Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pardon, ale souhlasím s poslední větou. Dávat někomu tak nezodpovědnému peníze, dohazovat práci a dokonce vozit výplatu až pod nos? Jen toho dítěte je mi teda dost líto..
Uprimne?? Hloupa si v tehle situaci Ty a ne tvoje sestra. Ja na tvem miste bych se na ni vyprdla, rodina nerodina. Sestra si ocividne tve pomoci nevazi, naopak ji vyuziva. Ty si zij svuj zivot a ji nech, at si zije ten svuj. Kazdy sveho stesti strujce.
@ZuzaMi píše:
Pardon, ale souhlasím s poslední větou. Dávat někomu tak nezodpovědnému peníze, dohazovat práci a dokonce vozit výplatu až pod nos? Jen toho dítěte je mi teda dost líto..
Mi je to jasné. Jako co e týče výchovy malé tak to nemůžu říct ani slovo, ale co se týče vztahů mezi dospělýma tak je to katastrofa. Navíc nám vždycky ubrečená volala, když te její zase udělal nějakou blbost s automatama, ale za týden bylo všechno ok a pokud se to jeho chování vytáhlo, tak jsme byli ti horší snad my. ![]()
Co se týče rady, chtěla jsem vědět, za to stojí za rozhádání a asi i utnutí kontaktu. Protože jí se nic vysvětlit nedá, když mě její chování vytočí. Prostě nevím jak se k ní ted zachovat. Upřímně už jsem uvažovala o tom, že asi řeknu šéfovi, at to s ní rozváže, jelikož i v té práci je to s ní boj. Mám jí pomáhat a radit, ale když to udělám tak si prej hraju na něco co nejsem a chovám se jako by mi to tam patřilo…
Příspěvek upraven 30.10.17 v 15:27
Tak ono je celkem nasnadě, co udělat. Jen se to líp říká než dělá…
Ono jsou typy lidí, kteří to tak mají, umí prd, dělají prd, ale závidí a ještě navíc koušou do ruky, která jim nabízí pomoc.
Dost často to prostě po dobrém nejde, kdyby ses postavila na hlavu a nakonec stejně dojdeš k tomu, že uděláš tlustou čáru a budeš se s ní stýkat jen na nejnutnějších akcích (narozeniny rodičů).
Peníze které si jí půjčila už budou nejspíš nenávratně pryč, ale je nesmysl jí půjčovat další.
Nech ji, ať si žije po svém a ty si tak taky žij. Někdy je jednodušší ustoupit, ale né ve smyslu podřídit se, prostě to nechat plynout, na její případné narážky nereagovat, nenechat se vyprovokovat, aby se ona cítila na koni…
A co se týče dohození práce - tohle je přesně ten důvod, proč už to nedělám. Normální člověk si práci sežene vlastním přičiněním, ale abych takovým nějakým známým, u kterých vím, jak to je, domlouvala práci a pak měla pocit, že se po mě kouká, co sem to tam proboha dotáhla, z toho jsem už vyrostla ![]()
@lavazza2 Neměla jsi ji tahat do tvojí práce. To byla ta chyba.
Klidně bych šéfovi řekla, ať si situaci s ní vyřeší, jak uzná za vhodné a na tebe se neohlíží.
Za daných okolností to asi za rozhádání stojí. Blbé je, že to bude mít asi vliv v celé rodině.
Kdyby to nebylo o té práci, tak by nemuselo být tak husto.
@vertunka píše:
Uprimne?? Hloupa si v tehle situaci Ty a ne tvoje sestra. Ja na tvem miste bych se na ni vyprdla, rodina nerodina. Sestra si ocividne tve pomoci nevazi, naopak ji vyuziva. Ty si zij svuj zivot a ji nech, at si zije ten svuj. Kazdy sveho stesti strujce.
Souhlas ![]()
@lavazza2 píše:
Upřímně už jsem uvažovala o tom, že asi řeknu šéfovi, at to s ní rozváže, jelikož i v té práci je to s ní boj. Mám jí pomáhat a radit, ale když to udělám tak si prej hraju na něco co nejsem a chovám se jako by mi to tam patřilo…
Jako asi je nesmysl říct šéfovi přímo, ať s ní ukončí poměr, ale jestli se ségře tvá pomoc nelíbí, tak bych jí natvrdo řekla, že jí chceš jen pomoct, ale že pokud nechce, tak se nebudeš vnucovat. A ať si to pak polepí sama. Šéfovi bych maximálně řekla, že víš, že je to s ní složité a že pokud chce nějak zakročit, tak ať se neohlíží na nějaké vztahy a udělá, co je nejlepší pro firmu…čímž mu dáš jasně najevo, že nad sestou nechceš rozkládat ochranná křídla, ale necháváš to na jeho uznání…
Ano, utnula bych kontakt. Protoze jak se znam, tak bych ji jinak rekla veci, ze by se nestacila divit. Musis si holka zlata uvedomit, jak jsi byla vychovavana ty a jak ona. Ale dostala, co si zaslouzila. Rozhodne bych ji nelitovala. Ty za jeji zivot NEMUZES nest zodpovednost, tak si uzivej ten vlastni
@vertunka @Mar__tanka1983 @EDDT
Díky moc za názory. Upřímně to že jsem to sem všechno napsala a přečetla to po sobě jako bych četla situaci jiného člověka, tak bych asi reagovala uplně stejně jako vy.
Jojo, blbá jsem byla dost dlouho na to, aby si zvykla na to, že raději ustupuju. ![]()
Každopádně myslíte si, že ten její „obrázek“ na mě může pramenit ze závisti? I když jsem totiž tímhle na ni uhodila asi 2× při hádce tak se mi vysmála, že mi nemá co závidět ![]()
@lavazza2 píše:
Každopádně myslíte si, že ten její „obrázek“ na mě může pramenit ze závisti? I když jsem totiž tímhle na ni uhodila asi 2× při hádce tak se mi vysmála, že mi nemá co závidět
Závidět ti může, ale nikdy to přiznat nemusí. U nás se rodiče snažili, aby ke mě a k bráchovi přistupovali stejně, ale my jsme stejně záviděli jeden druhému
. Řekli jsme si to až jsme byli dospěli.
Jinak sestře bych na rovinu řekla, že od nyní ji už nepomáhám, že mě nebaví být neustále ta „zlá“ a proto jakoukoliv pomoc ukončuji. Výplatu ať si nechává posílat kam chce, ale na můj účet už ne a upozornila bych ji, že ani v práci se za ni přimlouvat nebudu, že jsem ji pomohla k místu, ale jestli ho ztratí, je to její věc.
Myslím si, že tvoje sestra neumí vzít zodpovědnost do svých rukou, nechce nebo neumí dospět. Je to velmi těžký krok, ale asi bude nutný, držím ti palce ![]()
Já bych se tedy s takovou sestrou moc nemazal. : ) Jestli jako argument vytahuje své dítě, nejspíš se cítí méněcenná a se sebou nespokojená.
..
Příspěvek upraven 15.11.17 v 10:30