Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Na gynekologickom vyšetrení som bola včera, pretože som prvorodička a mala som strach. Všetko je v norme. Teraz som volala na gyndu pohotovosť a odporučili mi ten čapík, tak uvidím čo to so mnou urobí. Za ako dlho by tak mal zabrať? Vôbec neviem, ako si ľahnúť, stále sa mi dvíha žalúdok.
no, čekáš dvojčata, břicho máš asi ještě hodně nahoře, tak to může být i tím, že ti prostě hodně tlačí na žaludek… zkus ten čípek na zácpu, to aspoň trochu uleví… dostatek tekutin, vychlazenou kolu, dodá tělu cukry a trochu povzbudí, uklidní žaludek, pokud by to byla nějaká ta střevní chřipka… už brzy ti břicho spadne dolů a ten žaludek nebude tak utiskovaný, bude to lepší… máš to za pár, teď už jen vydržet… ty konce jsou nejhorší… taky mi tak bylo, dcery mám narozené na konci srpna, ta poslední měla skoro pět kilo, takže jako dvojčata… těch pár týdnů před porodem to bylo děsné, nevěděla jsem, jak se posadit, položit, všude to tlačilo, na žaludek, na žebra, záda taky děs běs… nejlépe mi bylo ve vodě…
Tak sme boli na gynekologickej pohotovosti a bábätká sú v poriadku. Buď je to črevná chrípka alebo silné tehotenské nevoľnosti. Ale ja vôbec neviem čo sa to so mnou robi. Ten čapík mi vôbec nesadol. Začal účinkovať asi pred hodinou, ako sme sa vrátili, ale už som bola 3× a šialena hnačka. Na gynu mi odporučili coca colu a chladený melón, ale zjedla som tri lyžičky a koniec. Tlačí mi na žalúdok a robí bolestivé kŕče. Ako sa možem vyzvracať? Potrebujem to lebo potrebujem na chvilu zaspať.
taky mi nejde moc zvracet, ale jednou jsem potřebovala vyzvrátit houby (podezření, že je tam jedna jedovatá) -pomohl mi husí brk-pošimrat (nebo štětec na malování) -co nejhlouběji do krku a šlo to ven