Proč cítím, jak mi bije srdíčko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
77042
11.11.23 18:27
@Alinois píše:
Tento symbol vznikl na základě srdce jako organu, jako symbolu lasky. Když napíšete slovo srdce do androidu automaticky to ukáže tento symbol. Když napíšu srdíčko žádný symbol to nenabídne. Každopádně mi přijde divný že se někdo zeptá na zdravotní problém a dve stránky zaberou příspěvky mimo téma, takže spam. :roll:

tady je to volně přístupná veřejná diskuse, takže ta může volně plynout jakýmkoli směrem, není to placená zdravotní poradna, kde by odpovídali odborníci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
11.11.23 18:30
@lucad77 píše:
Takže když normálně řeknu, že si jdu poslechnout srdce a ne srdíčko, tak nejsem empatická, jo? Ty máš fakt dost. A ne, ve zdravotnictví nepracuju, beru to z pozice pacienta. Já bych nechtěla, aby na mě někdo mluvil jak na malé dítě. Nedělám to ani u starších žáků ve škole. Není to důstojné. Se vzpamatuj. :zed:Příspěvek upraven 11.11.23 v 18:21
:palec: přesně, a moje babička vždycky tyhle zdrobněliny nesnášela, vždy říkala, když někdo mluvil o „srdíčku“, pro se neříká také plícičky, žaloudeček nebo slinivečka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.11.23 19:52
@Jahru píše:
Na mě taky doktorka nadávno vybalila srdíčko, tělíčko a ručičku :mrgreen: Pobavilo mě to, ale rozhodně jsem si o ní nemyslela, že je dementní, infantilní anebo se snaží dělat dementa ze mě. Holt byla taková sluníčková, no :mrgreen: Lepší jak stará zapšklá paprika

Ale tak jako to jo, zase. Ale mně třeba nevadí zadeček ale to srdíčko mě úplně se.re

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16190
11.11.23 19:53
@stinga píše: :palec: přesně, a moje babička vždycky tyhle zdrobněliny nesnášela, vždy říkala, když někdo mluvil o „srdíčku“, pro se neříká také plícičky, žaloudeček nebo slinivečka
Protože, to se opravdu běžně nikde nepoužívá. :D
Alespoň, jsem to nikde neslyšela. :nevim:

Příspěvek upraven 11.11.23 v 20:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
11.11.23 19:58
@g.sandova píše:
Ale tak jako to jo, zase. Ale mně třeba nevadí zadeček ale to srdíčko mě úplně se.re

To mě zase víc sejří - a teď si procvičíme problémové partie - bříško, zadeček… a tam poskakujou metrákové matróny s prd*lí jak štýrský valach :mrgreen:
Teda já ji mám taky, ale v životě bych o svém pozadí nemluvila jako o zadečku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.11.23 20:00

@Jahru no tak ja už jsem v té kategorii. Ale na srdíčko, ještě kdZ to člověk řekne sam o sobě, to je hruza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16190
11.11.23 20:30
@lucad77 píše:
Takže když normálně řeknu, že si jdu poslechnout srdce a ne srdíčko, tak nejsem empatická, jo? Ty máš fakt dost. A ne, ve zdravotnictví nepracuju, beru to z pozice pacienta. Já bych nechtěla, aby na mě někdo mluvil jak na malé dítě. Nedělám to ani u starších žáků ve škole. Není to důstojné. Se vzpamatuj. :zed:

Tak ve škole u starších žáků, kteří jsou zřejmě fit, je to asi úplně jasný.
Aby, si nebyla jednou ráda, až budeš třeba někdy ležet v nemocnici a bude ti tak zle, že na takový arogantní chování nebudeš mít ani pomyšlení. :nevim: Že za tebou přijde sestřička, pardon sestra, aby ti dala něco na bolest nebo na jiný problém.
No, ale je fakt, že máme každá jinou profesi.
Jestli jsi učitelka, tak to chápu.
Ty se s ničím asi moc nemažou, musí být hlavně autoritativní, jinak by jim děti skákaly po hlavě.
Práce ve zdravotnictví zase vyžaduje trochu jiné, lidské a hlavně empatické vlohy.
Takže, pokud tě tak strašně moc pobouřilo to, že se může používat v komunikaci s nemocnými nebo starými lidmi výraz srdíčko, tak to potom chápu.
Já natom zkrátka nic tak špatného nevidím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
11.11.23 20:42
@stinga píše:
tady je to volně přístupná veřejná diskuse, takže ta může volně plynout jakýmkoli směrem, není to placená zdravotní poradna, kde by odpovídali odborníci

To je sice pravda, ale evidentně je to diskuze kde se ostatní snaží z toho kdo položil dotaz udělat blbce. Nebo psychicky nemocného který je otravuje. To tady tahle sekce vůbec být nemusí. Ja taky chtěla poradit s RS ale tady ne.

Jinak když jsem teď ležela v nemocnici a uklidňovala mě mila sestricka pri lp tak jsem jí byla neskonale vděčná. Někdy vlídné slovo třeba i zdrobnělina hrozně pomůže.

• Citovat
  • Upravit
16190
11.11.23 21:29
@Alinois píše:
To je sice pravda, ale evidentně je to diskuze kde se ostatní snaží z toho kdo položil dotaz udělat blbce. Nebo psychicky nemocného který je otravuje. To tady tahle sekce vůbec být nemusí. Ja taky chtěla poradit s RS ale tady ne.Jinak když jsem teď ležela v nemocnici a uklidňovala mě mila sestricka pri lp tak jsem jí byla neskonale vděčná. Někdy vlídné slovo třeba i zdrobnělina hrozně pomůže.

Tak to máš pravdu.
Zrovna, konkrétně tebe je mi opravdu moc líto. :hug:
Ale, jak vidíš v této diskuzi se ti pomoci a pochopení těžko dostane. :(
Nikomu nic zlého nepřeju, ale až to pozná každý sám na vlastní kůži, tak určitě ocení laskavý a empatický přístup toho druhého.
A od zdravotníků, je to už tak nějak přímo očekávané a samozřejmě žádoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
12.11.23 09:25
@Černá Madonna píše:
Tak to máš pravdu.
Zrovna, konkrétně tebe je mi opravdu moc líto. :hug:
Ale, jak vidíš v této diskuzi se ti pomoci a pochopení těžko dostane. :(
Nikomu nic zlého nepřeju, ale až to pozná každý sám na vlastní kůži, tak určitě ocení laskavý a empatický přístup toho druhého.
A od zdravotníků, je to už tak nějak přímo očekávané a samozřejmě žádoucí.

Moc děkuju za podporu, poslední dny jsou moc těžký. Ale je spousta lidí co jsou na tom hůř tak to tak beru :hug:

• Citovat
  • Upravit
24734
12.11.23 15:40
@Černá Madonna píše:
Tak ve škole u starších žáků, kteří jsou zřejmě fit, je to asi úplně jasný.
Aby, si nebyla jednou ráda, až budeš třeba někdy ležet v nemocnici a bude ti tak zle, že na takový arogantní chování nebudeš mít ani pomyšlení. :nevim: Že za tebou přijde sestřička, pardon sestra, aby ti dala něco na bolest nebo na jiný problém.
No, ale je fakt, že máme každá jinou profesi.
Jestli jsi učitelka, tak to chápu.
Ty se s ničím asi moc nemažou, musí být hlavně autoritativní, jinak by jim děti skákaly po hlavě.
Práce ve zdravotnictví zase vyžaduje trochu jiné, lidské a hlavně empatické vlohy.
Takže, pokud tě tak strašně moc pobouřilo to, že se může používat v komunikaci s nemocnými nebo starými lidmi výraz srdíčko, tak to potom chápu.
Já natom zkrátka nic tak špatného nevidím. :think:

Ty pořád nechápeš, že používání zdrobnělin není známkou empatie či lidství. Těm starým lidem je fakt jedno, zda jim přijdeš vyšetřit srdce nebo srdíčko. Důležité je slušné a důstojné chování bez ohledu na profesi. V tom se asi shodneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí