Ivf a prozrazení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.10.17 19:24

Ivf a prozrazení

Ahoj holky, ráda bych znala váš názor. S přítelem jsme se o miminko snažili opravdu dlouho. Nakonec jsme se rozhodli pro IVF. To také nějakou dobu trvalo, než se konečně „zadařilo“. Ten kdo si tím neprošel asi nikdy nepochopí, jak dlouhá a také někdy bolestivá cesta to je. Ale abych se dostala k věci. Dnes začínám druhý trimest a tak jsme s partnerem „dovolili“ rodině aby to mohla říct. Co mě nemile dostalo. Volá mi máma a říká " Tak jsem to všem řekla, že budu babička a že jsi byla na umělém oplodnění„..V tu chvíli by se ve mně krve nedořezal. Bydlí na malém městě a řekla to i svým zaměstnavatelům. Těm, kteří jí nejsou ani schopni ani pořádně zaplatit, těm, kteří jsou schopní z ní ztrhat kůži. Nechápala jsme proč zrovna jim svěřuje moji niternost. Něco, co pro mě bylo tak těžké období. Vždyť co je komu do toho jakým způsobem a jak vzniklo to nejkrásnější na světě. Oni ji těžko budou vysvětlovat, jak to jednou budou dělat jejich děti. Šlo mi o to, kdyby mi alespoň zavolala a zeptala se mě. "Nevadí, když to řeknu?“. Holky já vím, že když nejde o život, nejde o nic. Ale už jednou mi tohle udělala, pohádaly jsme se a já ji prosila aby to už nikdy nedělala. A bác, udělá to znovu. Nechápu to. Totálně zklamala moji důvěru a mám chuť se úplně stáhnout z jejího života. Přece nejde aby mi pokaždé řekla, „Odpusť mi“ a já pokaždé odpustila. Snad jste mě malinko pochopily, zajímaly by mě vaše názory. Děkuju moc, pokud jste se dočetly až sem. Tak moc nechci ten stres přenášet na ten vytoužený poklad v břichu. Ale vážně mě to úplně dostalo :( :zed: :,( :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30899
17.10.17 19:32

Ma rada zni, at nerikas jinym, co nechces, aby sirili dal. Ono to treba i tvoji mamku trapilo, rada lidi to bere jako nepochopitelne selhani a potrebovala si ulevit, vypividat se. Takze pokud nechces, aby jini vedeli, kde jsi pocala sve dite, tak v prve rade musis mlcet ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 19:35

Mám dítě z IVF a nikdy jsem to netajila…
V práci věděli, rodina věděla a tak nějak kamarádky…
A řekla si mamce, hele, nikomu neříkej, že jsme byli na IVF??? Dovolili jsme, aby to řekli…a jasně dali najevo, že o IVF ani slovo???
PPPP
Anonym…nikdy jsme to netajila, ale zase všem do světa to hlásit nechci

• Citovat
  • Upravit
828
17.10.17 19:35

Můj názor je, že to přeháníš. Byla bych ráda, že čekám zdravé miminko a neřešila bych jestli někdo ví, že je z umělého oplodnění nebo přirozenou cestou. Myslím si, že je to každému jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
17.10.17 19:38

Souhlas s holkama! Jeste dodam, ze mit mimco z IVF neni vubec zadna ostuda :hug: hod to za hlavu a tes se na miminko :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
17.10.17 19:40

Trošku vím, co prožíváš… Máme za sebou 2.ivf,při 2.se zadařilo a jsem ní v 9tt. To, že jsme podstoupili ivf, ví jen můj zaměstnavatel a asi 6 lidí, ale nikdo z rodiny.
Mým rodičům a tchánovcům to chceme říct, vlastně ani nevím, kdy. Zda vydrží do 9.11.,kdy jdu na 1.screening nebo si pojedeme dát kávičku, někdy mezi tím datum. Nevím, zda jim řekněme, že je náš poklad z ivf, možná naznačíme…trochu se obávám, že si to pak budou všichni z rodiny i z té širší šuškat.

Víš, myslím, že mamča byla tak ráda, že jí to vůbec nedošlo, že ti to může ublížit… Ale na druhou uhou stranu, si třeba lidi řeknou, že jste opravdu silní, že jste to zvládli, jak finančně tak psychicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955

Neni to jedno? Dnes ne takto pocatych deti tolik. Mas problem s tim, ze si nedokazala prirozene otehotnet? Kazdymu je to burt. Ver mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12809

Přeháníš a to dost hystericky.
Dneska je IVF tak běžná věc(bohužel), že sdělení této noviny je asi tak něco, jako kdyby řekla, že jste byli letos na dovolené u moře kvůli alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
17.10.17 19:43

Vždyt je to uplně fuk ne? v dnešní době… normální věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.10.17 19:46

Spis bych zapracovala na tom, matce nerikat co nechces, aby placala dal a pokud reknes durazne ji rekni, ze je ta informace jen pro ni: nekdo ma problem se zaludkem, nekdo s nohou nekdo s pocetim. Tezkou situaci jste vyresili a za chvili porodis. Pro me deti z umeleho nejsou min deti, stejne matky s gyn. problemy nejsou menecenne nebo horsi matky. Kazdy ma tu cestu k miminu jinou a na kvalitu jedincu to nema vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
17.10.17 19:51

No tak já teda nechápu, proč matka má potřebu sdělovat, jak k dítěti přišli. Přijde mi to úplně mimo. Řeknu, že dcera je těhotná nebo že budu babička, ale proč bych měla říkat, jak k tomu došlo? Samozřejmě, že to není žádná ostuda, ale naprosto zbytečná informace pro kohokoliv cizího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 19:51

Já si zase myslím, že pro spoustu lidí je umělé oplodnění dodnes „senzace“. Znám z vlastní zkušenosti, moje kolegyně má dítě z IVF, naštěstí se jí povedlo na poprvé, ale i tak si o ní povídal celý pracovní kolektiv-proč se jim nedaří, dávalí jí rady (v legraci) jak mají s manželem souložit, ať se zadaří, řešili, jak jí IVF dělají a jaké všechny a jak léky bere…a pak zkoumali její dítě, jestli vypadá normálně-jako děti počaté přirozeně. Bylo mi jí líto a bylo mi trapně za všechny kolegyně.
Sama teď podstupuji IVF a ví to jen mamka a 2 nejlepší kamarádky, které to také mají jako tajemství.
Zakladatelko, a upozornila jsi maminku, ať to nikomu nepovídá?!?!? Určitě jsi ji na to měla upozornit, že nechceš, ať o tom ví celé širé okolí…
Opatruj se a užívej miminko v bříšku :srdce: a netrap se :hug:!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.17 19:52

Já také podstupuju IVF a řekla jsem to zatím už dost lidem. Manželovo rodiče vědí od začátku, moji zatím ne, ale k tomu mám spíš důvod kvůli specifickému vztahu s matkou.
Jak někteří píšou, fakt hysterčíš. Tak to řekla, lidem je to jedno. Řekla jsi ji, že to říkat nemá? IVF je naprosto normálka, žádná prašivina. Naopak to povzdudí třeb ostatní do podobné akce. Já to třeba probírala s kamarádkou, která se dlouho snaží o druhé dítě a dodala jsem jí odvahu.

• Citovat
  • Upravit
13955
17.10.17 19:56
@Monchichik píše:
No tak já teda nechápu, proč matka má potřebu sdělovat, jak k dítěti přišli. Přijde mi to úplně mimo. Řeknu, že dcera je těhotná nebo že budu babička, ale proč bych měla říkat, jak k tomu došlo? Samozřejmě, že to není žádná ostuda, ale naprosto zbytečná informace pro kohokoliv cizího.

To souhlasim, ze pro ciziho je to zbytecne info do ktereho nikomu nic neni, ale co uz. Je to trochu jak, kdyby neci matka popisovala jak dcera otehotnela pri poloze zezadu :D taky to nikdo nerika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
17.10.17 19:58

@Šarlota4 No přesně to mě napadlo, že už chybí jen tohle :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová