Manželova matka mě nesnáší, mám se o ni starat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
79704
16.10.17 15:42
@aiwwa píše:
A nebylo by pro všechny lepší zaplatit jí přes den pečovatelku? Mám dojem, že v odůvodněných případech to platí pojišťovna.

No ono by záleželo na diagnoze, a pochybuji, že by se to vztahovalo třeba na člověka, který je jen po nějaké léčbě třeba slabý. Nakonec příspěvek na péči se dává podle stupně postižení, o tom se tu diskutovalo mnohokrát, a fyzická slabost po léčbě či třea operaci tam tedy není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
16.10.17 20:11

Nestarala bych se o ni ani omylem. Mam velmi podobnou tchyni a pokud by ji manzel pres muj nesouhlas privezl domu, nehla bych prstem. Velmi rychle by ho takove napady presly nebo by musel dat vypoved a do prace bych sla ja (pokud bych byla na materske).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79704
17.10.17 10:16

A co takhle? moje máma těžce onemocněla a po léčbě se o ni musíme starat a pomáhat jí. tak jsme se domluvili sourozenci, že se budeme střídat v péči u sebe. Řekla jsem to manželovi a víte co? on je zásadně proti, že v žádném případě. Co mám dělat? Prý ji máme strčit na LDN.
Jak se vám to líbí? Udělali byste to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
17.10.17 12:41

A to ji budete co 14 dní stěhovat po sourozencích? Pokud je na tom tak zle, jak píšeš, nebude tento scénář dlouhodobě možný… kde bude potom natrvalo? Chtěla bych asi, aby nejprve vyřešili tohle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
17.10.17 12:47
@aleaa píše:
A to ji budete co 14 dní stěhovat po sourozencích? Pokud je na tom tak zle, jak píšeš, nebude tento scénář dlouhodobě možný… kde bude potom natrvalo? Chtěla bych asi, aby nejprve vyřešili tohle. :nevim:

to mi taky přijde divné.
edit: možná než by se pak tchyně cítila přehazovaná jako horký brambor, po tom, co vychovala dvě děti, tak se sama pošle do té LDN. Je to smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79704
17.10.17 13:08

A ještě se optám - co má za diagnozu, že ji odsuzujete k smrti a to poměrně rychlé a ošklivé? Ona i rakovina je poměrně léčitelná. Asi tak. Takže je možné i to, že se jedná skutečně jen o nějakou dobu, než se vzpamatuje po vyčerpávající léčbě. A k té LDN - jakpak by to bylo v tom mnou popisovaném příkladu? To by byl asi jiný cirkus, co? jak je chlap nelida. To je ten dvojí metr tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59340
17.10.17 13:10

@inkakřivák ono pak jde i o to kdo se o nemocnou osobu bude starat. Je super říct jak se o rodiče postarám a pak péči hodim na někoho jiného :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32032
17.10.17 13:12

@inkakřivák Nevím jestli přímo do LDN, snažila bych se asi o jinou možnost, pečovatelku a tak, ale domů ne, ani matku ani tchyni. To bys dala výpověď v práci? Máš pokoj navíc? Já teda ne. Mám doma děti, o který se musím postarat, i finančně, takže prostě nemůžu zůstat doma jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79704
17.10.17 13:23

Předpokládám, že se domluvili stylem - postaráme se o mámu na střídačku. A nějak se neřešilo konkrétně který z manželů. Nakonec já bych to tak asi brala - je přece jedno, jestli se o mámu stará syn nebo snacha. pro mne tedy ano.
A jo, my jsme měli pro maminku pokojíček, a manžel mi ji pomáhal přebalovat, protože ono než se vyřídí ten příspěvek, tak to jo trvá, není to tak jak si to představuje hodně lidí. No a navíc skutečně se tu nikde neuvádí, jak moc pomoci bude ta maminka potřebovat. Protože se píše - je po náročné léčbě. Nikde se neuvádí, že je nepohyblivá nebo něco podobného. Takže mi rady typu LDN přijdou nesmyslné. A pokud by pak byla maminka v terminálním stádiu, tak to neřeší LDN, ale klasicky nemocnice.
Prostě ze zakládajícího příspěvku mám pocit, že vzhledem k předcházejícím vztahům ji tam zakladatelka jednoduše nechce, i kdyby se jednalo o dva týdny, kdy musí tchyně odpočívat. Třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32032
17.10.17 13:30

@inkakřivák Tak já bych si svojí tchyni po tom jak se ke mně chovala, nevzala ani na den. Takže se jí nedivím, že jí nechce. Navíc je to tady tak, že manžel se dohodl se sourozenci, že ona je doma, tak co. to už tady nedávno taky proběhlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79704
17.10.17 13:49

@Monchichik A kdyby na tom manžel trval? Že bude u vás a on se o ni bude starat?
Bohužel jste v manželství dva a rozhodujete oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
17.10.17 13:59
@inkakřivák píše:
A co takhle? moje máma těžce onemocněla a po léčbě se o ni musíme starat a pomáhat jí. tak jsme se domluvili sourozenci, že se budeme střídat v péči u sebe. Řekla jsem to manželovi a víte co? on je zásadně proti, že v žádném případě. Co mám dělat? Prý ji máme strčit na LDN.
Jak se vám to líbí? Udělali byste to?

Vidím tam velký rozdíl. Já se domluvím se sourozenci, že se o ní budeme střídat. Takže si jí vezmu domů a nebudu, bez předchozí domluvy, po manželovi vyžadovat, aby se o ní xy hodin denně staral on, protože přece souhlasil s tím, že si jí vezmeme domů a JÁ se budu starat. Jo, bylo by mi líto, kdybych se domlouvala přímo s manželem, že se o ní my postaráme a on strikně řekl, že se starat nebude, ale jsou okolnosti, kdy bych (sice nerada), musela uznat, že má pádný argument. A jako takový mi třeba přijde starání se o batole :nevim:
Byla jsem v podobné situaci a ač na mě tchýně nebyla tak zlá jako na zakladatelku, byla jsem ochotná pomoci s čímkoli, ale celodenní péči v jejím stavu prostě ne. Jinak ano, je jedno, jestli se stará snacha/dcera nebo zeď/syn, ale je důležité, aby to bylo jeho svobodné rozhodnutí, v manželství rozhodují oba, ale společně.

Jinak mi přijde, že si to manžel představuje jak Hurvínek válku, starat se o takhle nemocného člověka a k tomu normálně chodit do práce je bláhovost :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
17.10.17 14:04

@inkakřivák k me tchyni mam vztah podobny jako Monchichik a reknu jak bych odpovedela ja: klidne se starej, ale nijak to nezasahne do chodu a zivota nasi rodiny. Takze musi mit zvlastni pokoj, manzel si zabezpeci vypomoc na dobu kdy bude v praci, budeme s detmi mimo na vyletech atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 14:50

Nemoc někoho z rodiny s tím vztahem může zacloumat, nehledě na řešení :? Znám pár, kdy se, ne úplně dobře přijatá, snacha starala doma svou tchýni až do konce. Neměla za to nic (ač na tom byla ta tchýně hodně špatně, nedostala kromě důchodu nic navíc). Švagrové a švagr jí byli moc vděční a snažili se pomoci tak, jak bylo v jejich silách, ale od svého manžela se nikdy díků nedočkala. Naopak jí velmi často vyčítal, že jaktože není udělané to a to, když se celý den válí doma :zed: A vyčítal jí každou JEHO utracenou korunu (když ona přece v tu dobu nevydělala nic).
Můj muž se se svým sourozencem o jednoho rodiče staral (byl přesně ve stavu, který popisuješ :( ), nicméně tam bylo jasné, že to nebude dlouhodobé. Druhý jejich rodič teď potřebuje taky celodenní péči, i když na tom není tak špatně, ale zatím je na LDN, protože nikdo si teď nemůže dovolit být xy měsíců/let doma (hypotéky, různé závazky). Vlastně jeden člověk by mohl, já. Ale mám doma dvě malé večně nemocné děti a opravdu si neumím představit ještě péči o ležáka…
Anomyn A.

• Citovat
  • Upravit
79704
17.10.17 14:50

@Fikta Tady nikdo neví, co vlastně té tchyni je, a řeší se tu, jako by potřebovala prostě celodenní opateru. A zakladatelka to neupřesní, takže je zbytečné se o tom přít. Prostě nikdo nic přesně nebí, krom toho, že ji doma nechce a že ji tchyně pomlouvala.
@MarcelaN Takže bys nebyla ochotna za žádných okolností partnerovi v té péči pomoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová