Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, snad u Vás najdu rozumnou odpověď. Trpím na zánět tenkého střeva, takže jsem užívala Contoloc, ale všude na příbalech psali, že s těhotnými nemá zkušenosti. Imunoložka mi ho doporučila i v těhotenství a gynekoložka zakázala. Teď mám začít užívat OMEPRAZOL STADA 20mg. Opět imunoložka vyhlásila do nebe, že se není čeho bát a na gyndě mám teď doktorku na dovče a střídající se názory úplně liší od mé gynekoložky. Bojím se, že sobě ulevím, ale malému ublížím ![]()
@raflik omeprazol se normálně bere i dlouhodobě u lidí,kteří trpí žaludečními potížemi a nechutenstvím,navíc jsi ve druhém trimestru. Myslím,že by ti lékařka nepředepsala nic,co by plodu mohlo ublížit. A nemá tvoje gynekoložka záskok,aby sis mohla zavolat a přeptat se pro svůj klid? A to,že s těhotnými nemá zkušenost je napsáno na 95% léků,protože není matka,která by sebe a dítě nechala ohrožovat testováním léků.
Ahoj, ja som brala Omeprazol dve tehotenstva, dievcata su zdrave. Uz maju 3 a 6 rokov a nemaju ziadne problemy.
Děkuji za radu ze života, toho si vážím
. Aby to nemělo vliv na pohlaví
![]()
Omeprazol se muze v tehotenstvi uzivat,i ja ho brala a v pohode.Mnohem lepsi nez Rennie apod.,co ti ulevi jenom na chvilku.Mela jsem ho na zahu.
Ja uzivam (jiz druhe tehotenstvi) Apo-ome, coz je lek na stejne bazi jako Omeprazol, gynekolozka mi ho schvalila, prvni syn je naprosto zdravy.
Opravdu se ho neboj, jak píšou holky. Já ho musela brát už v prvním trimestru a všechno v pohodě.