Proč ne do roku piškoty?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jani aha, no tak to mě vlastně nenapadlo, že děti můžou dát přednost suchému rohlíku před plnohodnotným obědem
tak to jo, to beru.
pudli to nehledej, takhle to stačí… to jsem teda netušila, že je to jen mouka a voda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás je to fuk, sní rohlík, křupky, oběd, svačinu, trakař, sedláka…všechno..katastrofa, naprosto bezedné dítě!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elik píše:
jani aha, no tak to mě vlastně nenapadlo, že děti můžou dát přednost suchému rohlíku před plnohodnotným obědemtak to jo, to beru.pudli to nehledej, takhle to stačí… to jsem teda netušila, že je to jen mouka a voda
uz to tam je, strana 2 dole
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elik píše:
Můžete mě někdo poučit, co je špatně na rohlíku?
Protože obyčejný rohlík je vpodstatě jen bílá mouka, dá se říct čistý škrob a lepek, prázdné kalorie, skoro žádné další živiny, minimum vlákniny (což zrovna u úplně malých dětí nevadí, ale beru to teď obecně). Navíc pšenice, takže zbytečně složité na strávení, pro malé dítě. A když dejme tomu dvouleté dítě (cca 12 kg) sní jeden rohlík, je to hmotnostně jakoby jich dospělý (cca 75 kg) snědl 6 a to je celkem síla.
Prostě nevidím důvod, proč cpát dítě tak zoufale nehodnotnou a nepestrou potravinou. I když furt lepší, než ty všelijaké, reklamou prosazované, dětské svačinky typu Kinder Pinguí, Brumík a podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lepek je bilkovina (hodnotna strava), skorb je sice cukrik,ale i cukr do stzravy patri - neni to jed. Dite neni obezni dospelak s cukrovkou a infarktem na krku.
a masicko ci jogurt se v kocarku na zabaveni (v kostele na umlceni) ditete blbe aplikuje,
navic rohlik je normlani jidlo, co jedi i dospeli a dite to vidi a chce
nekdy je to akce „kdyz dojis jogurt, dostanes kousek…“
a rohlik je dobry (myslim tim chutny)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bersaba píše:mikitaa píše:Tak to máš asi dobře vychovaný příbuzenstvo - to moje se mě ptá, jestli malá baští piškoty, cca od jejího 2. měsíce.
ha piskoty jsme jeste nemeli…diky za typ…me uplne vypadla tahle pochutina
na nas babicky kaslou…takze ja mam vyhodu ze maly nikdo nic krom me neda…mam to plne pod kontrolou ![]()
a na rohliku taky nevidim nic spatnyho… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maty ještě piškoty neochutnal.uplně sem zapoměla že piškot existuje
.Jinak na obalu je určitě až od 3 let tak hned zítra koupím
![]()
Do roka bych nedávala.Nevidim duvod.Maty ještě do té doby nic sladkého neochutnal kromě ovoce. ![]()
Příspěvek upraven 10.10.10 v 00:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
lepek je bilkovina (hodnotna strava), skorb je sice cukrik,ale i cukr do stzravy patri - neni to jed. Dite neni obezni dospelak s cukrovkou a infarktem na krku.
a masicko ci jogurt se v kocarku na zabaveni (v kostele na umlceni) ditete blbe aplikuje,
navic rohlik je normlani jidlo, co jedi i dospeli a dite to vidi a chce
nekdy je to akce „kdyz dojis jogurt, dostanes kousek…“
a rohlik je dobry (myslim tim chutny)
Podívej, tohle je celkem zbytečná diskuze. My doma máme rohlíky tak jednou do měsíce, což snad dostatečně ilustruje můj postoj k věci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ivuš jasný, každý má na výživu svůj názor, to je přirozený. Jaké „pestré“ pečivo bys tedy doporučila pro řekněme desetiměsíční dítě? Křupky jsou uklidňovadlo, to není jídlo. A tmavé a celozrnné pečivo se přece pro takhle malé děti nedoporučuje, ne?
A ještě
ivuska.h píše:
A když dejme tomu dvouleté dítě (cca 12 kg) sní jeden rohlík, je to hmotnostně jakoby jich dospělý (cca 75 kg) snědl 6 a to je celkem síla.
kdybych podle tvého návodu spočítala, že když můj syn (8kg) sní k sváče 200ml jogurtu, tak je to jak kdybych já (64kg) snědla 1.6 litru jogurtu… no to by mě teda prohnalo
hihi, to se přece takhle nedá brát. Malé děti prostě jedí vzhledem ke své hmotnosti víc než dospělí, a není na tom nic špatného, to je prostě biologický fakt, netýká se to jen rohlíků. Stejně tak 1.6kg masozeleniny k obědu bych faaakt sama nesnědla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elik píše:
ivuš jasný, každý má na výživu svůj názor, to je přirozený. Jaké „pestré“ pečivo bys tedy doporučila pro řekněme desetiměsíční dítě? Křupky jsou uklidňovadlo, to není jídlo. A tmavé a celozrnné pečivo se přece pro takhle malé děti nedoporučuje, ne?A ještě
ivuska.h píše:kdybych podle tvého návodu spočítala, že když můj syn (8kg) sní k sváče 200ml jogurtu, tak je to jak kdybych já (64kg) snědla 1.6 litru jogurtu… no to by mě teda prohnalo
A když dejme tomu dvouleté dítě (cca 12 kg) sní jeden rohlík, je to hmotnostně jakoby jich dospělý (cca 75 kg) snědl 6 a to je celkem síla.hihi, to se přece takhle nedá brát. Malé děti prostě jedí vzhledem ke své hmotnosti víc než dospělí, a není na tom nic špatného, to je prostě biologický fakt, netýká se to jen rohlíků. Stejně tak 1.6kg masozeleniny k obědu bych faaakt sama nesnědla
Někde jsem četla, že dítě má mít příjem kalorií denně 3× víc než dospělí. respektive ne že by musel, ale když má, tak mu to neuškodí. Což ale neznamená, že bych své dítě cpala sladkostma, fastfoodem a myslela si, že je to v pořádku. Každý ať si svoje dítě krmí čím chce a uzná za vhodné. Ale podle mě prostě rohlík nemůže uškodit, tečka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Elik píše:
ivuš jasný, každý má na výživu svůj názor, to je přirozený. Jaké „pestré“ pečivo bys tedy doporučila pro řekněme desetiměsíční dítě? Křupky jsou uklidňovadlo, to není jídlo. A tmavé a celozrnné pečivo se přece pro takhle malé děti nedoporučuje, ne?
Já peču svůj chleba (cca půl napůl celozrná mouka s bílou, k tomu lněná semínka atd)… A jinak děti pečivem moc neživím, jako pamlsek nebo na to zabavení dostanou křupky, „polystyrenové“ chlebíčky, sušené ovoce (samozřejmě až když to umí pokousat), čerstvé ovoce a tak dále. Syn ve svém věku ještě nic krom křupky a klasických příkrmů (v poledne zelenina+obilnina, večer nemléčná kaše, občas s ovocem, maso nedávám) nedostal a nemám pocit, že by tím nějak strádal. Pokud bych chtěla, aby se nakrmil sám, tak mu zeleninu nenamixuju, ale nakrájím, aby si to sám bral, u dcery jsem to tak dělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výživa dětí a dospělých je vážně diametrálně odlišná jak už tady holky psaly. Za jedno potřebují pro svůj vývoj naprosto jinou skladbu jídelníčku a za druhé to vážně nejde přepočítávat to takto přímou úměrou. Já Filipovi vařím veškerý jídlo. Přesnídávky dělám doma z ovoce, zeleninu, maso, svačinky, jogurty dávám neslazený, ale i rohlík do jejich jídleníčku patří, ač se ti zdá že ne.
Dítě není v redukční dietě. Naopak celozrné pečivo se semínky není pro ně ideální.
Pro tebe je to co píšeš perfektní jídelníček, ale neznamená to že i pro malé děti.
Mmch nedovedu si představit, jak si moje skoro 9. měsíční dítě bude v kočárku žmoulat kus vařené mrkve ![]()
Neříkám děti starší, kterým už jde nakrájet zeleninu a ovoce syrové a normálně to baští na sváču, ale do roka asi fakt ne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no teda pěkně se nám rozjela debata.sem se na diskuse delší dobu nedivala a nestačím zírat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ivuš to je jasne, ze decka naucis stravovacim zvykum vasi rodiny - tomu se neda nic vytknout a je to jen spravne, preci bys jim schvalne decpala neco, co sama nejis.
(Podobne jako na me tedka jine diskusi dorazeli, ze taham deti do kostela a vnucuju jim viru ![]()
Proste kazda rodina ma svuj zivotni styl a ten predava dal. Myslim si, ze na zadnou z nas, ktere tady diskutujeme, socialka neprijde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo ja teda musim pokorne priznat toto
pred lety jsem nadavala na znamou, ktera dvoulete holcice kupovalůa nizkotucne jogurty, ze je tlusta. Ta pani byla takova ta „ozdoba z fintessu“ s zenskym casopise v podpazi.
tedka, kdyz koukam na celulitidu na zadku meho mladete
ale dietu nedrzi, jen treba nedavam sladky a treba nemazu maslo, ikdyz by ho uz mohl a podobne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit