Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vetsinou tyhle situace dopadnou tak, ze nemas ani jednoho ani druheho. Pri trose stesti to rozsekne nekdo treti.
Ja bych ten prvni vztah nechtela, ne v dospelem veku, aby to nesmerovalo ke spolecne domacnosti. A ten druhy, ten si izije, pak ti rekne, ze ma moc prace, a frr, bude v cudu.
Nepocitala bych ani s jednim.
S druhým kamarádem bych pro život nepočítala, zas po čase uteče (z vlastní zkušenosti). Je na Tobě jestli chceš setrvat ve vztahu s vdovcem, který už se asi dále nepoposune. Možná to má své výhody, máš svůj klid i když máš přítele ![]()
Rozumově bych nechtěla ani jednoho.Ten tvůj kamarád co tě to k němu táhne tě nejspíš má jen tak z nudy a kvůli sexu kdyby tě miloval určitě by udělal vše pro to aby s tebou byl se vším všudy
S tím prvním se počítat pro společný život nedá a druhy chlap taky ne, ten té má jako matraci, když si vzpomene ví, jak na tebe.
Na tom prvním by mi vadilo, že nemá vztah k děckám a nechce postoupit ve vztahu dal a na druhém, asi bych mu nedokázala důvěřovat.
Jestli je to normální zdravý chlap, tak nevěřím, že byl rok bez ženské tím myslím sex. A že ti to povídal zrovna na první schůzce po roce, te tím chtěl ochromit, aby si padla na čelist? ![]()
@Kelsey píše:
S tím prvním se počítat pro společný život nedá a druhy chlap taky ne, ten té má jako matraci, když si vzpomene ví, jak na tebe.
Na tom prvním by mi vadilo, že nemá vztah k děckám a nechce postoupit ve vztahu dal a na druhém, asi bych mu nedokázala důvěřovat.
Jestli je to normální zdravý chlap, tak nevěřím, že byl rok bez ženské tím myslím sex. A že ti to povídal zrovna na první schůzce po roce, te tím chtěl ochromit, aby si padla na čelist?
vidím to úplně stejně…prostě chlap co ví čím oblbnout ženskou ![]()
@Kelsey jo, presne, nikoho jsem nemel, co s tim udelame?
Ale jinak je to urcite ten pravy ![]()
Nemůžu za tebe rozhodovat a nechci, aby to vyznělo špatně, ale s prvním máš nějakou jistotu, co bude dál, ačkoli ji samozřejmě nemáš, protože nejspíš nevlastníš věšteckou kouli. Ten druhý, to je prostě lákadlo, přinesl ti vzrušení do života, ale spolehnout se na něj nemůžeš a vsadím si na to, že z toho opět vycouvá. Člověk, který by o tebe skutečně stál, udělá ‚cokoli‘, jen aby s tebou mohl být. A i kdyby tě miloval a byl si jen nejistý, tak to spolehlivě poznáš a jak už někdo psal, většinou to končí tak, že nemáš ani jednoho, tak dávej pozor ![]()
Zakladatelko, být tebou poohlédnu se po někom třetím, kdo o tebe a děti stojí se vším všudy. Neztrať nejlepší roky polovičatým vztahem, ať jednou třeba neskončíš sama. Moje mamka to po rozvodu léta táhla s jedním ženáčem, doufala, že svou ženu opustí a bude bydlet s ní. On ji ale jen využíval (no ona jeho taky zejména finančně, popravdě) a ted je sama, 55letá paní, která je strhaná prací i životem a teď už horko těžko sežene někoho do života. prostě podle mě ztatila ty nejlepší léta, kdy ještě i vypadala k světu, měla elán, vztahem, který nikam nevedl. My děti jsme odešly a ona je ted v bytě sama atd. ![]()
třeba Petra
Ukončila bych to s oběma a našla si třetiho… fešáka s kladným vztahem k tvým dětem ![]()
@kacenka8 píše:
Rozumově bych nechtěla ani jednoho.Ten tvůj kamarád co tě to k němu táhne tě nejspíš má jen tak z nudy a kvůli sexu kdyby tě miloval určitě by udělal vše pro to aby s tebou byl se vším všudy
TAk, má zájem o sex.
A neměl by na Vás čas.
Děkuji za reakce. Tak mně skutečnost, že spolu nebydlíme, v podstatě nevadí. Máme s holkama svůj klid, nemusím se doma starat ještě o chlapa a vidím se s ním, kdy chci já. Takže nbych určitě nehledala chlapa kvůli tomu, aby s námi chtěl bydlet. Já bych se s holkama nikam nestěhovala, takže by stejně musel dotyčný k nám a to si tak nějak nedokážu představit. Ale kdybych byla hodně zamilovaná a všechno klapalo, jak mělo a chlap to chtěl, asi bych do jeho přistěhování šla - ale není to prioritou a mojí touhou. Ale co se týče toho druhého, bojím se, abyste neměli pravdu. On je právě hrozně uzavřený, nesmělý, stydlivý, bavilo mě, jak se pomaličku otvíral, styděl atd. Když to loni „skončilo“, bombardoval mě mailama, zže mě nechtěl využít, že se nikdy nevyspal s nikým jen tak atd. Takže jsem/ nebo spíš byla jsem přesvědčená o tom, že je to takový hodný nesmělý kluk. No ale teď nevím. Že nemá čas, to vím. Vlastní firmu a maká od rána do noci, po nocích ještě papíruje. Taky má spoustu peněz, luxusní auto, barák atd. I v dobách, kdy jsme byli oba zadaní a probírali jsme spolu nezištně své vztahy mi vyprávěl, že na svou přítelkyni nemá moc čas a ona že by si představovala častější frekvenci vídání, ozývání se atd…ale on že pro to dělá maximum. Nicméně si teď říkám, zda on nepočítá s tím, že o něm vše vím a že to budu tedy brát tak, že budeme občasní kamarádi do postele. I když třeba loni jsme byli z jeho iniciativy i na celodenním výletě, který byl hrozně fajn, holky z něj byly úplně unešené a já tehdy taky. Já nevím, no. Jako s přítelem funguje sex, máme se rádi a rozumíme si, ale nikam dál to nevede a nepovede, je to takový bručoun samotář, hodně často je bručoun i s námi. Do kamaráda nevidím, fungoval nám sex, rozumíme si a také bych do loňska řekla, že se máme rádi s tím, že on je jako milius i k holkám, ale teď nějak taky nevím.
Pokud by přišel někdo třetí a zamilovala jsem se a viděla, že je fakt fajn, asi bych se nebránila, ale jen kvůli tomu, abychom s ním mohly bydlet, se po něm poohlížet nebudu.
Kamarádka mi částečně v legraci říká, že při té frekvenci vídání bych stíhala udržet ty vztahy oba. Ale já za prvé nechci motat holkám hlavu, za druhé mi vadí lhát (už loni jsem to těžce nesla), stále trnout (když jsem s jedním, mít vypnutý mobil kdyby volal druhý atd.) a za třetí se bojím, že kdyby se to provalilo, oprávněně se na mě naštvou a kopnou mě do zadnice oba dva.
Vetsina zde napsala vse, co lze rici… uprimne, davate ty oteze do rukou tech muzu - u pritele to berete „lepsi brucoun nez nic“, a pokud se neodbruci sam, tak se ho dobrovolne zbavovat nebudete, ac to ma k opravdovemu partnerstvi trosku daleko, to, co popisujete.
A u druheho totez - bud o vas bude bovat jako lev a nabidne vam vztah, a nebo proste budete ta kamoska, ktere vola, kdyz ma nahodou cas.
Uprimne, v tom scenari jste na tom nejhur vy. Brucoun je vysmatej, ma sex a to, co od zenske potrebuje, kdy to potrebuje, a kamos taky, protoze ma popravde totez. Jeden fajn vylet s detmi nekompenzuje skutecnost, ze na vas jinak evidentne kasle a ma vas na sex.
Asi to nechcete slyset, ale problem je ve vas, vybirate si nevhodne partnery, se kterymi nejste stastna, a nechavate se zatahnout do neceho, co celkove neni ve vas prospech ani prospech deti.
Rikate, no, co kdyz se to provali a kopnou me oba do zadnice… PRESNE TO POTREBUJETE. Nakopejte je tam oba sama, a hledejte neco lepsiho, proste VZMUZTE SE, a nebudte porad jen srab. Zivot mate jeden, a hodne rychle utika, mladsi ani hezci uz nebudete, leda byste vyhrala miliony ve sportce a pomohl vam chirurg. Neztracejte cas s druhojakostnimi muzi, najdete si to, co opravdu chcete.
Ale vim, ze me neposlechnete, a nechate veci vyhnit. Protoze kdybyste chtela, byby by veci davno jinak.
A co takhle být chvíli sama za sebe? získat odstup naučit se být sama sebou.. neviset na mužích a vztazích ![]()
Ahoj, z důvodu nevyzrazení prosím o zachování anonymity.
Jdu se vypovídat, nějak nevím co sama swe sebou. Jsem rozvedená, bydlím sama s dcerami (8 a 10) ve svém baráku. Mám přítele 6 let, je vdovec, nebydlíme spolu. V podstatě z toho důvodu, že on má rád svůj klid a moje holky jsou dračice, které ho ruší, zlobí, pořád povídají, křičí atd. Podle mě jsou to normální uštěbetané holky, ale vcelku hodné a vychované. On je bere, že jsou vychované souhlasí, ale vadí mi ten celkový neklid v domácnosti se 2 malými dětmi. On je toleruje, holky ho moc neberou. Spolu vycházíme dobře, ze začátku jsme byli hodně zamilovaní, teď už je to takové klidnější, ale máme si co říct, funguje nám sex, pomáhá mi s chlapskými věcmi doma, já jemu zase s těmi ženskými u něj. Mám ho prostě ráda, má hodně neduhů, ale můžu se na něj spolehnout, jsem na něj zvyklá. Vidíme se tak dvakrát týdně, v telefonickém kontaktu jsme několikrát denně.
A pak mám jednoho kamaráda (teda kamarádů mám samozřejmě víc, ale tento jeden mi nedá spát), znám ho přibližně stejně dlouho jako přítele. V začátcích jsem se upřímně rozhodovala mezi jimi dvěma a nakonec se dala dohromady se současným přítelem (líbil se mi abnormálně vzhledově a prostě byl takový průbojnější a ulovil si mě). S tímto kamarádem jsme vždycky měli k sobě veliké sympatie, je to také pohledný, rozvedený, velice slušný, introvert, hodný kluk. Úspěšný podnikatel, workoholik, pracuje tedy od rána do noci, má ve střídavé péči 16 letého velmi slušného syna, kterému se snaží jakž takž věnovat po večerech v týdnu co ho má, v druhém týdnu jen dělá. Rozvod ho kdysi hodně sebral a v podstatě se od té doby nedokázal zamilovat, měl 3 vztahy, všechny ukončil asi po půl roce s tím, že to z jeho strany nebylo ono a nechtěl dávat dotyčné naděje na budoucnost. Spolu jsme se scházeli párkrát do roka, vždy na nějakou dobrou véču a tak, perfektní pokec, ve vší počestnosti, o příteli věděl, já o těch jeho taky. Ale pořád nás to k sobě nějak táhlo, vždy jsem se na něj a pokec s ním těšila jako malá holka. Miluje děti a moje holky ho úplně zbožňují, jsou z něj paf, pokaždé jim něco koupí, přivezl atd. Hrozně hezky se k nim chová, což u přítele moc neznám. Loni o prázdninách jsme měli s přítelem tichou domácnost a já si myslela, že to skončí rozchodem a tak jsem kamarádovi řekla, že už s přítelem nejsem. No a začali jsme se scházet častěji a dopadlo to tak, že jsme se spolu párkrát vyspali. Já měla holky na prázdninách a doma pré. S přítelem jsme se nakonec nerozešli, s tímto kamarádem taky ne a já to chvíli táhla na obě strany. Pak jsem se začala postupně zamilovávat do kamaráda a bývala bych to s přítelem ukončila (po návratu holek z prázdnin jsem si nedokázala představit, jak by jim vysvětlovala své dva chlapy, bála jsem se prozrazení a nechtěla jsem jim říkat, aby lhaly atd.)A do toho mi kamarád řekl, že neví, co my dva dál, že je úplně pitomej, nedokáže mít od rozvodu vztah, neví co a jak atd. tak jsem mu řekla, že o. k., respektuji to a necháme toho. On se nevzpěčoval, utli jsme to a já zůstala s přítelem. Přestože jsem to obulela a vím, že kamarád by byl nejen pro mě, ale i pro holky lepším partnerem. No a teď jsme se asi po 3/4 roce zase ozvali, začali si psát a zase se viděli na večeři. Kamarád říkal, že od té doby se mnou jikoho neměl, že je totálně zasekanej ve firmě a nemá na vztah čas a vlastně neměl na nikoho ani náladu, ale druhým dechem naznačoval, že bychom se mohli zase vidět, co podnikneme atd…a já mu neřekla, že jsem s přítelem. takže jsem zase tam, co loni. Mezi dvěma muži, zbabělec, který se bojí rozejít s jedním, bojí se co bude s druhým, bojí se že se to prozradí (bydlíme všichni v okruhu 20 km). Ale prostě s jedním to ukončit zatím nedokážu a s druhým cítím, že by to mohlo být ono, ale bojím se dalšího zklamání.
Moje nejlepší kamarádka mi radí zatím to neřešit a nechat so oba a být opatrná a že se uvidí. Mně je to proti srsti, ale v podstatě do toho směřuju. Jsem hroznej srab. Ale nejpozději až se zase vrátěj holky z prázdnin, budu to muset nějak rozseknout…
Díky, že jsem se mohla vypovídat a byl jste někdo v podobné situaci? Jak jste jste se rozhodli a jak jste dopadli???
Třeba Kamila