Proč ne cukr dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
674
27.6.13 12:10

@Kacenka1987
Ahoj, my doma zkoušeli neslazený čaj nebo vodu nabízet 5 měsíců bez úspěchu. Jakmile jsem kojila, neměla jsem strach, že malá bude bez tekutin, ale když jsem přestala kojit a princezna se pití ani nedotkla, už nebylo zbytí než sladit.
To samé bylo i s jogurtem. Samotný bílý jsme nabízeli měsíc a bez úspěchu.
A to my doma pijeme pouze vodu a já jím bílý jogurt. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
27.6.13 12:16

@Kacenka1987 taky chceme hlidat cukr, jak jen to pujde. asi jeste nema syn pripravene traveni na to, kdyz ho po tom boli brisko. stejne tak i po te Lucine.tak vyckame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
27.6.13 12:22

V nemocnici malá pila sladký čaj už ve 4 měsících a nikdy jí z toho nic nebylo. Jogurty nesladím, kaše má neochucené bez cukru, do čaje jí ho občas přidám, střídáme to s čistou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.6.13 12:23
@babice píše:
@Kacenka1987
Ahoj, my doma zkoušeli neslazený čaj nebo vodu nabízet 5 měsíců bez úspěchu. Jakmile jsem kojila, neměla jsem strach, že malá bude bez tekutin, ale když jsem přestala kojit a princezna se pití ani nedotkla, už nebylo zbytí než sladit.
To samé bylo i s jogurtem. Samotný bílý jsme nabízeli měsíc a bez úspěchu.
A to my doma pijeme pouze vodu a já jím bílý jogurt. ;)

U nás bohužel přesně to samé. Akorát ten bílý jogurt zas začla sem tam chtít, ale hlavně baští ovocné. A vyžaduje pouze ty z Valašska, jiný nepozře :zed: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
27.6.13 12:26

@jajul
Tak to jsem ráda, že v tom nejsme sami.
Jogurty naštěstí zatím procházejí jakékoliv bílé, do kterých míchám sladkou domácí přesnídávku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
27.6.13 12:40

@babice Malá jedla čisté bílé tak do roka a čtvrt. Pak jako když utne, nechtěla je ani vidět. Ani s ovocem. Přesnídávky jsem měla též neslazené. Ale nedávno mě velmi překvapila, když po mně sama chtěla jogurt, ale bílý. A fakt ho s pár hrozinkama snědla :potlesk:!
Já sladím cukrem kaši a pije pouze sirup, tak jsem letos udělala nějaké domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
asylum
16.7.13 20:17

cukr

Ja davala od narozeni pul roku med, smacela sem mu do nej dudlik, nechtel moc spat tak sem mu to davala na uklidneni, jinak sladim jen caj a to fluktopurem nebo trtinovym cukrem..trochu.no a ted v roce a pul ma uplne vsechny zuby :-D a pak ze med kazi zuby :-)

• Citovat
  • Upravit
1803
17.7.13 08:55

No ono se to na zubech projevi pozdeji;) jinak u nas se cukru zatim vicemene vyhybame a pohoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
10.11.14 02:01

Obnovuji diskuzi - mám 13 měsíční holčičku, nechce skoro nic jíst, pije jen obyč. vodu, žádné sladké pití, šťávy čaje atd nechce..Dávám jí krupicovou kaši, kterou jí jako jediné jídlo opravdu s chutí, otevírá pusu, což u žádného jiného jídla nedělá. Tu krupicovou kaši jí sladím hnědým cukrem, asi tak menší lžičku. Pak má ráda „svíčkovou“, kořenovou zeleninu s lžičkou zakysané smetany a opět - oslazenou lžičkou cukru.
Někdy má třeba jiný typ kaše než tu krupicovou (rýžovou…), kterou taky osladím.
Nějaké sirupy, glukopury atd…nepoužívám vůbec.
Jinak sladkosti typu sušenky, brumíky atd nejí vůbec. Stejně tak (bohužel) nejí ovoce ať je v jakékoliv formě.
Přijde mi, že je úplná hysterie kvůli cukrům (jed), ale přece to je energie, základní potřeba pro tělo..můj laický pohled.
Takže dejme tomu když má denně dvě lžičky cukru - je to ok? Nebo jí zadělávám na nějaké problémy?
Tlustá nemá být po kom, v rodině po generace jsme samý hubeňouři.

Jinak ještě doplním, že ty výše uvedená jídla neslazené nejí, opravdu vyžaduje, aby to bylo sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
10.11.14 02:12

@marg No cukr není přírodní produkt. V tom je ten problém. Pokud jí budeš sladit kaši medem, tak je to ok. Cukr má za následek například změny nálad u citlivějších jedinců - většinou to má vliv na děti. Jak jim klesne hladina cukru, mají tendenci jí doplnit - když se tak nestane, tak jsou protivné. Dvě lžičky cukru denně jí nezabijí ale ani jí nijak neprospějí. Med je oproti cukru vyloženě zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
10.11.14 02:40

Ridila bych se podle svyho rozumu. Kdyz vis, ze ti to jinak nesni a jidlu celkove nic neda, tak bych byla radsi za slazenou kasi, nez hladovejici dite ;) Jinak proc cukr ne? Vis, ze sama nevim. Kolikrat mi to prijde az prehnany, ale asi je to vec nazoru. Nepatrim mezi ty mamy, ktery nedaj nic sladkyho, takze nase mala klidne dostane gumovej bombon, kousek cokolady, susenku, i toho Brumika uz mela, nevidim na tom nic spatnyho, kdyz to neji denne a ve velkym. Na druhou stranu miluje i ovoce a zeleninu, takze mozna proto mi ty sladkosti nevadej :mrgreen: Samozrejme tim nikomu nerikam, ze je to urcite v pohode a kdyz to nedava, dela blbost. Ne, kazdy at se ridi svym nejlepsim vedomim a svedomim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.11.14 02:52

Je cukr a cukr. Cukry=sacharidy jsou prirozenou soucasti stravy a urcite mnozstvi jich telo potrebuje. Jenze ty najdes v hodne vecech - treba pecivu a ovoci a dnes udajne vetsina populace zapadnich zemi konzumuje podstatne vic sacharidu, nez je nutne.
A pak je cukr jako cukr (to co koupis v obchode s napisem cukr :D). Hlavne ten bily rafinovany opravdu nema s prirozenou potrebou tela moc spolecneho, hnedy by mel byt o neco lepsi.
Ono nejde o cistou konzumaci cukru, ale o celkovy prijem a o kombinaci s tuky. Pokud mala neji nic moc jineho sladkeho ani ovoce, nejspis ten jeji prijem nebude zas tak vysoky, aby to byl problem…taky zalezi, kolik energie vyda atd. Proste nejde koukat jen na cukr z pytliku cukr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
10.11.14 05:58

@marg je to póza, nic víc… mámy odpírají dětem trošičku cukru, chlubí se tím na internetu a potom zblajznou celou čokoládu, když odpoledne dítě spí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
10.11.14 06:16

@marg ja bych v tom vedu nevidela. Taky to nijak silene nehrotim. Malej dostava slazenou krupicovou kasi, kdyz jim ja susenku nebo pritel zobe bombony, malej dostane kousíček taky. Nemyslim si ze by ho to melo zabit. Jako celého brumika nebo susenku apod.by ani nesnedl. Vzdycky mu ulomime od sebe. Da si tak dva tri kousicky do pusiny a vic ani nechce. A klidne mu trochu dam jako proc ne, kdyz toho neni moc.at si taky pochutna milacek. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
10.11.14 07:04

@marg cukr neni prirozena potravina, dokaze s nasim telem pekne zamavat. Ale co vidim jako velikansky problem, je to, ze odcerpava z naseho tela dulezite mineraly.
Dalsi problem je, ze je navykovy, na to pozor.Zivi plisne.
Cukr je zakladni energie pro telo, ale ne ten z obchodu :! to je blbost. Cukry jsou prirozene obsazene v potravinach.Jako obcas pro dite sladke ano, ale urcite ne denne. A kdyz uz tak, ten hnedy trtinovy. Jak tu nekdo zminoval, ze med je ok, taky to tak uplne neni pravda a urcite neprehanet ani s medem, super je treba i javorovy sirup. Ja, kdyz pecu dam trosku hnedeho a nebo osladim nasekanma a rozetrenyma datlema, tak jde udelat kolac i uplne bez cukru.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko