Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sojkka píše:
@robínek Ale vždyť vím, že chce pomoc. Teď nechápu proč mi to píšeš. Co nepovažuji za normální? Komentáře, které dělají z toho chlapa blba, kterému jde jenom o to, jak byl využil svou manželku k péči o svou mamku.
Ja mam dojem, ze z nějakého důvodu porad posouvas podstatu jinam. Zakladatelka pomoc chce, manžel se s ni předem nedomluvil, ale automaticky předpokládal, že se jeho žena 10 hodin denne v minibyte a s batoletem na krku. postará o těžce nemocnou, která se k ni chovala hnusne. No a nejspíš by to bylo vic jak 10 hodin, když on se musí vyspat. Ted je manžel"divnej" a kousavej, když mu dala jasně najevo, že s tim nesouhlasí. Kdo je tam teda sobec?
Dobrý večer, tak po nějaké době jsem se rozhodla napsat jak to teď je. Takže tchyně je zatím doma kde má prozatím celodenní péči od jiné příbuzné. Jenže to je jen dočasné než se bude muset dotyčná vrátit do práce což bude někdy příští měsíc. Bohužel prognóza je špatná. Několik odborníků vyřklo verdikt v měsících a to jenom pokud léčba nemoc alespoň trošku potlačí. Švagři kteří už několikrát přislíbili se o ní na pár dní postarat u sebe doma ať si dotyčná odpočine z toho vždycky nakonec vycouvali. Manžel tam dochází kdykoliv může. Jenže tchyně já nevím co na to říct… svoje lékařské zprávy nečte, prý proč však nastoupila léčbu, ale ta už jí jen prodlužuje život. Dobře nechce to číst to dokážu pochopit. Ale má nakázaný přísný klidový režim, který nedodržuje a námaha se, protože dotyčná neutře stůl tak jak by dle ní měl být a vztává z postele. Pouští si k sobě infekční nemocné lidi. Už to samozřejmě chytila, takže další léčba bude zase posunutá pokud jí to nepoloží. Už tak měla špatné výsledky. Když jí manžel něco řekne tak ale prosím tě mě se nic nestane. Jenže s tímto přístupem stane a až dotyčná osoba nebude moct se starat tak švagři se nepostarají jak slibují. A když s nimi chtěl manžel o její nemoci promluvit tak jejich odpověď byla ale prosím tě víš kolik lidí s touhle diagnózou vyléčili…no nevyléčili, maximální doba přežití jsou dva roky a po shlédnutí lékařských zpráv nám několik odborníků řeklo týdny, maximálně měsíce. Jinak manžel prozatím tedy moje rozhodnutí respektuje a dohodli jsme se v případě potřeby se u ní doma střídat a v nejhorším případě využijeme paliativní zařízení. Jenže všude si tchyně do papíru píše švagry kdyby něco a ti by zřejmě byli proti tak uvidímeme jak to nakonec bude
Je dobře, že pozitivně myslí. Čemu pomůže ji utvrdit, že umírá? ![]()
Já jí teda chápu, i to nešetření se a všechno ostatní. To má jako radši čekat v posteli, až umře?
Stejně jí to čeká a je jedno, jestli o trochu dřív nebo pozdějí
Jinak teda pokud je „herdekbaba“, bude taková do posledního dechu a s tím je potřeba počítat. A jestli všude píše švagry, tak pokud pak nebudou souhlasit, tak ať se postarají, ne? Ale myslím, že nemá cenu dopředu předjímat a lepší je v tomhle případě řešit problémy, teprve až nastanou. Je fajn, že Tě manžel respektuje a že jsi mu oporou ![]()
No jestli má umřít do pár týdnů / měsíců tak jako tak, tak proč by ty poslední měsíce měla strávit v posteli a v izolaci? nechej ji, at si žije po svém. Své poslední dny bych taky chtěla strávit tak, jak by se mi líbilo. Nemá cenu ji nutit, stejně jako bych jí nedala přečíst tu zprávu. Hádám jí lékaři řekli alespon rámcově, co ji čeká. Asi tak.
No a jestli si babička všude píše švagry, tak je jí asi jasné, že ty od malého děcka těžko můžeš odejít zajištovat péči. Tak ji nech, a nechej švagry, at se s tím poperou.
Možná to ví jen o tom enchce mluvit. Není tak hloupá aby netušila co jí čeká. A čekat na smrt v posteli? Vždyt je to jedno jestli si život zkrátí o pár týdnů nebo žít asi v bolestech? Asi bych si užívala poslední měsíce života ![]()