Ivf a prozrazení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3451
17.10.17 20:56
@Anonymní píše:
Přesně tohle jsem ji říkala. Máš stejný pohled na věc jako já (a za to děkuji). A ona mě nedokázala pochopit, co mě tak točí. Nedokázala jsem ji vysvětlit „co je komu do toho“. Nedokázala pochopit, že já jsem jiná, než ona. Protože ona by se tím chválila.

Chápu, taky by mi tohle hrozně vadilo, mám ráda svý soukromí a mírně řečeno by mi vadilo, kdyby kdokoli roztruboval do světak informace o mě, který se ho nijak netýkají, což je v tomto případě způsob početí. Radu nemám, snad jedině jí nic neříkat, když neví co je a co není vhodné rozhlašovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
17.10.17 23:40

Tak já tě zakladatelko taky naprosto chápu a vytočilo by mě to teda neskutečně. Říct to rodině mi připadá jako samozřejmost, ale stejně tak by měla být samozřejmost, že to v té rodině zůstane. Jak už tu někdo psal, tak normálně se těhotenství taky neoznamuje s tím, že bylo počato na dovolené v Řecku nebo doma na gauči apod. Přijde mi to teda jako hodně intimní záležitost a ty s manželem jste jediní, kdo rozhoduje o tom, jestli to někdo cizí bude vědět nebo ne. Ostatní nemají právo to rozhlašovat jen tak na ulici. Ale co naděláš no. Pokud je tvoje máma taková, tak by asi bylo lepší jí takový věci vůbec neříkat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.17 06:26
@j141 píše:
Tak já tě zakladatelko taky naprosto chápu a vytočilo by mě to teda neskutečně. Říct to rodině mi připadá jako samozřejmost, ale stejně tak by měla být samozřejmost, že to v té rodině zůstane. Jak už tu někdo psal, tak normálně se těhotenství taky neoznamuje s tím, že bylo počato na dovolené v Řecku nebo doma na gauči apod. Přijde mi to teda jako hodně intimní záležitost a ty s manželem jste jediní, kdo rozhoduje o tom, jestli to někdo cizí bude vědět nebo ne. Ostatní nemají právo to rozhlašovat jen tak na ulici. Ale co naděláš no. Pokud je tvoje máma taková, tak by asi bylo lepší jí takový věci vůbec neříkat. :think:

Krásný ráno a moc díky za pochopení. Co mě mrzí ještě víc, je to, že nedokázala pochopit, proč mě to vlastně mrzí a točí zároveň. Nakonec se vše obrátilo proti mě. Že na ni útočím ( přísahám, že jsem do telefonu nekřičela, možná jen zvýšila hlas ale to až ve chvíli, kdy mi skákala do řeči). Mám k ní účtu a křičet bych si opravdu nedovolila. Nechápe, že zase totálně pošlapala moji důvěru. Nechápe, že když bydlí na tak malé vesnici, kde mě všichni znaji, tak si to mezi sebou řeknou. A co mi přijde úplně nejsmutnější. Že by dala ruku do ohně za lidi, kteří by ji v první chvíli utopili. Řekla jsem jí, že už nikdy nechci slyšet, že si na ně stěžuje (co návštěva, co telefon, hodinové hovory o tom, jak jsou hrozní, jak s ní vytírají i zem) Protože jestli k nim má takovou důvěru, tak je přece nemůže pomlouvat.Kdyz jsem ji řekla, ať mi dá pár dní, že si to potřebuju srovnat začly výčitky. " No, to je jako pěkný, že se takhle před maminkou stahuješ"..Takže nakonec ještě budu mít výčitky.. :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
36
18.10.17 07:42

No já tě naprosto chápu, moje máma zase říká lidem, který neviděla x let a taky je nemá úplně v lásce, že jsem potratila. Ani ne že by chtěla, ale prostě to z ní vypadne a pozdějc toho lituje. Pak mi to jen oznámila:,,Hele byl u mě ten a ten a řekla jsem mu to.” Příště to chce asi důrazněji oznámit, že nechces, aby takovou věc někdo věděl. Není se za co stydět a spoustu dětí je z ivf, ale taky bych nechtěla, aby někdo věděl, že máme jakékoliv problémy. Lidem po tom nic není a můžou to kdykoliv využít proti tobě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.17 08:16

My máme děti z IVF a ví to jen moje mamka a jedna kamarádka. U těchto dvou lidí vím, že to nikdy nikomu neřeknou. Nikdy bych to třeba neřekla příterlově máti. Ona má totiž názory typu: moje děti jedly všechno, tak jaktože tvoje ne?( veliký údiv) já jsem otěhotněla přirozeně, tak jaktože ty ne???to není možný!

• Citovat
  • Upravit
7205
18.10.17 08:20
@j141 píše:
Tak já tě zakladatelko taky naprosto chápu a vytočilo by mě to teda neskutečně. Říct to rodině mi připadá jako samozřejmost, ale stejně tak by měla být samozřejmost, že to v té rodině zůstane. Jak už tu někdo psal, tak normálně se těhotenství taky neoznamuje s tím, že bylo počato na dovolené v Řecku nebo doma na gauči apod. Přijde mi to teda jako hodně intimní záležitost a ty s manželem jste jediní, kdo rozhoduje o tom, jestli to někdo cizí bude vědět nebo ne. Ostatní nemají právo to rozhlašovat jen tak na ulici. Ale co naděláš no. Pokud je tvoje máma taková, tak by asi bylo lepší jí takový věci vůbec neříkat. :think:

Mě taky! Jak může roznášet takové intimnosti? neskutečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.17 09:53

@j141 Taky dobrý, jako ta Tvoje máma. Přece přemýšlím, co a hlavně komu vypustím za informaci. :?
Mám v sobě taky nepříjemný pocit. Vůbec nevím, jak se ho zbavit. Doufám, že to ten drobeček necítí. Věřím, že spíš cítí to, jak moc toho drobečka miluju :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.17 08:26

Ja Te zakladatelko chapu, IVF neni zadna ostuda, ale je to natolik osobni vec, ze by to mel svetu sdelit dotycny par (z vlastniho rozhodnuti a ve chvili, kdy je pripraveny tuto vec zverejnit) a ne pribuzenstvo nebo kamaradi. Mame bych rekla, ze me zklamala, a prsite bych si setsakra rozmyslela, co vsechno ji reknu. Rozhodne bych ale nedelala drama ve stylu „nebudu se s tebou bavit“ atd. Holt uz se stalo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.18 10:29

Naše první holčička je z IVF. Absolutně nikdo kromě mě a chlapa o tom neví. Nikomu do toho nic není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.18 10:49

Pff.. Copak dneska, ale před dvaceti lety… :oops: :roll:
Ještě předtím manželka svěřila tchýni, že mám problémy s plodností… :cert:
Nakonec, s odstupem 36 měsíců, druhý kluk bez asistence. :palec: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3097
11.9.18 14:06

@Monchichik
Souhlasim :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.19 13:51

Už když mi bylo IVF doporučeno u mojí Dr., tak jsme se s manželem dohodli, že to utajíme a víme to tedy jen my dva. Šlo o to, že celý proces je dost stresující a ještě zvědavé sestry a rodina. To ne. Na dítě jsem čekala 7 let, tajemství, že nemůžu otěhotnět přirozeně zná jen můj muž a ví, jak mě to bolí. Nikomu jinému do toho nic není… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.19 06:45

Mám z IVF miminko a kromě úplně nejbližších, kteří to nikde neprozradí, o tom nikdo neví…ani personál v porodnici nebo u mého gynekologa. Tento proces stále pro lidi NENÍ normální a lidí to řeší, je to pro ně senzace, selhání, prostor k pomluvam, posmivani…vím to, protože jsem z oboru…
PROSÍM O ANONYM (jinak, prosím, smazat…) !!! DĚKUJI!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová