Tchyně, tchán, děti

Anonymní
22.10.17 12:49

Tchyně, tchán, deti

Mám problém s tchyni a tchanem. Udělali mi toho už dost, ale dlouho jsem to v sobě potlačovala. Nadavaji mi, navádí proti mne neustále manžela (hlavně tchyne), pomlouvají a vykládají lži kdekoliv… Ani nevím, čím to vzniklo. Vždy jsem se snažila k nim chovat slušně, vycházela jsem vstříc. Dlouho jsem na sebe nechala i sprostě řvát. Teď už ale ne! Braním se, nenechám si to líbit. Reknu jim do očí, co si myslím, pokud mě pustí ke slovu. Jenze to jsem si dovolila opravdu moc. Oni jsou totiz dokonalí. Situace se mi nelíbí, ale prostě už přetekl pohár. Nechci zde vůbec uvádět podrobnosti. Jednak je toho opravdu hodně a nechci na to ani myslet. Není to ale tak, že bych byla proti tchyni neprávem zaujata. Kdysi jsem je pozvala i na dovolenou. Zvala jsem ji na výlet, jezdila jsem tam často. Tchyně se léčila ze závislosti. Všichni tvrdí, jak nemá žádný problém, ale občas ten problém prostě má. Když se mi narodil syn, tak se vztahy dost zhoršily. Syn byl nemocný a oni to v podstatě házeli na mě, že za to můžu já, že to přeháním, vše jsem dělala špatně. Byli jsme i v nemocnici a dlouho jsme to řešili. Nakonec se nějaké zdravotni problémy vyřešily, ale s něčím stále bojujeme. Není to ale už nic vážného. Mladší dítě mám roční, stále kojené. Nevycházime spolu, nevidame se, ale oni chtějí vidět vnoučata a já prostě trpím. Starší dítě k nim posílám. Mladší ještě moc ne. Dokud nejsou děti doma, tak trpím. Vím, že absolutně budou ignorovat, co jsem řekla, co řekla doktorka, že starsi může a nemůže. Dále nevím, co mu budou povídat. Manžela už taky docela zpracovali, takže začínáme mít problém doma. Co mám dělat? Vím, že na vnoucata mají právo, ale přijde mi, že tím, co udělali a dělají, tak nějak z mého pohledu to právo ztraceji. Už jen tím, jak se chovají k matce děti. Vím, že tu není popsané nic tak strašného, ale v podstatě se za to i dost stydím. I když mám pocit, že spíš by se měli stydět oni.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
22.10.17 12:51

A co na to říká tvůj muž?
Synovi se tam líbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
22.10.17 12:56

A to se tě manžel nezastane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.17 12:57

@Bábrdl Jsou mistři pretvarek. K dětem se chovají hezky. I když některé věci se mi nelíbí. Hlavně to, že ignorují to, co dle doktorky nemůže. Synovi se tam zatím líbí. No a manžel je čím dál tím víc proti mne. Je to jednodušší. Napr. mi vadí, že se dětem málo venuje. No a jeho rodiče mu neustále vykládají, jak je úžasný otec, co všechno dělá pro rodinu. Nikdy ale nestráví celý den s dětma, i když může. Na většinu jsem sama.

• Citovat
  • Upravit
75
22.10.17 12:58

Asi bych to všechno probrala s manželem :) Přeci jenom, ty bys v něm měla mít tu oporu, měl by se tě zastat, i když jsou to jeho rodiče. Pokud mu na tobě něco vadí, má to říct na rovinu, a ne to skrývat za názory svých rodičů. A když ani to nepomůže, tak bych ty návštěvy dětí u nich omezila. Chápu, mají právo vidět vnoučata, ale musí respektovat i tebe, jsou to i tvoje děti, nejen manžela. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.17 12:59

@Ketris Naposledy se me sice zastal, jestli se to tak dá říct. Jenže pak stejně celou vinu hodil na mě. A myslím, že pak stejně tchyni řekl, že já jsem ta špatná.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
22.10.17 13:02

Pokud by nerespektovali zdravotni narizeni, syna bych tam nedavala. Jsou hranice. Deti vidat muzou, u vas doma treba.

S muzem byste si meli promluvit, mel by ti byt oporou, snad to neni mamanek, ale dospeli muz a otec od rodiny

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.17 13:03

@Natuls Oni mě nerespektovali nikdy. Chovali se ke mně ze začátku hezky, ale já netušila, jací jsou ve skutečnosti. No a teď už ani já nemám chuť je respektovat. Proč? Za co? Už to nejde napravit. Já jim to už nikdy nedokážu odpustit a oni si myslí, že jsou v právu, že se ke mne chovají tak, jak si zasloužím. Už jsem i uvažovala o rozvodu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.10.17 13:07

@Verun83 Je to mamanek. Bohužel. Nařízení nerespektuje ani on. Doma je nechci, už ne. Není to tu velké a já teď nemám chuť je vidět, natož poslouchat jejich řeči, i když se baví jen s dětma. Je fakt, že bych je měla pod kontrolou, ale zase by se to mohlo změnit v hádku. To u nich člověk nikdy neví.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
22.10.17 13:10
@Anonymní píše:
@Verun83 Je to mamanek. Bohužel. Nařízení nerespektuje ani on. Doma je nechci, už ne. Není to tu velké a já teď nemám chuť je vidět, natož poslouchat jejich řeči, i když se baví jen s dětma. Je fakt, že bych je měla pod kontrolou, ale zase by se to mohlo změnit v hádku. To u nich člověk nikdy neví.

Jak nerespektuje? Tady to chce radikalni zmenu, nastaveni hranic, podminek. Neco s tim musis udelat.

• Citovat
  • Upravit
26270
22.10.17 13:12

Sorry, ale to jak píšeš, mi přijde, že všichni jsou ti špatní - jen ty ne…oni tě nerespektovali nikdy, mistři přetvářek, manžel je mamánek…tak proč jsi s někým takovým zakládala rodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
22.10.17 13:13
@Anonymní píše:
@Verun83 Je to mamanek. Bohužel. Nařízení nerespektuje ani on. Doma je nechci, už ne. Není to tu velké a já teď nemám chuť je vidět, natož poslouchat jejich řeči, i když se baví jen s dětma. Je fakt, že bych je měla pod kontrolou, ale zase by se to mohlo změnit v hádku. To u nich člověk nikdy neví.

A není tak náhodou tvoje doma i doma tvého manžela???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.17 13:16

@Verun83 Nevím co. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
794
22.10.17 13:19

Blba je zenska, ktera vnoucata babicce upira jen tak z rozmaru.Ale tohle jsou padne duvody je tam neposilat. I kdyz to treba technicky neni jednoduche. Zalezi, jak blizko bydlite.Nebo jestli je tam treba muz bere s sebou, kdyz za nimi jede.Ja si od tchyne taky necham leccos libit. Delam, ze nektere veci nevidim.Ale s detmi vychazi moc dobre a oni ji maji radi. Bydli vedle nas a oni si tam uz i sami dojdou, tak se pripadne dost tezko zakazuje, aby tam sly :(
Pokud vis, ze je babicja stve proti tobe a nedodrzuje dulezite veci, ktere se tykaji zdravi, tak nemej blby pocit, ze ji tam deti nebudes posilat. A bylo by fajn, aby ani manzelovi nehucela diru do hlavy…ale to se lehko radi a hur udela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.17 13:25

@Malaga Ano, udělala jsem chybu. Je to mamanek a já to přehlédla. Nepripadalo mi to tak. Nejsem dokonalá, mám spoustu chyb. Uvědomuji si je a snažím se s tím něco dělat. Neumím tak vařit, jak si představuji, neuklízím dostatečně, špatně se starám o děti… Samozřejmě, že je to domov i mého manžela, ale běhám tady kolem nich já a poslouchám já, co musím, nesmím a co všechno dělam špatně. Naposledy tu na mě tchyně rvala před detma. Nerespektovali mě, ale já si to neuvědomovala. Vlastně nebyly žádné větší problémy. Pokud nějaký problém byl, tak jsem byla schovivava a myslela jsem si, že nikdy s nikým nemůžu ve všem stoprocentně souhlasit. Všechno se dost projevilo po prvním dítěti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová