Problémy se sestrou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
30.10.17 16:06

Jsi hloupa. Neres ji jestli ti zavidi ci ne. Res sama sebe, proc si tohle delas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.10.17 16:20
@lavazza2 píše:
Ahoj lidi.
Chtěla bych znát názor nebo poprosit o radu jak si poradit v dané situaci.

Mám už fakt docela nervy na moje mladší sestru (já 23, jí je 22 let).
Odmalička byla nejmladší dítě ze 3 sourozenců a s bráchou (28 let, syn otčíma kterého si přivedl taky z předchozího vztahy s bývalou) byli tatínkovi mamánci, takže cokoliv chtěli ti dva tak bylo upřednosťnováno. Navíc já byla mamčina první dítě z předchozího vztahu, tudíž otčím a současně otec mé sestry a bratra mi to taky dával celé dětství docela vyžrat a neustále připomínal že já jeho dcera nikdy nebudu). Každopádně já se i kvůli tomu snažila být nejhodnější, nejpořádnější, snažila sem se dobře učit, doma pomáhat atd narozdíl od dvou sourozenců. Sestra nedodělala ani jednu ze 2 sš páč se nechala zbouchnout v 17ti a bratr má jen gympl a prodává sezoně ovoce.
Situace je teď taková, že už 3 roky makám ve firmě, daří se mi, se šéfem jsme jedna ruka, mám supr hodného a pracovitého přítele se kterým spolu bydlíme taky 3 roky (děti zatím ne dokud nebudem bydlet ve větším a nenašetříme více peněz) a i můj nevlastní otec se už se mnou před lety usmířil a omluvil, s tím je na mě hrdý víc, než na svoje vlastní děti (brácha k nim jezdí jen na Vánoce) a ségra taky jen občas.
Jenže já sem u ní ta, co je namyšlená, protože jsme víc připenězích (její přítel hraje automaty a chlastá) a já si kupuju drahé oblečení atd., nedejbože pokud nesdílím stejný názor tak jsem ta nejhorší a hned se začne hádat a to tu raději tu sprostou mluvu ani nezmiňuju - to raději ustoupím než e hádat s blbcem (jelikož ona má za to, že když má dítě, tak prostě musí být víc „dospělá“ a zkušená), nesnese názory ostatních a nejvíc mě štve ten její nevděk. Chtěla dohodit práci, když jsem ji nabídla místo u nás ve firmě, nejdřív ohrnovala nos že to je pod její úroveň, pak stejně nakonec o ni prosila a já šéfa ukecala. Teď do práce chodí fakt čím dál míň jelikož je malá snad 4× do měsíce nemocná, práce ji nebaví (i když má zkrácený úvazek a šéf jí hodněkrát vyjde kvůli dítěti vstříc). Navíc její výplata chodí na můj účet, protože ona si ho nemůže kvůli dluhům udělat a ještě má milion důvodů proč jí já tu výplatu musím občas přivést. Před rokem jsme jim půjčili 18 tisíc, když ten její nechodil kvůli chlastu do práce a neměli peníze ani na nájem (to splatili ale těch keců kolem toho) a já za ni splácela 2× exekuce (cca 13 tisíc) za paušál co jsem ji kdysi vzala na moje RČ ale dodneška mi na to dala jen 400Kč (prej je pořád blbá doba a ona má dítě co potčebuje víc věcí, což dle ní já nechápu, protože ho nemám). Prostě už nevím co mám dělat. Je to moje rodina, ale to jak se chová mi už fakt leze krkem. Přítel tvrdí že jsem o dost chytřejší než ona ale prostě si nechávám na*rat na hlavu od ní.

Pardon za román.

Příspěvek upraven 30.10.17 v 15:16

Dala bych max na přilepšenou něco neteři, ale je bych nesponzorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
30.10.17 16:32
@jenny.fields píše:
Jsi hloupa. Neres ji jestli ti zavidi ci ne. Res sama sebe, proc si tohle delas.

Mě je to ve výsledku jedno akorát se snažím najít příčinu, proč se chová hnusně, byť se jí snažím pomoct.

Jinak děkuju za názor :D Upřímně řečeno, to že mi nekdo v téhle věci řekne narovinu svůj názor mi alespon pomůže rozhoupat se v něčem a umět říkat ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.10.17 17:39

Sestra ti závidí. Ale řekla bych, že nejen tobě, ale každému. Dle popisu je to ten typ co za nic nemůže. Je to oběť v každé situaci, ale sama neudělá nic co by její situaci zlepšilo. Řekla bych jí, že výplatu si na můj účet už posílat nebude. Sama bych ti vyřídila s účetní. Šéfovi bych řekla, aby se k sestře choval stejně jako k ostatním. A kvůli mě jí v práci držet nemusí.
A připravila bych se, že bude v rodině asi dusno. Ale stála bych si za svým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
30.10.17 19:15

Sestře už nepomáhej, to je typ člověka, co by nejraději, aby za něj druh všechno vyřešil. Závidí ti, závidí všem, jelikož ona nic nedokázala.
Nejvíc líto je mi té 4leté holčičky.

• Citovat
  • Upravit
1014
30.10.17 19:31

S poslední větou souhlasím - přítel má pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.17 20:11

Mám doma to samé, není to tak neobvyklé. Tvoje sestra je vysmátá, nic nedělá a má ze všeho srandu. Proč by něco dělala, když ty se postaráš a peníze seženeš.

Mimochodem, ano, jsi šikovná. Ale je ti 23let, ještě se toho muže spoustu semlít. Můžeš přijít o práci (už jen to, jak se přimlouváš za sestru). O peníze můžeš přijít taky, když sestra má dluhy a její výplata chodí k tobě na učet. Trochu pokory by ti neuškodilo.

Sestra je nešťastná, pak tě očůrá a je jí líp. Tohle není sestrská láska ani z jedné strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
31.10.17 00:49
@lavazza2 píše:
Ahoj lidi.
Chtěla bych znát názor nebo poprosit o radu jak si poradit v dané situaci.

Mám už fakt docela nervy na moje mladší sestru (já 23, jí je 22 let).
Odmalička byla nejmladší dítě ze 3 sourozenců a s bráchou (28 let, syn otčíma kterého si přivedl taky z předchozího vztahy s bývalou) byli tatínkovi mamánci, takže cokoliv chtěli ti dva tak bylo upřednosťnováno. Navíc já byla mamčina první dítě z předchozího vztahu, tudíž otčím a současně otec mé sestry a bratra mi to taky dával celé dětství docela vyžrat a neustále připomínal že já jeho dcera nikdy nebudu). Každopádně já se i kvůli tomu snažila být nejhodnější, nejpořádnější, snažila sem se dobře učit, doma pomáhat atd narozdíl od dvou sourozenců. Sestra nedodělala ani jednu ze 2 sš páč se nechala zbouchnout v 17ti a bratr má jen gympl a prodává sezoně ovoce.
Situace je teď taková, že už 3 roky makám ve firmě, daří se mi, se šéfem jsme jedna ruka, mám supr hodného a pracovitého přítele se kterým spolu bydlíme taky 3 roky (děti zatím ne dokud nebudem bydlet ve větším a nenašetříme více peněz) a i můj nevlastní otec se už se mnou před lety usmířil a omluvil, s tím je na mě hrdý víc, než na svoje vlastní děti (brácha k nim jezdí jen na Vánoce) a ségra taky jen občas.
Jenže já sem u ní ta, co je namyšlená, protože jsme víc připenězích (její přítel hraje automaty a chlastá) a já si kupuju drahé oblečení atd., nedejbože pokud nesdílím stejný názor tak jsem ta nejhorší a hned se začne hádat a to tu raději tu sprostou mluvu ani nezmiňuju - to raději ustoupím než e hádat s blbcem (jelikož ona má za to, že když má dítě, tak prostě musí být víc „dospělá“ a zkušená), nesnese názory ostatních a nejvíc mě štve ten její nevděk. Chtěla dohodit práci, když jsem ji nabídla místo u nás ve firmě, nejdřív ohrnovala nos že to je pod její úroveň, pak stejně nakonec o ni prosila a já šéfa ukecala. Teď do práce chodí fakt čím dál míň jelikož je malá snad 4× do měsíce nemocná, práce ji nebaví (i když má zkrácený úvazek a šéf jí hodněkrát vyjde kvůli dítěti vstříc). Navíc její výplata chodí na můj účet, protože ona si ho nemůže kvůli dluhům udělat a ještě má milion důvodů proč jí já tu výplatu musím občas přivést. Před rokem jsme jim půjčili 18 tisíc, když ten její nechodil kvůli chlastu do práce a neměli peníze ani na nájem (to splatili ale těch keců kolem toho) a já za ni splácela 2× exekuce (cca 13 tisíc) za paušál co jsem ji kdysi vzala na moje RČ ale dodneška mi na to dala jen 400Kč (prej je pořád blbá doba a ona má dítě co potčebuje víc věcí, což dle ní já nechápu, protože ho nemám). Prostě už nevím co mám dělat. Je to moje rodina, ale to jak se chová mi už fakt leze krkem. Přítel tvrdí že jsem o dost chytřejší než ona ale prostě si nechávám na*rat na hlavu od ní.

Pardon za román.

Příspěvek upraven 30.10.17 v 15:16

Byla chyba si ji natahat do firmy. A přítel má pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
31.10.17 08:58

@lavazza2 na Tvém příběhu se mi líbí, jak se karta obrátila. V dětství na nic a teď to máš super a sestra je v loji.
Upřímně řečeno já bych se s ní vůbec nemazlila a nechala jí v tom vymáchat obličej. Děvče bylo zvyklé že za ní kdokoliv cokoliv řešil a myslí si že to bude neustále. Využívá Tě dokonale. Rozhodně bych jí finančně odstřihla. Žádná výplata na svůj účet ( ať si svou výchovu dokonalé dcerky vyžere její tatínek). Žádné půjčky, prostě má rodinu ať se stará.
A proč se chová hnusně? Protože Ti závidí, a to fest. I když je to rodina, není Tvá pomoc povinná, kór když Tě vysává a jen využívá jelikož je to pako co se neumí postavit na vlastní nohy, když je rozmazlená. Od takových upírů ruce pryč a kontakt na minimum. Rodina nerodina. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
31.10.17 09:47

@Malina7 @nostress @Procházející @Netopirek @M-Kytka @Russet

Díky za názory. Upřímně jsem si předtím myslela, než jsem to řešila s přítelem nebo založila tuhle diskuzi, že od toho rodina je, aby si pomáhala, jelikož je to (a pardon za ten obrat) její povinnost, a kdo nepomůže, tak se vlastně obrací k rodině zády a je sobec. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
31.10.17 20:10

Když jí to dovolíš bude tě využívat klidně celý život :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová