Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mě takhle začal zánět slepého střeva, takže zkus sjet na pohotovost a nenech se odbýt, ať ti naberou krev, udělají ultrazvuk, dají kapačku…cokoliv, co ti uleví.
@annasmyc píše:
mě takhle začal zánět slepého střeva, takže zkus sjet na pohotovost a nenech se odbýt, ať ti naberou krev, udělají ultrazvuk, dají kapačku…cokoliv, co ti uleví.
Bola som na pohotovosti. Nič závažné mi nieje. Že vraj strevná chripka či pokazené jedlo. Dali mi Smectu a Torecan. Slepé črevo už nemám. Vždy mi bylo lepšie ak som sa vyvracela
ale dvíha sa mi žalúdok a nejde to von.
tak vychlazenou kolu po lžičkách, a na takovéhle nevolnosti je dobrý biopron forte (laktobacily)
Pokud je ti pořád blbě, zajeď si přímo na gynekologii/porodnici, ať tě zkontrolují. Já před oběma porody nemohla na velkou, byl to první příznak porodu, cca pět dní před samotným porodem.
Na tu zácpu bych něco zkusila a pak uvidíš, či je ti špatně jen z toho.. Celkově bych řešila jeden problém za druhým.. Nejdříve tu zácpu, pak třeba nevolnosti a pak zbytek..
Chapu te. Ja jsem taky v 8 a je mi blbe a to cekam jen jedno dite. Dneska je tedy o neco chladneji tak jsem i zvladla uklidit.))
Kolu po lzickach, rozpustne magnezium, cucat led, pokud nemas tehu cukrovku vychlazene ovoce.
Chápu tě, na te velkou bych si vzala glycerinový čípek, aby se to aspon trošku uvolnilo. Jinak, jak píšou ostatní, kefír, hodně vody, lehnout a odpočívat. Je opravdu hnusně venku, dneska sice trošku líp, ale nic extra. Držím palce, at to zabere ![]()
Me bylo taky takhle zle z „obyčejné“ zácpy
Zkus meruňky,a me se osvědčil fígl s vlažnou vodou…den předem jsem se nacpala merunkama a před spaním dvě jablka. Ráno na lacno sklenice vlažné vody s citronem a po 20-ti minutách úleva
Ať je brzo lépe ![]()
To je mi lito
.
Ja cekala dvojcata pred 2 lety (no vlastne 8.8. to bude 2 roky, co se mi holky narodily
).
Ted jsem tehotna podruhe (cekam „jen“ jedno a jsem 31tt) a ty vedra mi davaji hooodne zabrat a jsem rada, ze pred 2 lety bylo chladne leto..
Jinak mne u dvojcat na zacpu zabiral magnosolv. Nech si ho predepsat a muzes snad az 3 pytliky denne. Pak jsem na wc porad sedela.
Na nevolnosti je skvela kofola (pokud nemas cukrovku). Pak si lehni do polohy, ktera ti je pohodlna a je ti v ni nejmene zle. Brzo bude lip ![]()
Ale pokud by to neustavalo (bohuzel ochladit se ma az pristi nedeli pokud se predpoved nezmeni..
), jela bych na pohotovoyt. Primo na gynekologickou. At Te zkontroluji a udelaji monitory a podivaji se na cipek.. U dvojcat to neni legrace neco zanedbat..
Myslim, ze je to z te zácpy. Mela jsem to stejne, křeče v břiše, pocit na zvraceni a nakonec omdlevani
doporučuji krom výše zmíněného kazde rano lžičku lneneho oleje a pujde to snad brzy samo. Hlavne hodne pít, pít a pít.
Na gynekologickom vyšetrení som bola včera, pretože som prvorodička a mala som strach. Všetko je v norme. Teraz som volala na gyndu pohotovosť a odporučili mi ten čapík, tak uvidím čo to so mnou urobí. Za ako dlho by tak mal zabrať? Vôbec neviem, ako si ľahnúť, stále sa mi dvíha žalúdok.
Takhle mě bylo zle ze zácpy a jediné co na to zabralo byl oliváč. Štamprdle jsem do půlky zaplnila olivovym olejem do toho lžičku medu a vymačkat půlku citrónu. Promíchat vypít a do 2hod by to mělo zabrat. Po 20hod už to nefunguje tak to vypít co nejdříve. Na žaludek colu ![]()
Nejrychleji by zabral cipek
@Anonymní píše:
Na gynekologickom vyšetrení som bola včera, pretože som prvorodička a mala som strach. Všetko je v norme. Teraz som volala na gyndu pohotovosť a odporučili mi ten čapík, tak uvidím čo to so mnou urobí. Za ako dlho by tak mal zabrať? Vôbec neviem, ako si ľahnúť, stále sa mi dvíha žalúdok.
no, čekáš dvojčata, břicho máš asi ještě hodně nahoře, tak to může být i tím, že ti prostě hodně tlačí na žaludek… zkus ten čípek na zácpu, to aspoň trochu uleví… dostatek tekutin, vychlazenou kolu, dodá tělu cukry a trochu povzbudí, uklidní žaludek, pokud by to byla nějaká ta střevní chřipka… už brzy ti břicho spadne dolů a ten žaludek nebude tak utiskovaný, bude to lepší… máš to za pár, teď už jen vydržet… ty konce jsou nejhorší… taky mi tak bylo, dcery mám narozené na konci srpna, ta poslední měla skoro pět kilo, takže jako dvojčata… těch pár týdnů před porodem to bylo děsné, nevěděla jsem, jak se posadit, položit, všude to tlačilo, na žaludek, na žebra, záda taky děs běs… nejlépe mi bylo ve vodě…
Zdravím všetky ženy, ktoré sú alebo boli tehotné a prosím o radu.
Som v 8. mesiaci, čakám dvojičky. Od začiatku tehotenstva som trpela na nevoľnosti, ale teraz od pondelka už to nezvládam. Som nafouklá,
mám kŕče v žalúdku a 6 dní som nebola na veľkej potrebe. Je mi hrozne zle od žalúdka, keď sa trošku pohnem, musím na toaletu a naťahuje ma, ale nemôžem sa vyzvracet. Mudr. hovorí črevná chrípka alebo tehotenské nevoľnosť, ale ja neviem. Ešte nikdy mi nebolo tak zle.
Neviete čo by to mohlo byť alebo niečo čo pomôže, aspoň sa vyzvracet?