Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No prostě to řekni. Ale pokus se to říct maximálně ve třech krátkých větách, protože se ti úplně nedaří formulovat věci jasně a rozumitelně, pokud to chceš vysvětlit celé. A ty tři věty si předem zkus napsat.
Nemluv o tom, jaký je někdo jiný, mluv o tom svých vlastních potřebách a svých vlastních pocitech. Pak neútočíš a tudíž se ten druhý nebude snažit oponovat.
Jak na to se dočteš třeba v téhle knížce, co se dá stáhnout jako pdf soubor
https://uloz.to/!FuiyEcWo4/nenasilna-komunikace-ocr-pdf
Uplne normalne. Proste promin, ale s tvoji sestrou jsme si ocividne nesedli a ja uz dal nehodlam snaset jeji chovani ke mne Mam dvoumesicni dite, je toho na me azaz, hormony pracuji a opravdu bych jejich navstevu tady nezvladala.
Upřímně nechápu, proč lidi, v době internetu, píšou všechno na net
![]()
Jestli jsi normální, tak jí to řekni, ne?
Hlavně stručně a jasně, s delšími souvětími a vyjádřením souvislostí máš zjevně trochu problém, polovina textu nedává smysl, chybí zásadní informace
Jak píše @Jana525, normálně řekni manželovi, že se ti to nehodí, máš co dělat sama se sebou a svými dětmi a nechceš se starat ještě o ní a její děti. Ať přijede odpoledne na kafe na návštěvu a za dvě hoďky zase vyfičí.
@unuděná @Ou No ono je to to totiž strašně dlouhý a já jsem to chtěla co nejvíc zestručnit a asi se mi to nepovedlo. Přecejenom je to období 8 let. Je to jen takový výcuc.
@Bobinka007 Jasně, v pohodě
Tušíš, co jí k vám vábí? Mě přijde hrozně zvláštní vždy několik let trucovat a pak se zase cpát na dlouhodobé návštěvy ![]()
@lucije28 Když jí to řeknu, tak se zase naštve a nebude se s manželem bavit vůbec a on v podstatě nikoho jinýho nemá. Teda má rodiče, ale nemají o něj zájem.
@unuděná No to právě netuším, ale z vyprávění jak manžela, tak jeho mamky (se kterou jsem teda přišla do styku asi 2× a jasně řekla, že nechce o manželovi slyšet, tak už ji neřešim) miluje peníze. Nejsme jako bohatí, jen ať to uvedu na pravou míru. Prostě žijeme z toho co máme, ale manžel měl dřív jinou práci a vydělával podstatně víc a hodně jí i jejím dětem nakupoval dárky a tak. Ale to je jen doměnka, nic potvrzeného.
@Bobinka007 Aha, koukám pěkné rodinné vztahy
Já bych se moc nerozpakovala a prostě jí řekla, že se vám to nehodí, případně navrhla jen nějaké to kafíčko.
@unuděná Právě s tou návštěvou je to na prd, bydlí dost daleko cca 300 km. Takže jako spát by tu asi měla, ale nešnáším to, když u nás někdo spí. Mám ráda soukromí. Hlavně teď je to složitější se dvěmi dětmi, které mají trošku problémy se spánkem. A hlavně té práce, uvařit, povlíct postele a zase vyslíct a vyprat a vyžehlit. Popravdě se mi moc nechce.
@Bobinka007 No to úplně chápu, s dvouměsíčním miminem doma. A manžel na to má teda jaký názor?
Počkej až budeš mít osmiletý děti a pak sem napiš znova.
jinak mi přijde hrozný, že tam nesneseš někoho ani dva dny. Pokud manžel má jen ji, snažila bych se jí přežít.
@unuděná No on by je tu chtěl, že si její osmileté děti, krásně hrali s tím naším ani ne dvouletým, což teda není až tak pravda. Jo první půl hodinku, než šel syn spát a oni jeli do obchodu, kde jim manžel koupil lego. To už si ho nevšimli a druhý den hráli celou dobu na x-boxu. Tak nevím, jestli si je tak strašně idealizuje nebo kde je problém.
@Netopýr1 Já jsme to zkoušela, ale ona je divná. Myslí si o sobě, že ví všechno nejlíp a já se nechci hádat. Navíc manžel v její přítomnosti je taky divnej, útočí na mě když řeknu něco jinak než by se mu nebo jí hodilo. Prostě se najednou doma necítím doma. Je to takovej zvláštní pocit.