Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No ono by ses jí nemohla ani věnovat na plno s malým dítětem, v něčem bych byla nápomocná, ale bez ošetřovatelky se asi neobejdete.
@Anonymní píše:
Neusnesla rozvod syna s první ženou o který stejně požádala ona, protože měla jiný vztah a manžel si pak dovolil vzít mě a založit se mnou rodinu. Ale ano běžně se tak vyjadřovala i o jiných lidech co jí nepadli do oka. Ale to teď není podstatné a manžel to řešil několikrát kvůli tomu se proti ní postavil a hájil mě
Viděla bych to opravdu tak, že se budete muset všichni uskromnit a zaplatit celodenní sestru pečovatelku anebo z charity.
Stejně tak bude dokupování léků, plen, jednorázových prostěradel atd. atd., nevím co všechno dnes hradí pojištovna a v jakém množství…
Nebude to vůbec jednoduché…
@Anonymní píše:
Neusnesla rozvod syna s první ženou o který stejně požádala ona, protože měla jiný vztah a manžel si pak dovolil vzít mě a založit se mnou rodinu. Ale ano běžně se tak vyjadřovala i o jiných lidech co jí nepadli do oka. Ale to teď není podstatné a manžel to řešil několikrát kvůli tomu se proti ní postavil a hájil mě
Co člověk zaseje, to si taky sklidí. Asi bych se nedokázala dlouhodobě starat o někoho, kdo mi systematicky ubližoval a když bych věděla, že je moje svědomí čisté.
@hanka.br. píše: jestli máš právo neposkytnout pomoc blízké osobě v nouzi.
tchyne neni blizkou osobou,
tchyne si tu „blizkou osobu“ musi zaslouzit,
pak se ji teprve muze stat a mit z tho take vyhody
Manžel se nabídl, tak ať se stará. Nechala bych ho, ať se ale o ní stará u ní doma, k sobě do bytu bych jí nastěhovat nenechala. A obdivuju tě, že si ochotná s ní jít k doktorovi, vařit jí a tak, protože to já bych po tom co o tobě říkala, fakt neudělala. Nemůže čekat, že o tobě bude říkat, že si bůhví co a pak za to očekávat pomoc při nemoci.
@Pesimistaa píše:
tchyne neni blizkou osobou,
tchyne si tu „blizkou osobu“ musi zaslouzit,
pak se ji teprve muze stat a mit z tho take vyhody
Já myslím, že je. Manželova v podstatě nejbližší a nejdůležitější osoba se stává i mou, jsme rodina. Lidi by neměli zapomínat na to, že se vždycky může stát, že budou od své rodiny potřebovat pomoc. V tomhle případě na to paní tchýně moc nemyslela, zřejmě na to doplatí. Nevím, jak dalece to dopustí její syn, ale to je v tomhle případě jeho problém.
Nejsi zlý sobec! U nás byla podobná situace, manželova mamka, on její přítomnost vůbec nebyl schopen tolerovat. Na jednu stranu cítil povinnost se o svoji matku postarat a na druhou stranu po všem, co za ta léta mezi nimi proběhlo, to nešlo. Nešlo to ani z její ani z jeho strany. Rozhodl se pro domov důchodců. Pokud by tvoje tchyně měla být příčinou vážných neshod ve vašem vztahu, bylo by nejspíš taky nejlepší ji dát do nějakého zařízení. Nebyla to tvoje volba, ona si zvolila, že s tebou nebude mít dobrý vztah. Držím pěsti, hodně síly.
@Anonymní píše:
V pronájmu
A nějaká Léčebna dlouhodobě nemocných, kde byste ji denně navštěvovali, by nepřipadala v úvahu?
@Monchichik píše:
Manžel se nabídl, tak ať se stará. Nechala bych ho, ať se ale o ní stará u ní doma, k sobě do bytu bych jí nastěhovat nenechala. A obdivuju tě, že si ochotná s ní jít k doktorovi, vařit jí a tak, protože to já bych po tom co o tobě říkala, fakt neudělala. Nemůže čekat, že o tobě bude říkat, že si bůhví co a pak za to očekávat pomoc při nemoci.
Přesně.
@Pesimistaa píše:
bud v klidu, nejsi, je to moralni povinost deti, jsou dva sourozenci, at se staraji,
nemichej se jim do toho,
pro tebe z toho plyne jedina, rekl bych povinost,
tolerovat manzela a podprovat ho tim, ze mu umoznis zit doma v klidu, i kdyz nebude doma tak casto, jak by jsi chtela, to ano, ale jinak nemas naprosto zadnou povinost se do toho plest, ani faktickou ani moralni,
nemoralni by bylo, kdyby jsi mu v tom branila nebo delala nejake zbytecne problemy z tohoto duvodu,
ze ti ublizovala nebo i ublizuje, na to kasli, to vycichne samo,
bylo by skoda si nechat rozlozit vlastni rodinu kvuli tchyni, byt je chudacek nemocna,
jinak asi ji Buh potrestal za to, ze neni dobry clovek,
drzim palce![]()
![]()
![]()
![]()
Naprostý souhlas.
@Ellusa No tak mě by předně záleželo na tom, jak se tchyně chovala, tohle bych až tak neřešila, protože bych se o ní nestarala v žádném z těch případů.
Po tom, jak se tchyně chovala, bych se neangažovala vůbec, nechala bych manžela se sourozencem, ať si poradí podle svýho. Akorát bych zatrhla aby se mi nastěhovala domů, zbytek je na nich. A doufám, že má chlapa natolik normálního, aby jí matku přes její protesty nenastěhoval domů.
@hanka.br. píše: Já myslím, že je. Manželova v podstatě nejbližší a nejdůležitější osoba se stává i mou, jsme rodina.ano, to je pravda,
@hanka.br. píše: Lidi by neměli zapomínat na to, že se vždycky může stát, že budou od své rodiny potřebovat pomoc. V tomhle případě na to paní tchýně moc nemyslela, zřejmě na to doplatí.na tohle mnoho lidi zapomina, abych tu nebyl za nelidu,
@hanka.br. píše: Nevím, jak dalece to dopustí její syn, ale to je v tomhle případě jeho problém.
uplny souhlas
Nejsi sobec, vždytˇjsi pomoc nabídla, docela by mě zajímalo jestli by jí tchyně od tebe vůbec chtěla když jsi pro ní ehhm víš co ![]()
@Monchichik píše:
Po tom, jak se tchyně chovala, bych se neangažovala vůbec, nechala bych manžela se sourozencem, ať si poradí podle svýho. Akorát bych zatrhla aby se mi nastěhovala domů, zbytek je na nich. A doufám, že má chlapa natolik normálního, aby jí matku přes její protesty nenastěhoval domů.
Já souhlasím s @Ellusa, že bych se už ted začala angažovat v případném hledání LDN atd., podle prognozy, protože pak může být najednou telefon z nemocnice, že dnes tchýni propouští a at si pro ni přijedou.
A když bude ležící nebo tak něco, tak kdoví kam by jela… ![]()
Fakt bych to řešila, dokud je čas.