Manželova matka mě nesnáší, mám se o ni starat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14541
17.10.17 20:37
@Monchichik píše:
@Ellusa Napadá mě přesně to samé co píšeš. I profesionálové se střídají po x hodinách, a jako naprostý laik si navíc myslím, že bych se ani neuměla postarat o takhle nemocného člověka. A určitě ne s dětma za zády, o které se taky musíš starat. Já vím, že ty lidi nechtějí být nikde v ústavech, ale pečovat o ně doma si prostě neumím představit. To prostě nedojdeš ani nakoupit. Natož vzít dítě ven, na procházku atd.

O tchýni se starali tři dospělí, nikdo z nich o zdravotnictví ani nezakopl (což je dobře, nevěděli moc do čeho jdou). Péči samotnou zvládli ale přesto skvěle. Ovšem pravidelně se střídali a ani jeden z nich nechodil v té době do práce (ani se nestarali o malé děti) a pro všechny to bylo fyzicky a hlavně hrozně psychicky náročné. Ano, můzou jí dát v tom úplně posledním stádiu do nemocnice, ale co když si to ona sama nebude přát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
17.10.17 21:00

@Ellusa no právě :? Tak zakladatelka může jen doufat, že se sourozenci jejího muže pochlapí a že jim paní tchýni pošlou domů jen na čas, kdy třeba pojedou na dovolenou a v tu dobu si vezme dovolenou i její muž, aby se o maminku postaral a nehodil jí na hrb manželce, co je stejně doma s dítětem (tak o co jde, že). Nebo aspoň doufat, že to nebude mít dlouhého trvání :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 21:02

Já vůbec nevím co mám prostě čekat a strašně se bojím. Jinak nevím jestli jsem zmínila, že i švagři chodí do práce na směny a taktéž mají malé dítě. A hlavně se bojím, že to moje ne bude mít vážný dopad na naše manželství, že mě odsoudí manželova rodina je mi jasné.

• Citovat
  • Upravit
19874
17.10.17 21:19
@Anonymní píše:
Já vůbec nevím co mám prostě čekat a strašně se bojím. Jinak nevím jestli jsem zmínila, že i švagři chodí do práce na směny a taktéž mají malé dítě. A hlavně se bojím, že to moje ne bude mít vážný dopad na naše manželství, že mě odsoudí manželova rodina je mi jasné.

Hele a nebylo by lepší, kdybyste se sešli všichni zainteresovaní dohromady (krom tchyně teda) a pořádně se tam dohodli? Švagři by byli seznámeni s diagnózou a prognózou a pořádně prakticky byste to naplánovali, co kdo a jak může a bude dělat. Jinak to dopadne tak, že někdo bude předpokládat, že je přece jasné, že ten druhý udělá to a to, přičemž dotyčného by to vůbec nenapadlo. Prostě se sejít a pořádně si sdělit všechna fakta a podle toho se pak zařídit, ale adresně - co kdo a kdy bude dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
17.10.17 21:27
@Anonymní píše:
Já vůbec nevím co mám prostě čekat a strašně se bojím. Jinak nevím jestli jsem zmínila, že i švagři chodí do práce na směny a taktéž mají malé dítě. A hlavně se bojím, že to moje ne bude mít vážný dopad na naše manželství, že mě odsoudí manželova rodina je mi jasné.

Vím, co znamená péče o nemohoucího člověka. Nemůžete se prostě složit a zaplatit pečovatelku, která se s vámi všemi bude střídat? Tchyně by mohla zůstat doma a rodina i pečovatelka by se u ní střídali. Kdo to nezažil, tak prostě nepochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
17.10.17 21:50
@Anonymní píše:

Odsoudí Tě za to, že se nechceš starat o ženu, která o Tobě říká, to co říká? Promiň, ale to oni by se měli stydět, že by po Tobě něco takového chtějí. Teď najednou jsi jí dobrá. Upřímně je mi Tě líto, ať uděláš co uděláš, nebude to dobře. Taky bych radila, abyste se všichni sešli, promluvili si na rovinu, co a jak bude (i když je to těžké, když nikdo z nich neví, co je čekam) a jaký k tomu máš postoj Ty (že ráda pomůžeš, ale že máš své hranice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
17.10.17 22:52
@Ellusa píše:
Ale bylo by dobré, aby do takového rozhovoru šla s manželem jednotná, aby ji tam nepřekvapilo, že on to vidí jinak a je na straně svých sourozenců.

To určitě, ale jemu svůj postoj několikrát zopakovala a vysvětlila. Teď to bude jen na něm, jestli se za ní postaví a přijme svoji zodpovědnost (já se postarám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.17 00:44

Manžel už s nimi mluvil, řekl jim co jejich matce je, ale podle toho co mi pak říkal tak spíše to berou jako Hurvínek válku. Jsou srozumění s tím, že je nemocná, ale o to co ta nemoc může způsobit, jaké jsou hrozby a komplikace je nějak vůbec neberou. Na toto by se měli připravit, protože se potom budou hodně divit. Tchyně by měla být příští týden propuštěná do domácí péče, to půjde tedy ke švagrům a na léčbu bude docházet nadále ambulantně. Já nechci být špatný prorok a negativista, ale myslím si, že to budou dávat maximálně dva možná tři týdny. Nedovedu si to představit, jsou zvyklí na aktivní život, kamarádi, výlety, navíc každý pracuje na směny a ty směny mají tak, že jakmile je jeden v práci tak druhý je doma a stará se o jejich malé dítě, pak ten první přijde a do práce jde ten druhý, o víkendech večer posedět s přáteli a to jim skončí. Zato my jsme domácí puťky, které si místo pátku v hospodě s kamarády radši stáhnou film nebo si povídají. Vím, že až dojde na lámání chleba a to vím, že dojde a já řeknu ne vyslechnu si, že mamka měla s tím co jsem pravdu. Mimochodem všichni z její rodiny to ví a nikdy jí kromě manžela nic neřekl, nezastal se mě a jen jí přitakávali. Ale asi budu mít jednoduchou odpověď, ať se tedy postará ta její milovaná snacha a ne ten hnus, který má přece teď a který nenávidí. Vím, že to ovlivní celý můj budoucí život, pomluví mě kde se dá, jaká nejsem svi…ale jsem prostě pevně rozhodnutá, ale také se strašně bojím toho co bude a co příjde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.17 00:57

Jinak jsem dnes požádala ústav, zabývající se touto nemocí o vyjádření k její diagnóze s tím, že prosím o vyjádření a posouzení úspěšnost léčby a sdělení rizik a komplikací a především o popis toho co vše se může dít jakmile to dojde do finálního stavu. Rizika a komplikace znám, agresivita, velké bolesti, možnost dušení a mnoho dalšího a jak náročná časově, psychicky a fyzicky ta péče je, ale chci to mít radši od odborníků písemně ať mám pak nějaký i protiargument. Slíbili mi to zaslat tak jsem ráda.

• Citovat
  • Upravit
19874
18.10.17 06:29
@Anonymní píše:
Jinak jsem dnes požádala ústav, zabývající se touto nemocí o vyjádření k její diagnóze s tím, že prosím o vyjádření a posouzení úspěšnost léčby a sdělení rizik a komplikací a především o popis toho co vše se může dít jakmile to dojde do finálního stavu. Rizika a komplikace znám, agresivita, velké bolesti, možnost dušení a mnoho dalšího a jak náročná časově, psychicky a fyzicky ta péče je, ale chci to mít radši od odborníků písemně ať mám pak nějaký i protiargument. Slíbili mi to zaslat tak jsem ráda.

To je dobre, ať k tomu napíšou i všechny potřebné pomůcky a popis způsob péče ( např. měnit pleny, jak často dávat léky atd.). S tim.pak jít za švagry (a měla bys u toho byt i Ty) a chtít po nich vědět, jak konkrétně si to představuji, aby to neskončilo tak, že se postaraji 2 týdny, a až se to začne zhorsovat, přestěhuju ji k vám s tim, ze uz se starali dost a teď zas vy. A řekla bych jim, že budeš vařit, jezdit pro léky, vozit ji k doktorovi, ale doma ji mit nebudeš. Ono taky převážet těžce nemocného, se všemi pomuckami atd., to snad ani nejde. Nejlíp se dohodnout, že se společně složité a zaplatíte peci sestry, ale ležet bude u toho, kdo ma na to prostory, pokud teda nechtějí LDN. Prostě jim to předem narovinu sdělit, žádné„ono se pak uvidí.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
18.10.17 07:05

Taky mě napadlo, jestli by nešlo, aby se sourozenci střídali v péči o matku u jednoho z nich. Prostě by ležela tam, kde je nejvíc místa a Tvůj manžel by místo domů docházel pečovat o ni tam, aby se se sourozencem vystřídal. Ty bys jim pak dělala to zázemí s nakupováním, vařením atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32035
18.10.17 07:24

@robínek Vzhledem k tomu, že psala, že manžel je celé dny v práci, tak nevím, kdy by tam chtěl chodit. Proto to chtěl hodit na zakladatelku, protože je doma s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
18.10.17 07:38
@Monchichik píše:
@robínek Vzhledem k tomu, že psala, že manžel je celé dny v práci, tak nevím, kdy by tam chtěl chodit. Proto to chtěl hodit na zakladatelku, protože je doma s dítětem.

NO myslela jsem hlavně na ty víkendy - pokud švagři budou přes týden pečovat, tak o víkendu by je mohl vystřídat manžel. Jsem to měla napsat hned, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
18.10.17 18:08

@Monchichik Nezlobte se na mě, ale tak snad každý z nás ví, že v životě mohou přijít okamžiky, na které je potřeba reagovat bez toho, abychom si vyčítali, kdo co bude dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32035
18.10.17 18:21

@Sojkka No nevím, kdyby měla zůstat veškerá péče na tobě a do toho si se měla starat o svoje malé dítě, jestli by si měla na to pořád stejný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová