Proč má manžel takový strach?

mariana.b
5.8.18 14:50

Proč má manžel takový strach?

Zdravím, jdu se s Vámi poradit nebo podělit o problém, který mě trápí. Mám manžela, který má šílený strach ze zvracení, průjmu a celkově nevolnosti od žaludku. Dozvěděla jsem se to až když jsem byla těhotná a začaly mi nevolnosti. Ráno odcházel do práce dříve, než jsem vstala a začala zvracet, aby mě neviděl a neslyšel dávit. Když se nám narodila malá, trošku se mu to zmírnilo, ale pak prodělal těžkou střevní chřipku a od té doby, jakmile řeknu, že mi není dobře, už zjišťuje jestli od žaludku, hned mi nese kbelík a stěhuje se do obýváku. Před nedávnem mi nesedla večeře, snažila jsem se to před ním skrýt, ale v noci mi bylo fakt zle a musela jsem zvracet. Jakmile to zjistil, celou noc chodil po bytě a čekal, že mu bude zle taky.
Vůbec nevím, jak mu pomoct, je pořád ve stresu. Snažíme se o druhé mimi a já se bojím jak bude reagovat až budu mít zase nevolnosti.
Myslela jsem, že to přejdu, ale chytla jsem nějakou virózu, od rána mám průjem a bliju. Potřebovala bych, aby mi zašel pro léky nebo mě třeba jenom objal a on místo toho sedí v kuchyni s kýblem a čeká kdy to dostane taky.
Promiňte mi tu délku textu, ale už si vážně nevím rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
5.8.18 14:53

Je úzkostný a neumí s tím pracovat.

Až si to přizná, tak pro počáteční pochopení těch mechanismů se mu hodí tahle kniha
 https://obchod.portal.cz/…ost-a-obavy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
5.8.18 14:54

Jestli s tim neumi sam pracovat a uklidnit se racionalnim myslenim, at zajde za psychologem. Proste fobie jako kazda jina

• Citovat
  • Upravit
26574
5.8.18 14:55

Manzel ma emetofobii. Je to porucha, nemoc. Pomoc, kterou bys chtela, ti dat nemuze. To je jako bys po nekom, kdo se boji vysek, chtela aby ti vylezk na strechu. Neco si o tom precti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.8.18 15:35

Já taky nesnáším průjem a zvracení a rozhodně netoužím po tom to někde chytit. Co hrošího se může stát, než že manžel bude chodit zase dřív do práce, až otěhotníš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.18 16:30

Já měla blok ze zvracení uz od malička,zvraceni pro me bylo utrpeni,bude to znit nechutně,ale abych nemusela zvracet,tak.jsem sedela nad záchodovou misou, brečela a do poslední chvile se to snazila polykat jen,aby to nemuselo ven. Zvracet v těhotenství pro me bylo utrpeni,u obou těhu jsem prozvracela vic jak půlku. Muže taky nemuzu vidět zvracet,jen mi řekne,ze je mu na zvracení,tak se vsechno ve mě sevře a chce se mi zvracet taky..

• Citovat
  • Upravit
mariana.b
5.8.18 16:30
@Karleon píše:
Já taky nesnáším průjem a zvracení a rozhodně netoužím po tom to někde chytit. Co hrošího se může stát, než že manžel bude chodit zase dřív do práce, až otěhotníš…

Jasně, to nebylo myšleno, jako, že si na něj ztěžuju. Chtěla bych mu pomoc, aby se nemusel pořád stresovat. Přece je normální, že mě někdy bolí žaludek nebo že zvracím, né kvůli nemoci, ale jen když mi něco nesedne, to přece manžel nemůže chytit. Proto jsem se ptala jestli s tím nemá někdo zkušenost, aby mi poradil. Snažím se být ohleduplná a když je mi zle a vím, že budu zvracet zalezu si s kýblem do ložnice, abych ho nestresovala.

• Citovat
  • Upravit
5502
5.8.18 16:50
@Karleon píše:

Třeba se může stát, že ve druhém těhotenství bude zvracet i jindy než ráno. Já problila celé večery například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí