Ivf a prozrazení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.10.17 19:58

Tady není problém v tom, že řekla informaci o IVF, ale o porušení důvěry, tajemství, ne?
Moje matka, učitelka, vykládala ve třídě „vtipné“ zážitky z mého života. Mnohokrát se to přes mé důrazné protesty opakovalo. Od té doby se jí nesvěřuju a nevěřím jí, že to někde nevyslepičí. Věřím, že bys chtěla mít s matkou důvěrný, dobrý vztah, ale pokud máte rozdílný názor na šíření/udržení intimních informací, bude to problém.
Je mi to velmi líto. Na malém městě se bojím, že si na tebe budou ukazovat prstem, a na dítě taky :(
MOC ti přeju, aby se miminko narodilo zdravé a dělalo ti radost! :hug:

• Citovat
  • Upravit
53518
17.10.17 19:58

IVF není ostuda, ale na druhou stranu málokdo tohle do světa troubí. Tvoje máma je trošku drbna. Stačí říct, budu babička. Nebo ona, když otěhotněla, její matka všem do světa troubila - udělali si ho tam a tam, trvalo jim to dva roky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30899
17.10.17 20:00
@Anonymní píše:
Já si zase myslím, že pro spoustu lidí je umělé oplodnění dodnes „senzace“. Znám z vlastní zkušenosti, moje kolegyně má dítě z IVF, naštěstí se jí povedlo na poprvé, ale i tak si o ní povídal celý pracovní kolektiv-proč se jim nedaří, dávalí jí rady (v legraci) jak mají s manželem souložit, ať se zadaří, řešili, jak jí IVF dělají a jaké všechny a jak léky bere…a pak zkoumali její dítě, jestli vypadá normálně-jako děti počaté přirozeně. Bylo mi jí líto a bylo mi trapně za všechny kolegyně.
Sama teď podstupuji IVF a ví to jen mamka a 2 nejlepší kamarádky, které to také mají jako tajemství.
Zakladatelko, a upozornila jsi maminku, ať to nikomu nepovídá?!?!? Určitě jsi ji na to měla upozornit, že nechceš, ať o tom ví celé širé okolí…
Opatruj se a užívej miminko v bříšku :srdce: a netrap se :hug:!!!

Ja bych to nenazvala senzaci, ale selhanim. A priznejme si, kde kdo se nad druheho sem tam nekdy rad povysi. I tady na emiminu jsem cetla hadku dvou uzivatelek, kdy jedna druhou urazela tim, ze se s ni zacne bavit, az dokaze normalne pocit sve dite. Pro starsi generaci je to zcela nepochopitelne, ale pochopeni casto clovek nenajde ani u mladsi generace, zejmena u tech, kdo dite splodil na prvni dobrou. V ocich techto lidi si muze clovek za sve problemy sam, protoze preci na to moc mysli!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6014
17.10.17 20:01

@Šarlota4 přesně ta poloha mě napadla taky…
Ale ono je to nakonec vlastně jedno. Dětí z ivf je spousta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
17.10.17 20:07

@Cuddy No já bych to nenazvala selháním, ale blbostí dotyčných. To se jako někdo povyšuje, že se se mu povedlo otěhotnět přirozeně? Dítě jsme splodili též na první dobrou a v životě by mě nenapadlo, že je to nějaká moje nebo manželovo zásluha a dívat se spatra na ty, co jim to nejde nebo si pomůžou třeba Ivf, mi přijde teda hodně mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1204
17.10.17 20:10

Docela chápu, že tě to naštvalo. Ale pouč se z toho a jak tady píšou holky, co nechceš, aby se někdo dozvěděl, neříkej to nikomu. Na druhou stranu chápu i tvoji maminku, ona IVF evidentně nebere jako něco soukromého a niterného jako to bereš ty. Ona to bere jako normální věc, kterou s tebou prožívá. Já mám několik známých, kteří tímto způsobem počali dítě a co? A co se týče toho, že by ses raději stáhla od maminky za to, co ti udělala…popřemýšlej. Už teď jsi ty maminka. Kolik jsi toho už udělala pro to, abys měla dítě. A kolik toho ještě uděláš, aby vyrostlo, dospělo. A budeš to dělat s nejlepším vědomím a svědomím. PIš si, že během tohohle procesu uděláš spoustu chyb. Ale mnohonásobně dobrých věcí. A jednou něco prokecneš a to dítě se od tebe odtáhne, protože „tohle jsi, matko, fakt už přehnala.“ Jak ti bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30899
17.10.17 20:11

@Monchichik Ne, nepovysuje se, ze se jemu povedlo otehotnet prirozene, to je preci normalni. Ale divni jsou ti, co prirozene netehotni, to neni normalni, to nemuze rada lidi pochopit. Zacnou hledat vinika te situace, napr. kdyby spolu normalne spali, kdyby na to nemysleli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
17.10.17 20:15

@Cuddy Tak normální to není, že jim nejde otěhotnět, vždycky je nějaký důvod, proč se to nedaří. Ale hledat viníka situace u cizích lidí nebo to jakkoliv rozebírat mi přijde fakt mimo. To můžu tak maximálně v nejbližší rodině, ale jinak je to pro mě neakceptovatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 20:19

Holky, moc děkuju za reakce. Abych to uvedla na správnou míru. Nejvíc mi jde o to, komu to řekla. A ani nechápu to spojení, pochválit se, že budu babička a zároveň říkat, jakým způsobem. A hlavně lidem, kterým je do toho velké nic. Jinak, několikrát jsem ji prosila, aby to nikomu neříkala…Za pár dní to možná budu brát v pohodě, ale teď mě tolik mrzí, že „zase“ zklamala moji důvěru..

• Citovat
  • Upravit
30899
17.10.17 20:19

@Monchichik Jasne, ze to nebudou lide rozebirat s tebou, ale za tvymi zady se mohou bavit nalezite. Z teto diskuze vyplyva velmi souhlasny nazor na ivf, ve skutecnosti ale spolecnost tak daleko neni. Takze chapu vsechny, ktere o tom nemluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.10.17 20:21

Já zase úplně chápu tvé rozčarování! :hug: Kdybych byla na tvém místě, tak mi taky neskutečně vadí, kdyby se roznášelo, že děťátko je počaté díky ivf. Jako ano, je to dnes běžná věc, ale stojí za tím mnoho nervů budoucích rodičů a možná také trápení/stud, že vám to nešlo přirozeně, tak proč to rozpitvávat dál? Ostatním do toho nic není, jakým způsobem ses dostala do jiného stavu. Od maminky to nebylo hezké, měla se jen chlubit, že bude babičkou a tečka. No, už se stalo, teď se to nedá vzít zpět. Tak ji popros, ať už to dál nešíří. A zkus se nad to povznést, hlavně, že se zadařilo a čekáte miminko - drahocenný poklad :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
17.10.17 20:22

@Cuddy No tak v tom případě je lepší nikomu nic neříkat. Ale když to nemůžeš říct ani svojí matce, aby to nevyslepičila, to je smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 20:24
@Russet píše:
IVF není ostuda, ale na druhou stranu málokdo tohle do světa troubí. Tvoje máma je trošku drbna. Stačí říct, budu babička. Nebo ona, když otěhotněla, její matka všem do světa troubila - udělali si ho tam a tam, trvalo jim to dva roky apod.

Přesně tohle jsem ji říkala. Máš stejný pohled na věc jako já (a za to děkuji). A ona mě nedokázala pochopit, co mě tak točí. Nedokázala jsem ji vysvětlit „co je komu do toho“. Nedokázala pochopit, že já jsem jiná, než ona. Protože ona by se tím chválila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.17 20:34
@Petule030 píše:
Já zase úplně chápu tvé rozčarování! :hug: Kdybych byla na tvém místě, tak mi taky neskutečně vadí, kdyby se roznášelo, že děťátko je počaté díky ivf. Jako ano, je to dnes běžná věc, ale stojí za tím mnoho nervů budoucích rodičů a možná také trápení/stud, že vám to nešlo přirozeně, tak proč to rozpitvávat dál? Ostatním do toho nic není, jakým způsobem ses dostala do jiného stavu. Od maminky to nebylo hezké, měla se jen chlubit, že bude babičkou a tečka. No, už se stalo, teď se to nedá vzít zpět. Tak ji popros, ať už to dál nešíří. A zkus se nad to povznést, hlavně, že se zadařilo a čekáte miminko - drahocenný poklad :srdce: :hug:

Poprosila jsem ji, ale nějak tomu nevěřím. Pořád mi tvrdí, že to řekla z radosti. Nechápu, proč radost spojovala s umělým oplodněním. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.17 20:47

Mně by taky vadilo, kdyby lidi věděli, že mé dítě je z umělého oplodnění. Není to samozřejmě žádná ostuda, ale může se to jednou obrátit proti tomu dítěti. Až jednou doroste do věku, kdy umí být děti vůči sobě docela kruté, a nějaký spolužák mu vmete do tváře, že je ze zkumavky, a budou se mu kvůli tomu ve třídě posmívat…
To je důvod, proč by rodiče měli držet jazyk za zuby a říkat to jenom těm, ke kterým mají důvěru, že to nepošlou dál do světa.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová