Dneska to řeším tak, že si připouštím a sama sobě dovoluji hraní třeba jen hodinku dopoledne, nebo anopak večer. Ono vůbec nejlepší je prostě mít co dělat a hlavně muset co dělat - protože pak to prostě nedje sedět imrvere přivazána k tomu kompjůtru. Proto vřele doporučuju nějakou činnost - pravidelnou povinnost, která když se ale neudělá, tak fakt se zboří svět. No, nedat najíst dětem, nepostarat se o ně, atd? To snad jde jednou a ještě to odfláknout? A hlavně, když už se teda rozhodneš ho zaúkolovat, tak jako díteti - musí vědět, že to musí udělat, nemůže a nesmí spoléhat an to, že to prostě stejně nakonec uděláš ty. nedělej z něho dítě, neutvrzuj ho v tom, že máma tady stojí, sice se bude vztekat, ale udělá. Dej mu úkol, který za něj neuděláš, nebo prostě bude seznámen s důsledky. Ideálně naplánovat celej den, aby se fakt k tomu počítači nedostal. znám to, znám. Povinnosti odfláknout, abych se k tomu počítači dostala co nejrychlejc. :think:

v tom mě štvou ty vycházky, že nemůžu ted nic moc organizovat, protože bych ho donutila, výlety apod. s tím, že jednou bude mít čas nasebe, ale když splní povinnosti, je tu bordel, nejdřív to poklidíme apak si dělej svoje, jak s malým harantem fakt :) a jindy zas na celý den pryč, to ted ale nejde, mám vycházky 3 hod dopo a 23 hod odpo..leda zkusit, zda by mi doktorka nenapsala změnu bydliště třeba od pá - ne na víkend na chalupu..tam internet není zaveden :D třeba by mu pomohlo na pár dní od toho pryč..

• Citovat
  • Upravit
571
29.7.15 10:42

Nezlob se, ale myslím, že fakt zbytečně komanduješ.
1.) Vybírat troubu a vysavač do budoucího domku ve chvíli kdy nemáte ani domek ani práci, tedy nemáte peníze nazbyt, je opravdu pitomost.
2.) přijít o práci je nepříjemné a náročné na psychiku, každý se s tím srovnává jinak a ty mu svým přístupem určitě nepomáháš.
Neříkám, že tvůj partner dělá všechno správně, to ani náhodou. Ale podle mě kdybys ho podpořila a nekomandovala tak mu tím pomůžeš daleko víc a situace se určitě zlepší. Zkus se sama hodit do klidu a pak teprve něco řešit, protože komandováním ničeho nedosáhneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
29.7.15 10:45

To si piš, že by mu pár dnů uplně bez PC pomohl. Dr. ti určitě změnu bydliště napíše. Však do práce nechodí, klidně si tam pobuďte i déle, než jen víkend a pořádně si o všem promluvte. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí