Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky jsem ve 12týdnu, mívám nejčastěji bílý výtok, občas je žlutavý nebo béžový, je to normální, máte to některá také. Podle gynekoložky to nemám řešit.
Vytok jsem mela cele první těhotenství, ted čekám druhé a mam ho taky. Dr rika, ze je to normální, když k tomu neni svědění a vytok nezapacha.
Kdyby byl pořád bílý tak to neřeším, občas je béžový nebo do žluta tak mě to pak znepokojuje.
Já mám takové celé těhotenství…a vše ok. Pokud nesvedi a nezapacha je to v pohode
@novakova.t píše:
Já mám takové celé těhotenství…a vše ok. Pokud nesvedi a nezapacha je to v pohode
Když to vidím vždycky v kalhotkách nebo na toaleťáku tak zkoumám jak má jinou než bílou barvu. Při první dceři jsem to neměla a užívám Utrogestan od začátku.
Kup si intimky. Pokud to nesvedi, nezapacha atd neni proc se znepokojovat.
Není to v pohodě, jak to proboha můžete tvrdit
. Jakkoliv zabarvený výtok musí zkontrolovat lékař. Nemusí páchnout a nemusí svědět a stejně se může jednat o zánět. Zajdi co nejdříve k lékaři a nech si udělat stěr. Já jsem se díky těmhle nesmyslům propracovala až k zánětu plodových obalů a předčasnému porodu.
@Janli píše:
Není to v pohodě, jak to proboha můžete tvrdit. Jakkoliv zabarvený výtok musí zkontrolovat lékař. Nemusí páchnout a nemusí svědět a stejně se může jednat o zánět. Zajdi co nejdříve k lékaři a nech si udělat stěr. Já jsem se díky těmhle nesmyslům propracovala až k zánětu plodových obalů a předčasnému porodu.
Doktorka mi řekla, že pokud není krev tak je to normální.
@RadkaOR záleží na tom, jak moc jí důvěřuješ. Já mám bohužel zkušenost jinou.
Je pravděpodobný, že to nic není, ale já bych si na tvém místě zašla do nejbližší nemocnice a nechala si udělat stěr. Tím, že se tu ptáš, je vidět, že i tebe to trápí a nejsi si jistá. Tohle je dobrý nezanedbat… ![]()
Janli má pravdu. Může i nemusí to být normální. Stěry a vyšetření nic nezkazí. Lepší mít jistotu než něco zanedbat. ![]()
Volala jsem do nemocnice a ze si mam koupit Lactofeel, tak snad to bude dobry.
@Oliverka28 píše:
Vytok jsem mela cele první těhotenství, ted čekám druhé a mam ho taky. Dr rika, ze je to normální, když k tomu neni svědění a vytok nezapacha.
Mívala jsi někdy i víc tmavě žlutý ten výtok?