Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takto to dopadá, když někdo nemyslí na zadní vrátka.
Příspěvek upraven 28.03.19 v 00:16
@Ellusa No tak to já bych jim klidně řekla, že sem ne a hotovo. Nenechala bych si jí nacpat prostě domů ani omylem a pod žádnou záminkou. A vím, o čem mluvím, moje tchyně se o mě vyjadřovala úplně stejně, akorát já jsem to měla s přídavkem " blonďatá ". A potom, co nám všechno navyváděla, jí klidně můžou vyložit kde chtějí, ale mně přes práh nepřekročí. Naštěstí jsme v tom s manželem zajedno. A nehodlám vyběhávat ani pečovatelky ani nic jinýho, až k tomu třeba jednou dojde.
Nedivim se ti a nestarala bych se, pokud se k tobe takhle chova.
@Pesimistaa Hezky napsáno. Člověk může mít horu příbuzných, když se k nim bude ale chovat jako „hovado“, tak zůstane stejně sám. Osobně nepovažuju tchyni za osobu blízkou, to by si musela nějak zasloužit a né jenom tak, že jí „vyvdám“.
@Ellusa No ale já teda žádnou možnost nevidím, protože píše, že nemají peníze, takže placení nějaké pečovatelky atd odpadá. Na to, aby si jí vzala domů, i kdyby chtěla, nemají místo, mají malý byt a zakladatelka shání brigádu. Tak podle mě každá rada drahá.
@Ellusa píše:
@Monchichik To je sice fajn, já bych to udělala stejně, jenže zakladatelka má obavy, že to u nich takto probíhat nebude, a napsala sem, co má dělat. Možnosti jsou, že si buď prosadí své NE, ale to by sem asi nepsala, kdyby si tím byla jistá - nebo jí pomoct možnostmi, jak z toho ven. Sobec, pokud se k ní chovala tchyně tak, jak píše, není, já osobně si myslím, že by nebyla, i kdyby se k ní tchyně chovala slušně, protože postarat se o nemohoucího, navíc ještě s batoletem doma, je hrozný záhul, viz i ta diskuze zde nedávno, takže bych jí to, že si na to netroufá, nevyčítala ani v případě, že by měla s tchyní vztahy dobré. Natož v případě špatných. Ale pokud jí reálně hrozí, že by ji mohla mít na starosti, tak bych hodně hledala cesty, kam tchyni umístit, aby byl manžel v klidu a mé nervy též.
Přesně. Nedělala bych to primárně kvůli tchýni, ale s ohledem na manžela, a na sebe. Pokud by on byl dlouhodobě zatěžován po práci ještě péčí o matku, pak by trpěla tím zákonitě rodina zakladatelky, takže bych se raději v případě nutnosti sama poohlídla, jaké možnosti umístění jeho matky se v případě potřeby nabízejí.
@Ellusa LDN opravdu 3 měsíce a funguje tam sociální pracovník, který to vyřídí sám. A z LDN nikoho nevyhodí na ulici, přesuny do domovů a hospiců fungují celkem dobře.
@Anonymní píše:
@Ellusa LDN opravdu 3 měsíce a funguje tam sociální pracovník, který to vyřídí sám. A z LDN nikoho nevyhodí na ulici, přesuny do domovů a hospiců fungují celkem dobře.
Tu LDN by bylo dobré domluvit si už v nemocnici, jestli to tak ještě funguje?
A pak by měla přednost i do peč. domu?
@Ellusa Taky je otázka, jestli je k tomu tchyně svolná nebo chce být jen na střídačku u dětí
.
@free333 To nevím přesně, tchyně do LDN šla z interny. A ano, z nemocnice ji nevyhodí na ulici, pokud pacient řekne, že nemá kam jít a vyřizuje se jiné zařízení. Od toho tam chodí ta sociální.
Těžká situace, hlavně jak to bude vypadat, nemocenská nízká, jestli ještě platí exekuce tak asi bokem našetřeno nemá a těžko bude mít na placení bytu. Takže hodně záleží jak na tom je a jestli časem bude ok nebo ne. |Sourozenci at si sednou jak se to bude řešit a Ty si k tomu řekni své. Hlavně nepřistupuj že bude u Vás, pak by veškerá péče totiž byla na Tobě. A pokud finančně ani jeden sourozenec na tom neni super tak se to nějak bude muset řešit
Ona péče o nemohoucího je fakt náročná, často celodenní ![]()
@Anonymní píše:
@free333 To nevím přesně, tchyně do LDN šla z interny. A ano, z nemocnice ji nevyhodí na ulici, pokud pacient řekne, že nemá kam jít a vyřizuje se jiné zařízení. Od toho tam chodí ta sociální.
To by asi bylo pro zakl. řešení, chtělo by se na tom domluvit už ted s manželem a jeho bratrem…
@Ellusa No ani já jí nezávidím. A doufám, že chlap stojí při ní.
@Ellusa píše:
To si nemyslím, že by měla přednost automaticky, záleží na tom domově, jak se k tomu postaví, jejich ochotě, jestli vůbec mají volné místo… my čekali přes rok.
Kamarád sehnal pro maminku místo nějak do půl roku, měli štěstí, taky šla hned z LDN, nemohla by být přes den sama doma.
Ale určitě záleží, jak kde… ![]()
Zakladatelko, tchýně byla zlá a zlí lidé to mají v životě těžké i v tom ohledu že když potřebují pomoc tak jim pomoci nikdo nechce. Bohužel s tím měla tchýně počítat a to že teď nemůže být u Vás je její chyba a její problém který si sama vytvořila, takže smůla pro ni. Nemoc může potkat každého a člověk s tím musí počítat a hlavně v pozdějším věku, tchýně je svéprávná a pokud se chová jak zákeřná mrcha tak musí vědět že se na ni lidi vykašlou. Čili dobře jí tak, ty v žádném případě neustupuj a domů si ji neber, obětovala by ses pro někoho kdo tě nesnáší, k čemu by to bylo?
Ať si sama zažádá o hospic, že má dluhy a nemá peníze taky není Vás problém, nemáte povinnost ji tahat ze sra_ek které si sama nadělala.
Karma je totiž zdarma, tvoje tchýně je toho typickým příkladem.