Manželova matka mě nesnáší, mám se o ni starat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1054
15.10.17 18:57

No ono by ses jí nemohla ani věnovat na plno s malým dítětem, v něčem bych byla nápomocná, ale bez ošetřovatelky se asi neobejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
15.10.17 19:00
@Anonymní píše:
Neusnesla rozvod syna s první ženou o který stejně požádala ona, protože měla jiný vztah a manžel si pak dovolil vzít mě a založit se mnou rodinu. Ale ano běžně se tak vyjadřovala i o jiných lidech co jí nepadli do oka. Ale to teď není podstatné a manžel to řešil několikrát kvůli tomu se proti ní postavil a hájil mě

Viděla bych to opravdu tak, že se budete muset všichni uskromnit a zaplatit celodenní sestru pečovatelku anebo z charity.
Stejně tak bude dokupování léků, plen, jednorázových prostěradel atd. atd., nevím co všechno dnes hradí pojištovna a v jakém množství…
Nebude to vůbec jednoduché…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30374
15.10.17 19:01
@Anonymní píše:
Neusnesla rozvod syna s první ženou o který stejně požádala ona, protože měla jiný vztah a manžel si pak dovolil vzít mě a založit se mnou rodinu. Ale ano běžně se tak vyjadřovala i o jiných lidech co jí nepadli do oka. Ale to teď není podstatné a manžel to řešil několikrát kvůli tomu se proti ní postavil a hájil mě

Co člověk zaseje, to si taky sklidí. Asi bych se nedokázala dlouhodobě starat o někoho, kdo mi systematicky ubližoval a když bych věděla, že je moje svědomí čisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8282
15.10.17 19:03
@hanka.br. píše: jestli máš právo neposkytnout pomoc blízké osobě v nouzi.

tchyne neni blizkou osobou,
tchyne si tu „blizkou osobu“ musi zaslouzit,
pak se ji teprve muze stat a mit z tho take vyhody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32033
15.10.17 19:05

Manžel se nabídl, tak ať se stará. Nechala bych ho, ať se ale o ní stará u ní doma, k sobě do bytu bych jí nastěhovat nenechala. A obdivuju tě, že si ochotná s ní jít k doktorovi, vařit jí a tak, protože to já bych po tom co o tobě říkala, fakt neudělala. Nemůže čekat, že o tobě bude říkat, že si bůhví co a pak za to očekávat pomoc při nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30374
15.10.17 19:08
@Pesimistaa píše:
tchyne neni blizkou osobou,
tchyne si tu „blizkou osobu“ musi zaslouzit,
pak se ji teprve muze stat a mit z tho take vyhody

Já myslím, že je. Manželova v podstatě nejbližší a nejdůležitější osoba se stává i mou, jsme rodina. Lidi by neměli zapomínat na to, že se vždycky může stát, že budou od své rodiny potřebovat pomoc. V tomhle případě na to paní tchýně moc nemyslela, zřejmě na to doplatí. Nevím, jak dalece to dopustí její syn, ale to je v tomhle případě jeho problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.17 19:10

Nejsi zlý sobec! U nás byla podobná situace, manželova mamka, on její přítomnost vůbec nebyl schopen tolerovat. Na jednu stranu cítil povinnost se o svoji matku postarat a na druhou stranu po všem, co za ta léta mezi nimi proběhlo, to nešlo. Nešlo to ani z její ani z jeho strany. Rozhodl se pro domov důchodců. Pokud by tvoje tchyně měla být příčinou vážných neshod ve vašem vztahu, bylo by nejspíš taky nejlepší ji dát do nějakého zařízení. Nebyla to tvoje volba, ona si zvolila, že s tebou nebude mít dobrý vztah. Držím pěsti, hodně síly.

• Citovat
  • Upravit
40377
15.10.17 19:11
@Anonymní píše:
V pronájmu

A nějaká Léčebna dlouhodobě nemocných, kde byste ji denně navštěvovali, by nepřipadala v úvahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
15.10.17 19:11
@Monchichik píše:
Manžel se nabídl, tak ať se stará. Nechala bych ho, ať se ale o ní stará u ní doma, k sobě do bytu bych jí nastěhovat nenechala. A obdivuju tě, že si ochotná s ní jít k doktorovi, vařit jí a tak, protože to já bych po tom co o tobě říkala, fakt neudělala. Nemůže čekat, že o tobě bude říkat, že si bůhví co a pak za to očekávat pomoc při nemoci.

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
15.10.17 19:13
@Pesimistaa píše:
bud v klidu, nejsi, je to moralni povinost deti, jsou dva sourozenci, at se staraji,
nemichej se jim do toho,
pro tebe z toho plyne jedina, rekl bych povinost,
tolerovat manzela a podprovat ho tim, ze mu umoznis zit doma v klidu, i kdyz nebude doma tak casto, jak by jsi chtela, to ano, ale jinak nemas naprosto zadnou povinost se do toho plest, ani faktickou ani moralni,
nemoralni by bylo, kdyby jsi mu v tom branila nebo delala nejake zbytecne problemy z tohoto duvodu,
ze ti ublizovala nebo i ublizuje, na to kasli, to vycichne samo,
bylo by skoda si nechat rozlozit vlastni rodinu kvuli tchyni, byt je chudacek nemocna,
jinak asi ji Buh potrestal za to, ze neni dobry clovek,
drzim palce :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

Naprostý souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32033
15.10.17 19:15

@Ellusa No tak mě by předně záleželo na tom, jak se tchyně chovala, tohle bych až tak neřešila, protože bych se o ní nestarala v žádném z těch případů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32033
15.10.17 19:22

Po tom, jak se tchyně chovala, bych se neangažovala vůbec, nechala bych manžela se sourozencem, ať si poradí podle svýho. Akorát bych zatrhla aby se mi nastěhovala domů, zbytek je na nich. A doufám, že má chlapa natolik normálního, aby jí matku přes její protesty nenastěhoval domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8282
15.10.17 19:24
@hanka.br. píše: Já myslím, že je. Manželova v podstatě nejbližší a nejdůležitější osoba se stává i mou, jsme rodina.
ano, to je pravda,
pokud s echova jako clovek,
ovsem, ne kdyz se chova jako predator, pak je cizi, ze sve vlastni vule nebo vlastni hlouposti
@hanka.br. píše: Lidi by neměli zapomínat na to, že se vždycky může stát, že budou od své rodiny potřebovat pomoc. V tomhle případě na to paní tchýně moc nemyslela, zřejmě na to doplatí.
na tohle mnoho lidi zapomina, abych tu nebyl za nelidu,
tak si pridam pravy opak, cizi zenska, pres 90, osamocena, bez deti, bez pribuznych, posledni rok uz byla se silami na stiru, tak rada lidi, vcetne me, jsme ji poruznu pomahali, prestoze ja i kamarad to mame k ni pres 50km, zajeli jsme za ni a postarali se ji o dum a zahradu s nejnutnejsim, odvezli ji na vetsi nakupy, ted je v nemocnici, byli jsme se za ni podivat, posledni vikend tam byla zase kamaradka, podotykam, ze vsichni do jednoho jsme cizi, jako vdova ma nejake vdalene dedice ze strany sveho zemreleho manzela v cizine, jeji znami jsou daleko a ve stejnem veku, takze ji navstivi obcas jejich deti,
tohle krasne dokumentuje, jak si osoba blizka muze zpackat vztahys blizkymi, zusta treba i bez pomoci (zaslouzene) a jak naprosto cizi clovek muze zizkat podporu a pomoc od cizich lidi o jednu az tri generace mladsich, kteri do toho krom sveho casu musi investovat dlouhe cesty (coz neni zadarmo), v pripade problemu, kdyz se ke svemu okoli chova jako clovek a ne jako hovado
@hanka.br. píše: Nevím, jak dalece to dopustí její syn, ale to je v tomhle případě jeho problém.

uplny souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33138
15.10.17 19:24

Nejsi sobec, vždytˇjsi pomoc nabídla, docela by mě zajímalo jestli by jí tchyně od tebe vůbec chtěla když jsi pro ní ehhm víš co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40377
15.10.17 19:25
@Monchichik píše:
Po tom, jak se tchyně chovala, bych se neangažovala vůbec, nechala bych manžela se sourozencem, ať si poradí podle svýho. Akorát bych zatrhla aby se mi nastěhovala domů, zbytek je na nich. A doufám, že má chlapa natolik normálního, aby jí matku přes její protesty nenastěhoval domů.

Já souhlasím s @Ellusa, že bych se už ted začala angažovat v případném hledání LDN atd., podle prognozy, protože pak může být najednou telefon z nemocnice, že dnes tchýni propouští a at si pro ni přijedou.
A když bude ležící nebo tak něco, tak kdoví kam by jela… :think:
Fakt bych to řešila, dokud je čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová