Manželova matka mě nesnáší, mám se o ni starat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.10.17 17:41

Jsem zlý sobec?

Zdravím. Spíše se potřebuji hlavně vypovídat. S manželem jsme spolu několik let a máme batole :srdce: manželova matka mě nikdy neměla ráda, za zády mě neustále pomlouvala, šířila o mě hrozné lži, které mě i dost poškodily. Pošpinila mě i před mým otcem, se kterým nemám nejlepší vztah. Naše dítě odkopává s tím, že nemá čas a hlavně si musí brát manželovo první, dělala strašné rozdíly. Udělala nám hodně problémů a nehezky vyhrožovala, že nám udělá problémy. Ještě před měsícem mě před jednou známou titulovala vulgárním názvem pro pohlavní orgán a že mě nenávidí a několikrát mi řekla, že zlatá její první snacha, že to byla nevěsta a ne ten hnus co má teď a kdyby jsme se rozváděli tak ani slzicku by neupustila. Přitom jsem nebyla příčinou rozvodu a k ní se chovala vždy slušně. A co mám teď za problém. Vážně onemocněla. A manžel se nabídl, že se s jeho sourozencem budou o starání o ní střídat. Takže jakmile bude po léčbě po které tu péči bude potřebovat tak bude u švagrů. Jenže oba chodí ani směny a mají malé dítě a jelikož bohužel s touto diagnózou jsem se již setkala budou mít tedy pořádný zápřah a počítají i s tím, že se postará i manžel. Ano ať se samozřejmě postará je to jeho máma, ale já se o ní prostě po tom všem starat nechci. Moc mi ublížila a prostě se přes to nemůžu přenést, bylo toho až moc zlého. Manželovi jsem řekla, že klidně vypomůžu s tím zajít s ní k lékaři, nakoupit jí, uvařit, dojít jí pro léky, ale celodenní péči ne. Navíc máme malý byt, malé dítě, manžel chodí do práce a já si hledám brigádu, protože moc peněz nemáme. A dneska jak se o tom zmínil, že se budou střídat tak mu říkám jasný, je to tvoje máma samozřejmě se o ní co nejvíce postarej, ale kdo s ní bude těch 10 hodin co jsi v práci? A vztavas na ranní a takto nemocný člověk potřebuje péči i v noci. Řekl mi, že mě chápe, ale bojím se, že až na to dojde tak prostě se otevřou dveře, tchyně mi bude stát v chodbě a manžel praskne do bot a půjde do práce. Jsem zlý sobec když se o ní po tom všem jak mi ublížila starat nechci? Mám výčitky vůči manžela, ale prostě toho zlého bylo moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8280
15.10.17 17:53
@Anonymní píše: Jsem zlý sobec když se o ní po tom všem jak mi ublížila starat nechci? Mám výčitky vůči manžela, ale prostě toho zlého bylo moc.

bud v klidu, nejsi, je to moralni povinost deti, jsou dva sourozenci, at se staraji,
nemichej se jim do toho,
pro tebe z toho plyne jedina, rekl bych povinost,
tolerovat manzela a podprovat ho tim, ze mu umoznis zit doma v klidu, i kdyz nebude doma tak casto, jak by jsi chtela, to ano, ale jinak nemas naprosto zadnou povinost se do toho plest, ani faktickou ani moralni,
nemoralni by bylo, kdyby jsi mu v tom branila nebo delala nejake zbytecne problemy z tohoto duvodu,
ze ti ublizovala nebo i ublizuje, na to kasli, to vycichne samo,
bylo by skoda si nechat rozlozit vlastni rodinu kvuli tchyni, byt je chudacek nemocna,
jinak asi ji Buh potrestal za to, ze neni dobry clovek,
drzim palce
:kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
15.10.17 17:56

Lituju tě, přesně tohoto se taky bojím, že jednoho dne může nastat. Osobně se bojím, že bych neměla na to, jí ani chodit na nákup a pro léky, natož s ní být 10 hodin denně, protože ona na tebe stejně názor nezmění a budeš pro ní jen onuce. Určitě si nemyslím, že jsi zlý sobec, zlá byla ona, takhle holt sklízí. S manželem bych ještě jednou promluvila a snažila se nastolit hranice tvé péče o ní dřív, než to přijde. Manžel by měl pochopit, že ti jeho máma způsobila dost zlých věcí a že nehodláš strávit každou půlku dne tím, že jí budeš obskakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8280
15.10.17 18:03
@Paola21 píše: S manželem bych ještě jednou promluvila a snažila se nastolit hranice tvé péče o ní dřív, než to přijde. Manžel by měl pochopit, že ti jeho máma způsobila dost zlých věcí

presne tak,

navic je uplne jedno, zda byla ci nebyla tch zla, kdyby se do toho potopila, tak si rozlozi vlastni rodinu, o kterou se pak nebude starat nikdo, to je ted jeji role to zvladnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115454
15.10.17 18:28

A nebylo by pro všechny lepší zaplatit jí přes den pečovatelku? Mám dojem, že v odůvodněných případech to platí pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
15.10.17 18:33

Těžko říct, proč tě nemá tak v lásce… Není lepší za ní zajít a zeptat se: Nezakopem válečnou sekeru? Odnáší to přece i její vnoučata, tvoje dítě. Zkusit to můžeš, když tě pošle někam, tak bych se na ni zvysoka vykašlala a manžel to holt musí pochopit. Deset hodin denně je dost, ty se máš starat o svoje dítě a ne ještě o protivnou tchýni. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
15.10.17 18:36
@aiwwa píše:
A nebylo by pro všechny lepší zaplatit jí přes den pečovatelku? Mám dojem, že v odůvodněných případech to platí pojišťovna.

S tím taky souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.10.17 18:43

Chápu, že jí nemusíš, ale vlastně stavíš manžela do náročné pozice…jeho dvě nejbližší ženy (matka a manželka) se nesnesou…
Pro něj to bude velmi náročné období a určitě to váš vztah poznamená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8280
15.10.17 18:48
@Malaga píše: Chápu, že jí nemusíš, ale vlastně stavíš manžela do náročné pozice…jeho dvě nejbližší ženy (matka a manželka) se nesnesou…
Pro něj to bude velmi náročné období a určitě to váš vztah poznamená…

prave proto jsem vyse doporucoval manzelce velkou toleranci a podporu manzela doma, pak to nemusi nic znamenat pro jejich vztah a rodinu, kdyz tak jen malo a prechodne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30369
15.10.17 18:48

Celkově je zvláštní, že jsi pro tchýni takovým trnem v oku. Proč? Ne, že by na tom záleželo, ale bezdůvodně tě přeci vulgárně netituluje - nebo se tak běžně k lidem chová? Je i s podivem, že to neřešil tvůj manžel už v době, kdy byla jeho matka zdravá. No teď to zřejmě bude mít za následek, že se o svou matku bude muset postarat bez tvé pomoci. Co mezi vámi je nelze posoudit, takže těžko říct, jestli jsi sobec nebo jestli máš právo neposkytnout pomoc blízké osobě v nouzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.17 18:49

Tu válečnou sekeru jsem se snažila zakopat několikrát. Bohužel… vždy to bylo po chvíli to samé. S tou pečovatelkou nevím. Ona sama bude mít nemocenskou stěží 6500 a navíc splácí exekuce a my na to to platit nemáme a švagři taky splácí hypo, auto atd…a pojišťovna takto nemocným platí velké kulové. Nedávno jsem to viděla na vlastní oči stejnou diagnózu i prognózu. Pojišťovna zaplatila akorát sestru jednou denně na podání léku a hygienu. Zbytek vše svépomocí a hlavně za své. Léky, zdravotní pomůcky to byly tisíce měsíčně a ještě péče 24h denně bez možnosti si v klidu zajít jen pro rohlíky bez vystřídání s jiným člověkem. Spánek v kuse možná dvě hodiny, protože bylo třeba neustále péče a podávat léky, měnit znečištěný oděv atd. Kdybych to na vlastní oči neviděla co tato nemoc s člověkem udělá tak bych to ani tak neřešila a jelikož to vím, tak prostě vím, že toto pro ní ochotná za to vše podstoupit nejsem. Jinak manžel má samozřejmě mou plnou podporu, ať se o ní stará co nejvíce a já ho vidím klidně hodinu týdně to mi vůbec nevadí.

• Citovat
  • Upravit
26270
15.10.17 18:50

A kdy tchýně bydlí? Ve svém bytě, domku nebo kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.17 18:52
@hanka.br. píše:
Celkově je zvláštní, že jsi pro tchýni takovým trnem v oku. Proč? Ne, že by na tom záleželo, ale bezdůvodně tě přeci vulgárně netituluje - nebo se tak běžně k lidem chová? Je i s podivem, že to neřešil tvůj manžel už v době, kdy byla jeho matka zdravá. No teď to zřejmě bude mít za následek, že se o svou matku bude muset postarat bez tvé pomoci. Co mezi vámi je nelze posoudit, takže těžko říct, jestli jsi sobec nebo jestli máš právo neposkytnout pomoc blízké osobě v nouzi.

Neusnesla rozvod syna s první ženou o který stejně požádala ona, protože měla jiný vztah a manžel si pak dovolil vzít mě a založit se mnou rodinu. Ale ano běžně se tak vyjadřovala i o jiných lidech co jí nepadli do oka. Ale to teď není podstatné a manžel to řešil několikrát kvůli tomu se proti ní postavil a hájil mě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.17 18:54
@Malaga píše:
A kdy tchýně bydlí? Ve svém bytě, domku nebo kde?

V pronájmu

• Citovat
  • Upravit
26270
15.10.17 18:56
@Anonymní píše:
V pronájmu

dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek