Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
proč mě každej straší že se z porodu zblázním......místo toho by mě měli podpořit…a hlavně se prý z výchovy dítěte poseru…a říká to takový člověk co by měl nejvíc mlčet…já to dítě mám protože sem ho chtěla a né z blosti se nechat naprcat…dítě budu ráda vychovávat a starat se o něj.......neberu to jako přítěž v životě…vždit je to přece kousek mě a mého miláčka=)a hlavně já na výchovu nezustanu sama jako někdo......fakt tyhle ženy nemám ráda........hlůavně když mám 14dní před porodem…o takovýhle nestojím.....vím že to bude biolet ale bolí to skoro každou.......jýá se na příchod miminka těším…vlasně jediné z čeho mám strach je klistýr
potřebovla sem se vykecat...... ![]()
vies, ja sa drzim pravidla, ze ak niekto rozprava podobne dristy, tak je to len o zavisti z jeho strany ![]()
takze zelam pekny porod, ja verim, ze to je silny zazitok.
a je len nase rozhodnutie, ci si z neho budeme pamatat to zle, alebo dobre. ![]()
klídek,tě někdo naštval,to je evidentní,se na to vykašli a pohodičkaaaaa ![]()
já taky z výchovy šílím,moc mi to nejde ![]()
Ahoj neposlouchej takové řeči s usměvem bych jím odpověděla že je to tva starost Radost.porod je sice bolestiví ale nejkrasnějši na co budeš vzpomínat až budeš male držet v naruči budou ti ostatní ukradení.A z klistíru jsem měla také obavy ale není to nic hrozneho zvladneš to ![]()
Rozumím Ti, měla jsem to podobně. I s tím klystýrem. Říkala jsem si, kdyby to bylo tak strašné, tak by ženské vůbec nerodily.
Výchova je mazec, ale záleží na tom jaké si to uděláš - takové to potom máš. Takže to určitě zvládneš.
Jo a poznámka ke klystýru - vůbec to nebylo tak strašné. Dokonce jsem se i zasmála, když mi po aplikaci vody PA říkala: Maminko, a teď to vydržte co nejdéle - ideální je půl hodiny - to mě pobavilo. Do 10 minut jsem byla na WC.
Ahoj,
tak tě asi spíš nazlobila jedna dotyčná, ne?
Nééé všichni.
Mít dítě je krásný, i když někdy náročný.
A nikdy bych nevěřila, že já řeknu, že porod byl krásný zážitek…Je to tak ta euforie se nedá přirovnat k ničemu
A že je výchova těžká, ano to je, ale ne na pos..... ![]()
Přeji rychlý porod bez komplikací. ![]()
Neeeeboj. Porod zvládneš. Já rodila CS, ale i tak ta bolest byla dost velká, ale ty hormony pracujou dokonale, že ti nedají možnost se na tu bolest soustředit. Kdybych tuhle operaci prodělala normálně, asi bych se zbláznila, ale dítě funguje jako obrovská „dávka analgetik“.
Neboj, bolí to, ale prostě je to jiné ![]()
No a co se týká miminka. Je velkou pravdou, že ta péče je obrovská a člověk si ji neumí představit. Známá , která už měla malé dítě a byla znovu se mnou těhotná, mě přesvědčovala, že si to neumím představit, jak moc je to náročné. Já jsem ji oponovala, že to určitě bude dobrý,. že to zvládnu - na miminko jsem se neskonale těšila a bylo set sakra vymodlené - NO MĚLA PRAVDU. Opravdu jsem si to neuměla představit, jaký je to zahul, ale VÁŽNĚ TO STOJÍ ZA TO!!!!!
Pokaždé, když už toho mám vážně dost si vzpomenu, kolik slz jsem proplakala, když jsem na toho prcka čekala a to mi dává neuvěřitelnou sílu. ![]()
Sice teď mluvím jako nějaký důchodce, ale vážně to tak funguje.
No sečteno a podtrženo - porod bolí a dítě je záhul - ale OBOJE JE PŘEKRÁÁÁÁÁÁÁÁÁSNÝ ![]()
MOC A MOC DRŽÍM PALCE, AŤ JE VŠE TAK JAK MÁ BÝT!!!!
Ahojky takovou osobu bych umlčela
Normálně bych jí řekla že má mlčet nebo odejít. A klystýru se neboj bude nepříjemnej ale zvládneš to ![]()
jinak ano naštvali mě......jako od holky co ani nedochodila školu a nechala si udělat dítě jen protoaby nemusela do práce si myslím nennechám radit…fakt mě naštvala.....aspon kdybych jí něco udělala a ona mě to chtěla nějákým způsobem vrátitm,ale já jí fakt nic neprovedla…dá se říct že se skoro ani neznáme.....a bydlí ode mě 60km.....tak fakt nevím…ale není jediná co mě straší že porod je šílený…a bla bla bla…asivíte jakk mi je … ![]()
Pupíčku neboj, tak abys věděla, trhání zubů bolelo daleko víc než porod.
Njn, asi to říkají ženské, co zůstaly na mimi opravdu samy jak píšeš a jen závidí, nebo si neuvědomují, že na prcka budete dva a že budeš mít oporu. Jo a kdyby něco, tak přece napíšeš sem, na emimi a my tě tady podpoříme
Přeji ti, aby sis užila krásný porod (ano, i to se může stát
) a pak krásné miminko.
Tak klystýr byl z celýho porodu to nejpříjemnější ![]()
Jinak jako to většinou trvdí ty, který to fakt nezvládaj…nebo nechcou zvládat. Vyprdni se na ně ![]()
Dopředu nikdo nic neví, já myslím, že záleží na miminku - jaký bude, hodný, spavý, řváč…
každýmu to někdy holt nejde…
Jo a k tomu klystýru - asi je to porodnice od porodnice, ale po zavedení jsem se PA ptala cca po pěti min (možná to ani 5 min nebylo
), zda můžu na Wc a ona, že klidně ![]()
pro mě tedy klystýr žádná hrůza.
omlouvám se za muj pravopis…sem tak vytočená že ani nevím jak píšu
![]()
Kdybys nechtěla klystýr, nech si v poradně předepsat YAL gel. Já ho měla, byl šetrnější, ale zároveň lepší jak nic. Ale už tu bylo spoooustu diskuzí na toto téma.