Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nezlob se, ale myslím, že fakt zbytečně komanduješ.
1.) Vybírat troubu a vysavač do budoucího domku ve chvíli kdy nemáte ani domek ani práci, tedy nemáte peníze nazbyt, je opravdu pitomost.
2.) přijít o práci je nepříjemné a náročné na psychiku, každý se s tím srovnává jinak a ty mu svým přístupem určitě nepomáháš.
Neříkám, že tvůj partner dělá všechno správně, to ani náhodou. Ale podle mě kdybys ho podpořila a nekomandovala tak mu tím pomůžeš daleko víc a situace se určitě zlepší. Zkus se sama hodit do klidu a pak teprve něco řešit, protože komandováním ničeho nedosáhneš.
To si piš, že by mu pár dnů uplně bez PC pomohl. Dr. ti určitě změnu bydliště napíše. Však do práce nechodí, klidně si tam pobuďte i déle, než jen víkend a pořádně si o všem promluvte. ![]()
Hele ted vstal normálně
vzbudila ho kočka co na něj zautočila pod peřinou
hodná kočočka ![]()
pc okupuji já, tak může uvařit, já tu předělávám výroční zprávu a na notebooku hru nemá
tak jsme zvědavá, zda se do něčeho pustí či řekne, že jde ještě zalehnout, ale co jsme chtěla napsat, řekla jsme mu to s tou chalupou, že to zkusím přes doktorku a zda by jel a ona že jo ajá na to, zda mu nebude chybět pc a on že ne, že na chalupě se nikdy nenudí, jsme chtěla jedovatě poznamenat, že jestli se nudí doma, může odpovídat na inzeráty..ale nechci žádnou hádku, zkusila bych víkend chalupu, zda se hodíme do klidu a tam si pohovořila, že tu práci už fakt musí najít, že ten červenec už končí a říkal v srpnu,. že očekávám, že jak se vrátíme tak odpo začne aktivně hledat a pc musí stranou..tak uviíme, ale souhlasil být 3 dny bez hry..tak snad má ještě naději.. ![]()
@Suzana28 píše:
Nezlob se, ale myslím, že fakt zbytečně komanduješ.
1.) Vybírat troubu a vysavač do budoucího domku ve chvíli kdy nemáte ani domek ani práci, tedy nemáte peníze nazbyt, je opravdu pitomost.
2.) přijít o práci je nepříjemné a náročné na psychiku, každý se s tím srovnává jinak a ty mu svým přístupem určitě nepomáháš.
Neříkám, že tvůj partner dělá všechno správně, to ani náhodou. Ale podle mě kdybys ho podpořila a nekomandovala tak mu tím pomůžeš daleko víc a situace se určitě zlepší. Zkus se sama hodit do klidu a pak teprve něco řešit, protože komandováním ničeho nedosáhneš.
vysavač jsme si normálně koupili, pre se nám rozbil mám uspory a troubu jsem nevybírala, jen jsem mu ji chtěla ukázat, že taková by se nám hodila..na tom nevidím nic špatného, stěhovat se budem muset tak jako tak, končí nám tu smlouva a majitel to chce pronajmout nějakému příbuznému..takže hledání bytu je nutnost, ne vystřelek
a za druhé, já ho podpořila i jsme souhlaila at nehledá hned a dá si voraz ty dva týdny, ale nezlob se, člověk co nechodí do práce a nic nedělá, může aspon dělat něco v domácnosti, ne? já tu nejsem služka
@Anonymní píše:
Hele ted vstal normálněvzbudila ho kočka co na něj zautočila pod peřinou
hodná kočočka
pc okupuji já, tak může uvařit, já tu předělávám výroční zprávu a na notebooku hru nemá
tak jsme zvědavá, zda se do něčeho pustí či řekne, že jde ještě zalehnout, ale co jsme chtěla napsat, řekla jsme mu to s tou chalupou, že to zkusím přes doktorku a zda by jel a ona že jo ajá na to, zda mu nebude chybět pc a on že ne, že na chalupě se nikdy nenudí, jsme chtěla jedovatě poznamenat, že jestli se nudí doma, může odpovídat na inzeráty..ale nechci žádnou hádku, zkusila bych víkend chalupu, zda se hodíme do klidu a tam si pohovořila, že tu práci už fakt musí najít, že ten červenec už končí a říkal v srpnu,. že očekávám, že jak se vrátíme tak odpo začne aktivně hledat a pc musí stranou..tak uviíme, ale souhlasil být 3 dny bez hry..tak snad má ještě naději..
S tou nudou… hele, může být. jen že mě secvaklo, nevím, kde bydlíte, ale řada chlapů fakt radši někde na chalupě, kde „něco“ dělá. Mají z toho lepší pocit, když je prostě za nima vidět ta hranice nasekanýho dříví, postavená zeď, atd. Ne že yb doma nevysáli, neutřeli nádobí, ale není to ono. Když jsme bydleli v podnájmu v bytě s budoucím manželem, ten by se tam uchlastal, jak se nudil, a jak mohl, stejně zdrhal pryč. ![]()
Řekla bych, že je tvůj přítel závislý na počítačových hrách a měl by to začít urychleně řešit
http://www.poradenskecentrum.cz/…avislost.php
Vyjádřím se jen k těm hrám. Nejsem a nebyla jsem nikdy na PC závislá, ale když se objevila nějká nová hra, která mne zaujala, byla jsem schopná ji hrát pořád. Od rána do rána. Pak hra omrzela. Někdy to trvalo týden, jindy měsíc. Povinnosti jsem si plnila, s tím problém nebyl, věděla jsem, že to za mě nikdo neudělá.
O nějaké fatální závislosti bych u tvého přítele zatím fakt nemluvila.
![]()
@Emilie píše:
S tou nudou… hele, může být. jen že mě secvaklo, nevím, kde bydlíte, ale řada chlapů fakt radši někde na chalupě, kde „něco“ dělá. Mají z toho lepší pocit, když je prostě za nima vidět ta hranice nasekanýho dříví, postavená zeď, atd. Ne že yb doma nevysáli, neutřeli nádobí, ale není to ono. Když jsme bydleli v podnájmu v bytě s budoucím manželem, ten by se tam uchlastal, jak se nudil, a jak mohl, stejně zdrhal pryč.
jn, já ho v tomhle naprosto chápu, já jak jsme na nemocenské, doma mi to taky leze krkem, ale stojím si zatím, že když teda nedělá, tak může dělat aspon něco dioma, jediný co ted dělá, že hraje pc a delá tu v bytě bordel, me to taky neba uklízet a když to neudělám já, za chvíli by to tu vypadalo, v tomhle ho komanduji, to jo, protože chci, aby sii po sobě ty věci uklízel..dřív to nebyl problém,, ted na to kašle..ale je to taky tím, že jsme oba podráždení, možná i ponorka, ta chalupa by byla asi fajn, vyčistit si hlavu oba..
a ty peníze..mě štve, že on sám nemá žádnou rezervu, máme spol. spořící, jak jsme psala, určeno na něco jiného, ale já třeba na své kartě mám docela větší zůstatek, pre jsme šetřila kdybych někdy onemoceněl, přišla o práci..a on ne, takže ted dostane podporu a ta mu pokryje max jeho část nájmu a na dopravu, paušál a končí..takže s žije z toho co mám já a peníze ubívají, pre mě chodí malá nemocenká, čili prachy letí rychle pryč..a upřímně, nechci vše co jsem našetřila tahle zahodit, já vám, že je těžké přijít o práci, ale pro mě je těžké přijít o uspory, pre jsme nikdy nebyla na nikom závislá a dost jsme se omezovala, abych je měla a myslela jsme, že když ted budu mít tak malý příjem, nebudu muset být závislá na příteli, proto chci, aby mi na učtě zbylo..navíc musím bratrovi splatit dluh za mamky pohřeb, tenkrát to celé platil on, ted má nějaké finanční potíže a chci mu to vrátit, takže musím mít rezervu a jsme dost taková charakterově, že mám ráda zadní vrátka, přítel zas to nřeší, vidí, že nějaké peníze jsou, ale já ty peníze vnímám, že jsou pak na mimčo, přeci jen, když oběma partnerům spadne příjem uspory dost letí pryč..a s malou mateřskou a jedním paltem a pronájmem v praze toho člověk už moc nedošetří..mně neva ho podpořit v tom, že ted to potáhnu finančně já, ale musím mít nějaké své uspory, kdyby se stalo cokoliv, kdybysme se někdy rozšeli, co já potom s dítetem a smateřskou..vím, že nad vším moc dumám, ale už jsme taková..já chci jen vidět snahu, že to neberu na lehkou váhu, stylu, půjčí nám rodiče, když bude nejhůř, ale že první má byt, najdu si práci a nějaké půjčování až když by nemohl najít..ale první myšlenka je, půčím si..já jsem si prošla s dluhy u mé mamky, tam to bylo zlé a proto jsme na peníze tak opatrná, pre vím co se může stát, mmaka se dostala až do bankrotu osobního a vím co to udělá i s psychikou..možná jsme tím poznamenanaá, ale já byt na jeho místě, vezmu ted cokoliv, aby jsme jako rodina byli zajištěni a nežili z výplaty do výplaty, pre vyčerpáme uspory..a u toho hledám něco lepšího, kdyby to jinak nešlo..a rozhodně ho nechci tlačit..ale ztráta zaměstnání přece neznamená že se zvařu na měsíce doma a budu hrát hry..vím, že je to těžké, ale je dospělý a čeká rodinu a já čekám, že se postará, je to tal špatné ode mne?
Nemyslím si, že bys ho měla vykopnout hned teď nebo později. Protože seš určitě silná, vydrž to do té doby, než si najde práci, to je asi teď nejduležitejší, a potom uvidíš, že se režim dne vás obou změní a vše bude lepší. Domnívám se, že ty PC hry jsou opravdu jen únik od problému, kterým čelí. Mozna, když si ho prestanes vsimat, ale tak, aby to bilo do oci, tak si to uvedomi…vis co myslim. ![]()
Tak já měla doma podobného, práci sice měl, ale u počítače ve volnu pořád do rána atd. Hrál online hry, kolikrát jsem se tak zlobila, že jsem prostě šla a vypla modem
(fungovalo to tak, že pak dostal BAN, tedy, že si nemohl zahrát týden třeba ) štastnější mě to tedy neudělalo, domluvy a hysterčení taky nepomohlo
problém byl mezi námi, ve vztahu jaký on měl ke mně. Ztratil zájem a mám pocit, že jsem ho v domácnosti obtěžovala. Když se ještě snažil, tak sliboval, že bude hrát jen když nebudu doma, vydrželo to tak týden. U mě se to vyřešilo až rozchodem. U tebe je situace jiná, zkus z něj vypáčit kde je problém a co mu vadí (já se třeba pak dozvěděla, že on hrál protože já nebyla princezna
)
To asi ano, jen jsem chtěla říct, že v té situaci mi vlastně nepomohlo nic…domluvy, rozmluvy…následně křik a hysterie (což jsem se mu asi líbila ještě více
) bud chce a nebo nechce. Jenže my byli bezdětní, to je jiná situace.
v tom mě štvou ty vycházky, že nemůžu ted nic moc organizovat, protože bych ho donutila, výlety apod. s tím, že jednou bude mít čas nasebe, ale když splní povinnosti, je tu bordel, nejdřív to poklidíme apak si dělej svoje, jak s malým harantem fakt
a jindy zas na celý den pryč, to ted ale nejde, mám vycházky 3 hod dopo a 23 hod odpo..leda zkusit, zda by mi doktorka nenapsala změnu bydliště třeba od pá - ne na víkend na chalupu..tam internet není zaveden
třeba by mu pomohlo na pár dní od toho pryč..