Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
pupíčku, místo toho, abych se před porodem psychycky uklidnila, tak jsem pořád řešila, že nechci klystýr a že to bude nepříjemné a trapné. z mé zkušenosti to byla ta nejpříjemnější věc z celého porodu.
to, že porod bolí víme všechny, ale určitě to není nic tak strašného, aby jsi to nezvládla.
co se týče výchovy, tak z nebe učený nespadl a na úděl matky se připravit nedá. Učíte se to spolu s miminkem od prvního dne. kolikrát udělám něco, čeho později lituju a příště to udělám jinak a lépe. ![]()
Hele mě připadá,že od tý doby co jsem těhu a je to vidět neslyším nic jinýho… Jako,že se bolestí pos.ru…a to noční vztávání až mi bude mimi řvát celou noc…a že už navždy budu tlustá
… a těch historek co jsem slyšela o porodech a některým teda snad ani nevěřím.....a jak už nic nebude tak jako dřív…ze začátku jsem z toho byla v těžký depce a dokonce jsem si vyčítala,že jsem otěhotněla,měla jsem strašnej strach z toho co příjde a že to nezvládnu. A už raději neříkám že po MD nastupuju na částečnej úvazek zase do práce ( u mě je to 1,5 dnů v týdnu)… no a pak jsem si jednoho dnes všimla jaký maminky mi to vykládají-většina z nic pod 100 kg nemá,manžel jim většinou sedí v hospodě,jedinou aktivitu kterou z dětma znají je že vylezou před panelák s kafem a cigárem a celej den sedí u pískoviště a naříkají jak se mají špatně
a jak nic nemlžou přitom je tolik aktivit co se dají dělat s dětma
popřípadě jsou na pracáku atd.je to taková ta zahořklá skupina,co tě teda nechtějí strašit,ale proč by ti to neřekly,že ![]()
Třeba u porodu budu umíratbolestí,třeba ne…třeba budou komplikace teřba nebudou
třeba budu mít uplakaný miminko ,třeba budu mít andílka
třeba budu jak bečka a třeba nebudu
proč se toho bát teˇpřed porodem a ničit s poslední chvilky s bříškem
a
stresovat se?! Jen pro to ,že oni to tak mají…já bych byla taky otrávená kdyby jedinou mojí náplní byl písek před panelákem . A přitom toho tady ve městě je tolik a není to ani finančně náročný
no ale to je zas něco jinýho........Takže ignorovat ignorovat ignorovat
mabit píše:
Hele mě připadá,že od tý doby co jsem těhu a je to vidět neslyším nic jinýho… Jako,že se bolestí pos.ru…a to noční vztávání až mi bude mimi řvát celou noc…a že už navždy budu tlustá… a těch historek co jsem slyšela o porodech a některým teda snad ani nevěřím.....a jak už nic nebude tak jako dřív…ze začátku jsem z toho byla v těžký depce a dokonce jsem si vyčítala,že jsem otěhotněla,měla jsem strašnej strach z toho co příjde a že to nezvládnu. A už raději neříkám že po MD nastupuju na částečnej úvazek zase do práce ( u mě je to 1,5 dnů v týdnu)… no a pak jsem si jednoho dnes všimla jaký maminky mi to vykládají-většina z nic pod 100 kg nemá,manžel jim většinou sedí v hospodě,jedinou aktivitu kterou z dětma znají je že vylezou před panelák s kafem a cigárem a celej den sedí u pískoviště a naříkají jak se mají špatně
a jak nic nemlžou přitom je tolik aktivit co se dají dělat s dětma
popřípadě jsou na pracáku atd.je to taková ta zahořklá skupina,co tě teda nechtějí strašit,ale proč by ti to neřekly,že
Třeba u porodu budu umíratbolestí,třeba ne…třeba budou komplikace teřba nebudoutřeba budu mít uplakaný miminko ,třeba budu mít andílka
třeba budu jak bečka a třeba nebudu
proč se toho bát teˇpřed porodem a ničit s poslední chvilky s bříškem
a
stresovat se?! Jen pro to ,že oni to tak mají…já bych byla taky otrávená kdyby jedinou mojí náplní byl písek před panelákem . A přitom toho tady ve městě je tolik a není to ani finančně náročný
no ale to je zas něco jinýho........Takže ignorovat ignorovat ignorovat
a vis ze mas pravdu!! ![]()
Stav porod, dítě a mateřství bych přirovnala k tomu, když ohnivého Španěla hodí na jeho vlastní žádost do Grónska a řeknou mu, a teď se snaž. A jeden se bude snažit a půjde mu to, a druhej to vzdá a bude se chtít vrátit. (Což teda s dítětem udělat nejde.) Je to prostě životní otoč o 360 st.
Takže asi tak. Ten, co se přizpůsobí, ti bude povídat o tom, že nezažil krásnější krajinu. Ten, co to vzdá, bude vzpomínat na nejkrušnější chvíle svého života. ![]()
Ja se na porod tesila. Naprosto nepokryte jsem se tesila, pri kazdym pichnuti v brise jsem hejkala radosti, ze uz je to teda tady, udivuje me, ze me nenapadlo porod zdokumentovat i na kameru, protoze to bylo teseni na ten proces, na to, ze JA BUDU RODIT.
A porod sam o sobe bylpohodicka, 2,5h a bylo hotovo, kdyby mi ho nezkazil pitomy personal, tak bych rekla, ze to byl porod snu.
A ted jeste nejsem tehotna a uz se tesim, ze budu zase jednou rodit. Na to, jak privedu na tento svet dite, na tu neviru, ze jsem to fakt dokazala, na tu ulevu od bolesti (ale tvarnych bolesti, ne nemocnych bolesti), na to, jak na chvili budu v uplne jinem svete s jinym vnimanim, veci, ktere bezne povazuji za dulezite budou naprosto nicotne… Porod je pro me dar a ja chci ten dar je ste nekolikrat prozit, protoze jsem nic dokonalejsiho zatim nepoznala.
joo kdyby to mel kazdy taky tak… to by se rodilo
kamaradka byla na sale 18hodin, nakonec sla na cisare a dneska ma takovy srusty, ze ji rekli, ze uz tezko otehotni
takova hodna holka
Kdyby to bylo tak strašný tak nemá děti nikdo a u nás ve skupině jedna čeká šestý a je happy.Nikdy si nestěžuje je veselá a má smysl pro humor i při 5 dětech a těhotná .Když jsem z malího na hlavu tak si na ní vždycky vzpomenu a zastydím se .Dost mi to pomáhá všechno zvládat.Ten klystýr taky neni taková hrůza já si ho ted při druhém porodu vydupala protože se ti pak uleví a nemusíš hned po porodu na velkou když jsi vyprazdněná.Při třetim ho budu taky chtít. Přeju ti aby jsi to měla rychle za sebou a krásný a zdraví miminko. ![]()
Těhotenství, porod, kojení, péče o dítě a výchova - to jsou pro mě jediné věci co opravdu dávají v životě smysl.. Všechno ostatní k tomu, je jen taková omáčka..
držím palce.
![]()
Jo a klystiru bych se nebala, bala bych se spis jinych, rutinnich ukonu, jako je pichani vody pri otevreni na 5 prstu, nasazeni oxytocinu, kdyz kontrakce jsou, nastrihavani, misto nechani lehkeho natrzeni, nemoznost vybrat si porodni polohu, odnaseni ditete okamzite po narozeni kvuli prohlidce, ktera se muze uskutecnit u matky, zavirani cerstveho novoska do inkubatoru „na prohrati“, dokrmovani UM, aniz by se namahali zeptat rodicky, deptani kvuli kojeni… Klystir je oproti tomu uplne to nejmensi.
Cici: Takový pozitivní příspěvky a ty jsi to teď úplně zabila
![]()
ahojky, jsi těhotná, takže miminko porodit prostě musíš
. napořád si ho v bříšku nechat nemůžeš, i když je to možná škoda, těhotenství je krásné a někdy by stálo za to si ho prodloužit. hloupé řeči neposlouchej, nikde není napsáno, že zrovna Tvůj porod bude hrůza. já už tedy rodila před sedmi lety, řekla jsem, že už nikdy rodit nechci, postupem času jsem slevila na to, že bych si při druhém porodu nechala dát epidurál, protože jsem rodila bez utišujících prostředků a dnes a už vlastně nějakou dobu jsem ve stavu, že bych chtěla zas jen a jen přirozený porod a až budu jednou zase rodit, vyloženě se na to těším!
co se týká výchovy dítěte, jsou okamžiky, kdy máš strach, co z dítka jednou vyroste, jsou období ve vývoji, kdy jsou dítka na zabití, ale jsou naše a zvládnem to!!!
klystýru se neboj, to žádná hrůza není.
přeji co nejpohodovější porod. ![]()
čičinka píše:
Jo a klystiru bych se nebala, bala bych se spis jinych, rutinnich ukonu, jako je pichani vody pri otevreni na 5 prstu, nasazeni oxytocinu, kdyz kontrakce jsou, nastrihavani, misto nechani lehkeho natrzeni, nemoznost vybrat si porodni polohu, odnaseni ditete okamzite po narozeni kvuli prohlidce, ktera se muze uskutecnit u matky, zavirani cerstveho novoska do inkubatoru „na prohrati“, dokrmovani UM, aniz by se namahali zeptat rodicky, deptani kvuli kojeni… Klystir je oproti tomu uplne to nejmensi.
A což takový 26 hodinový nepostupující porod … na jehož konci prostě zkolabuje a tak ho raději fiknou … proti tomu je klystýr fakt věc, na kterou si člověk vzpomene, když o tom čte v diskusi a matně vzpomíná, zda ho vůbec dostal … ne, nechci strašit. JÁ mám totiž VŽDYCKY něco extra!!!! ![]()
Ahoj Pupíčku, máš recht, na takové kecy se vykašli. Porod bolí, to ví každý, ale neznám žádnou ženskou, která by si rozmyslela těhotenství jen kvůli té bolesti. Někdo ji má hold větší, někdo menší, ale to bych fakt neřešila. Já se na porod těšila, hlavně teda poslední měsíc
A co se výchovy dětí týká, taky si neztěžuji. Je fakt, že je to někdy na palici, ale co není??? Takže konečně dodám, že jsem přešťastná, že toho mého prcka mám
A tobě přeji krásný a pohodový porod ![]()
Jo, a co se klystýru týká, tak to není žádná hrůza. Prostě máš jen pocit, že se jim tam posereš ![]()
Anomiska píše:
Jo, a co se klystýru týká, tak to není žádná hrůza. Prostě máš jen pocit, že se jim tam posereš
Já jsem teda klystýr už zažila, bylo to nepříjemné, ale protože jsem čekala asi větší hrůzu, tak mi to nepřišlo zase tak hrozné…
ALe stalo se někdy, že už by se jim tam někdo posr..? Nestihl to na wc? Při těch kontrakcích..no nevím, nevím..jak utíkat rychle na wc.