Proč ne do roku piškoty?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Moje doktorka tvrdi, ze v krupkach je moc hruba vlaknina a ze by se s tim melo setrit.
Jinak proc by si dite nemohlo nekdy smlsnout? Bezna matka asi neskrmi pytlik piskotu za den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm, tak já dávám piškoty do toho jogurtu proto, aby je to víc zasytilo. Jinak toho jogurtu sní každý i čtvrtkilo, a tolik se jim ho dávat bojím. Nemají je každý den, střídám to s houskou. Kukuřičnýma křupkama jsem zahušťovat nezkoušela, ale asi i to by se dalo ![]()
Nemám ráda umělý barviva, aromata a podobně (takže třeba kaše mají kluci ze zdravé výživy nebo z DM)… ale tý trochy cukru v piškotech se fakt nebojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jo, křupky taky nejsou značka ideál.
A proč ano? Protože když vím, že jsou pro něj vhodný tak si vyberu venku radši piškot pač nemám zašpiněnej celej kočár od křupek včetně límce bundy takže tak. Piškot strčí do pusy a je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ha piskoty jsme jeste nemeli…diky za typ…me uplne vypadla tahle pochutina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mikitaa píše:
ha piskoty jsme jeste nemeli…diky za typ…me uplne vypadla tahle pochutina
Tak to máš asi dobře vychovaný příbuzenstvo - to moje se mě ptá, jestli malá baští piškoty, cca od jejího 2. měsíce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u nás teď hraje prom rohlík! Takže vejce, mouka, tuk, sůl! šílená kombinace podle všech chytrých knížek a rad a nakonec ho dává skoro každý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím jak je to s pečivem, které se prodává v obchodě, ale v receptech na domácí rohlíky jsem našla vždy alespoň žloutek-což by prakticky nevadilo, většinou je ale uvedeno v receptu celé vejce ![]()
Ale to jsem se odklonila od tématu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ewule0712 píše:
u nás teď hraje prom rohlík! Takže vejce, mouka, tuk, sůl! šílená kombinace podle všech chytrých knížek a rad a nakonec ho dává skoro každý.
Ale však si krm dítě čím chceš, to ti nikdo nebere
Ovšem obhajovat své konání tím, že to dělá skoro každý, mi přijde trošku zvláštní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ewule0712 píše:
Nevím jak je to s pečivem, které se prodává v obchodě, ale v receptech na domácí rohlíky jsem našla vždy alespoň žloutek-což by prakticky nevadilo, většinou je ale uvedeno v receptu celé vejce
Ale to jsem se odklonila od tématu.
ja si psala do michelskych pekaren, tak v michelskem rohliku ani chlebu neni vejce ani mliko (poslali mi kompletni slozeni vcetne vsech ecek) - a udajne je tomu tak ve vsech velkovyrobnovych pekarnach. podezrele z poctivosti (pro matky ne vzdy zadouci) jsou vyrobky z malych pekarnicek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ivuska.h píše:Ewule0712 píše:Ale však si krm dítě čím chceš, to ti nikdo nebere
u nás teď hraje prom rohlík! Takže vejce, mouka, tuk, sůl! šílená kombinace podle všech chytrých knížek a rad a nakonec ho dává skoro každý.Ovšem obhajovat své konání tím, že to dělá skoro každý, mi přijde trošku zvláštní.
Já to rozhodně nemyslela nijak špatně a nikomu nenutím, aby své dítě rohlíkem krmil. V mém okolí je spousta maminek, které piškoty i rohlíky dávají a nevidím na tom nic špatného, když to není každý den a kvantum. A já se nepotřebuju nijak obhajovat, svědomí mám čisté ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu, že se někomu piškoty ne úplně pozdávají, dobře, jsou sladké, tak nebudu to dávat dítěti na kila, ale že už tu přišel málem na pranýř i rohlík?
Můžete mě někdo poučit, co je špatně na rohlíku? Teda našim ho zatím do ruky nedávám, nejspíš by se udusili, ale až ho budou moct tak nebudu mít problém dát jim ho kolik si řeknou
teda jestli se tady nedozvím nějaký zásadní argument, proč bych neměla ![]()
pudli tak žádný vejce, žádný mlíko? a co v tom teda je, jestli to není tajný? Je v tom aspoň mouka? ![]()
(zakladatelce se velmi omlouvám za odbočení od tématu… snad mi odpustí)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eliku, pro mě byl pádný argument, že když se mi děti nacpaly rohlíkem v kočárku, dostaly ho např. proto, aby byl klid, potom už nechtěly oběd. Kdežto kukuřičná křupka se rozplyne na jazyku, moc nezasytí ![]()
Ani teď ve věku 2 a 4 roky je necpu suchými rohlíky kolik si řeknou
Buď dávám venku rohlíky namazané, připravené z domu nebo doma večeři.
Starší se taky dlouho dávil kousky, rohlík žmoulal až dávno po prvních narozeninách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mouka, drozdi, olej, sul a nekolik ecek, jez si nepamatuji, ale zadne neni pro deti skodlive. zkusim to najit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přeji dobrý den,
k Vašemu dotazu zasílám k Vašemu posouzení složení michelského chleba a michelského rohlíku.
Chléb michelský : žitný kvas (žitná mouka, voda), pšeničná mouka, sůl jedlá, zlepšovací prostředek (sójová mouka, regulátor kyselosti: E170, látka zlepšující mouku: E300), kmín.
Rohlík michelský : pšeničná mouka, rostlinný olej, voda, droždí, sůl, zlepšující prostředek emulgátor: E472e, ječná sladová mouka, cukr, látka zlepšující mouku: E300, stabilizátor: E170), kmín.
Žádná z Vámi uvedených látek /dotazovala jsem mleko a vejce/ v těchto dvou výrobcích obsažena není.
S pozdravem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit