Proč ne do roku piškoty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10799
9.10.10 21:09

jani aha, no tak to mě vlastně nenapadlo, že děti můžou dát přednost suchému rohlíku před plnohodnotným obědem :lol: tak to jo, to beru.

pudli to nehledej, takhle to stačí… to jsem teda netušila, že je to jen mouka a voda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
9.10.10 21:10

Tak u nás je to fuk, sní rohlík, křupky, oběd, svačinu, trakař, sedláka…všechno..katastrofa, naprosto bezedné dítě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.10.10 21:26
Elik píše:
jani aha, no tak to mě vlastně nenapadlo, že děti můžou dát přednost suchému rohlíku před plnohodnotným obědem :lol: tak to jo, to beru.pudli to nehledej, takhle to stačí… to jsem teda netušila, že je to jen mouka a voda :think:

uz to tam je, strana 2 dole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
9.10.10 22:10
Elik píše:
Můžete mě někdo poučit, co je špatně na rohlíku?

Protože obyčejný rohlík je vpodstatě jen bílá mouka, dá se říct čistý škrob a lepek, prázdné kalorie, skoro žádné další živiny, minimum vlákniny (což zrovna u úplně malých dětí nevadí, ale beru to teď obecně). Navíc pšenice, takže zbytečně složité na strávení, pro malé dítě. A když dejme tomu dvouleté dítě (cca 12 kg) sní jeden rohlík, je to hmotnostně jakoby jich dospělý (cca 75 kg) snědl 6 a to je celkem síla.

Prostě nevidím důvod, proč cpát dítě tak zoufale nehodnotnou a nepestrou potravinou. I když furt lepší, než ty všelijaké, reklamou prosazované, dětské svačinky typu Kinder Pinguí, Brumík a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
9.10.10 22:20

lepek je bilkovina (hodnotna strava), skorb je sice cukrik,ale i cukr do stzravy patri - neni to jed. Dite neni obezni dospelak s cukrovkou a infarktem na krku.
a masicko ci jogurt se v kocarku na zabaveni (v kostele na umlceni) ditete blbe aplikuje,
navic rohlik je normlani jidlo, co jedi i dospeli a dite to vidi a chce
nekdy je to akce „kdyz dojis jogurt, dostanes kousek…“
a rohlik je dobry (myslim tim chutny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.10.10 23:38
Bersaba píše:
mikitaa píše:
ha piskoty jsme jeste nemeli…diky za typ…me uplne vypadla tahle pochutina :mrgreen:
Tak to máš asi dobře vychovaný příbuzenstvo - to moje se mě ptá, jestli malá baští piškoty, cca od jejího 2. měsíce. :mrgreen:

na nas babicky kaslou…takze ja mam vyhodu ze maly nikdo nic krom me neda…mam to plne pod kontrolou :mrgreen:

a na rohliku taky nevidim nic spatnyho… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
9.10.10 23:41

Maty ještě piškoty neochutnal.uplně sem zapoměla že piškot existuje 8-o .Jinak na obalu je určitě až od 3 let tak hned zítra koupím :lol: :palec:
Do roka bych nedávala.Nevidim duvod.Maty ještě do té doby nic sladkého neochutnal kromě ovoce. :lol:

Příspěvek upraven 10.10.10 v 00:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
10.10.10 00:00
Pudloslava píše:
lepek je bilkovina (hodnotna strava), skorb je sice cukrik,ale i cukr do stzravy patri - neni to jed. Dite neni obezni dospelak s cukrovkou a infarktem na krku.
a masicko ci jogurt se v kocarku na zabaveni (v kostele na umlceni) ditete blbe aplikuje,
navic rohlik je normlani jidlo, co jedi i dospeli a dite to vidi a chce
nekdy je to akce „kdyz dojis jogurt, dostanes kousek…“
a rohlik je dobry (myslim tim chutny)

Podívej, tohle je celkem zbytečná diskuze. My doma máme rohlíky tak jednou do měsíce, což snad dostatečně ilustruje můj postoj k věci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10799
10.10.10 10:27

ivuš jasný, každý má na výživu svůj názor, to je přirozený. Jaké „pestré“ pečivo bys tedy doporučila pro řekněme desetiměsíční dítě? Křupky jsou uklidňovadlo, to není jídlo. A tmavé a celozrnné pečivo se přece pro takhle malé děti nedoporučuje, ne?

A ještě

ivuska.h píše:
A když dejme tomu dvouleté dítě (cca 12 kg) sní jeden rohlík, je to hmotnostně jakoby jich dospělý (cca 75 kg) snědl 6 a to je celkem síla.

kdybych podle tvého návodu spočítala, že když můj syn (8kg) sní k sváče 200ml jogurtu, tak je to jak kdybych já (64kg) snědla 1.6 litru jogurtu… no to by mě teda prohnalo :lol: hihi, to se přece takhle nedá brát. Malé děti prostě jedí vzhledem ke své hmotnosti víc než dospělí, a není na tom nic špatného, to je prostě biologický fakt, netýká se to jen rohlíků. Stejně tak 1.6kg masozeleniny k obědu bych faaakt sama nesnědla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
10.10.10 10:49
Elik píše:
ivuš jasný, každý má na výživu svůj názor, to je přirozený. Jaké „pestré“ pečivo bys tedy doporučila pro řekněme desetiměsíční dítě? Křupky jsou uklidňovadlo, to není jídlo. A tmavé a celozrnné pečivo se přece pro takhle malé děti nedoporučuje, ne?

A ještě

ivuska.h píše:
A když dejme tomu dvouleté dítě (cca 12 kg) sní jeden rohlík, je to hmotnostně jakoby jich dospělý (cca 75 kg) snědl 6 a to je celkem síla.
kdybych podle tvého návodu spočítala, že když můj syn (8kg) sní k sváče 200ml jogurtu, tak je to jak kdybych já (64kg) snědla 1.6 litru jogurtu… no to by mě teda prohnalo :lol: hihi, to se přece takhle nedá brát. Malé děti prostě jedí vzhledem ke své hmotnosti víc než dospělí, a není na tom nic špatného, to je prostě biologický fakt, netýká se to jen rohlíků. Stejně tak 1.6kg masozeleniny k obědu bych faaakt sama nesnědla :)

Někde jsem četla, že dítě má mít příjem kalorií denně 3× víc než dospělí. respektive ne že by musel, ale když má, tak mu to neuškodí. Což ale neznamená, že bych své dítě cpala sladkostma, fastfoodem a myslela si, že je to v pořádku. Každý ať si svoje dítě krmí čím chce a uzná za vhodné. Ale podle mě prostě rohlík nemůže uškodit, tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
10.10.10 19:40
Elik píše:

Já peču svůj chleba (cca půl napůl celozrná mouka s bílou, k tomu lněná semínka atd)… A jinak děti pečivem moc neživím, jako pamlsek nebo na to zabavení dostanou křupky, „polystyrenové“ chlebíčky, sušené ovoce (samozřejmě až když to umí pokousat), čerstvé ovoce a tak dále. Syn ve svém věku ještě nic krom křupky a klasických příkrmů (v poledne zelenina+obilnina, večer nemléčná kaše, občas s ovocem, maso nedávám) nedostal a nemám pocit, že by tím nějak strádal. Pokud bych chtěla, aby se nakrmil sám, tak mu zeleninu nenamixuju, ale nakrájím, aby si to sám bral, u dcery jsem to tak dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
10.10.10 19:52

Výživa dětí a dospělých je vážně diametrálně odlišná jak už tady holky psaly. Za jedno potřebují pro svůj vývoj naprosto jinou skladbu jídelníčku a za druhé to vážně nejde přepočítávat to takto přímou úměrou. Já Filipovi vařím veškerý jídlo. Přesnídávky dělám doma z ovoce, zeleninu, maso, svačinky, jogurty dávám neslazený, ale i rohlík do jejich jídleníčku patří, ač se ti zdá že ne.
Dítě není v redukční dietě. Naopak celozrné pečivo se semínky není pro ně ideální.
Pro tebe je to co píšeš perfektní jídelníček, ale neznamená to že i pro malé děti.
Mmch nedovedu si představit, jak si moje skoro 9. měsíční dítě bude v kočárku žmoulat kus vařené mrkve :wink:
Neříkám děti starší, kterým už jde nakrájet zeleninu a ovoce syrové a normálně to baští na sváču, ale do roka asi fakt ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
10.10.10 20:34

no teda pěkně se nám rozjela debata.sem se na diskuse delší dobu nedivala a nestačím zírat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.10.10 06:43

Ivuš to je jasne, ze decka naucis stravovacim zvykum vasi rodiny - tomu se neda nic vytknout a je to jen spravne, preci bys jim schvalne decpala neco, co sama nejis.
(Podobne jako na me tedka jine diskusi dorazeli, ze taham deti do kostela a vnucuju jim viru :-)

Proste kazda rodina ma svuj zivotni styl a ten predava dal. Myslim si, ze na zadnou z nas, ktere tady diskutujeme, socialka neprijde :-)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
11.10.10 06:47

jo ja teda musim pokorne priznat toto
pred lety jsem nadavala na znamou, ktera dvoulete holcice kupovalůa nizkotucne jogurty, ze je tlusta. Ta pani byla takova ta „ozdoba z fintessu“ s zenskym casopise v podpazi.

tedka, kdyz koukam na celulitidu na zadku meho mladete :-))))))) ale dietu nedrzi, jen treba nedavam sladky a treba nemazu maslo, ikdyz by ho uz mohl a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí